"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 17/11/2009 17:43
Dajcie sobie już na luz z tymi przykładami rodem z dupy wziętych. W szczególności irytujace są odgrzewane kotlety z Edimi,Julcimarami czy innymi Kaźmierczakami. Kreatywność userów co niektórych z tej strony jest porażająca. Niektórzy chyba staneli w miejscu i zatarła sie granica miedzy realiami a fikcją. Powiem wprost-każda z tych person jest tylko utopią i nikt nie trafi do Pogoni. Poczekajmy na konkrety bo to nie jest koncert życzeń. I z tym Smolarkiem to słuszna ironia podsumowujaca ten cały wątek.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Nie miałem na myśli dokładnie tych zawodników, jedynie dałem przykład ludzi ,którzy potrafią kopać piłkę i mogliby wnieść dużo do drużyny- tak jak Petasz, Olo, Hrymowicz czy Petrik. Nie popełniajmy transferowych błędów typu Ropiejko czy Kazadi - Leonowicz
Moim zdaniem Ropiejko nie był błędem transferowym,. Jak dla mnie nie ma on ogrania, a co za tym idzie doświadczenia na tym szczeblu rozgrywkowym.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Nie popełniajmy transferowych błędów typu Ropiejko czy Kazadi - Leonowicz
Chyba Cie trochę poniosło Ropiejko był jednym z tych, którzy zapracowali na awans z III ligi, porównanie go do Kaziego który nawet murawy nie powąchał w pierwszym składzie jest mocno chybione.
Chodziło mi o sam fakt porównania go z czarnym, co do jego aktualnej przydatności do drużyny uważam podobnie - niemniej zobaczymy jak będzie się prezentować po przepracowaniu zimy, jeśli wtedy będzie grał równie słabo jak w ostatnich meczach sezonu wtedy nie ma innego wyjścia tylko się z nim pożegnać.
A zagrał tylko kilka meczu ze względu na to, że przez większą część rundy leczył dość poważną kontuzję.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 17 listopada 2009, 18:57 [3 raz(y)]
Chyba Cie trochę poniosło Ropiejko był jednym z tych, którzy zapracowali na awans z IV ligi, porównanie go do Kaziego który nawet murawy nie powąchał w pierwszym składzie jest mocno chybione.
Może i jest dobry ale 1 liga to za wysokie progi dla niego. W niższych ligach radził sobie dobrze. W tej rundzie zagrał kilka meczy ale nie pokazał nic nadzwyczajnego
Chyba Cie trochę poniosło Ropiejko był jednym z tych, którzy zapracowali na awans z IV ligi, porównanie go do Kaziego który nawet murawy nie powąchał w pierwszym składzie jest mocno chybione.
Może i jest dobry ale 1 liga to za wysokie progi dla niego. W niższych ligach radził sobie dobrze. W tej rundzie zagrał kilka meczy ale nie pokazał nic nadzwyczajnego
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 17/11/2009 21:50
Ropiejko to strasznie odosobniony temat, chłopak wykluczony na większą część rundy z gry, pod koniec próbuje sie przebić, w rezerwach błyszczy, na boisku pierwszoligowym pokazuje nie za dużo... czy tak szybko go skreślać? Mandrysz chyba widzi co się dzieje w zespole, gdyby było tak jak opisujesz, założe się że nie łapał by się nawet na ławke pod koniec rundy. Wierze albo chciałbym wierzyć w talent tego chłopaka, średnio napawają mnie optymizmem jego ostatnie wystepy, ale na pewno bym go nie skreślał i chciałbym go widzieć w roli bramkostrzelnego zmiennika.
Ropiejko to strasznie odosobniony temat, chłopak wykluczony na większą część rundy z gry, pod koniec próbuje sie przebić, w rezerwach błyszczy, na boisku pierwszoligowym pokazuje nie za dużo... czy tak szybko go skreślać? Mandrysz chyba widzi co się dzieje w zespole, gdyby było tak jak opisujesz, założe się że nie łapał by się nawet na ławke pod koniec rundy. Wierze albo chciałbym wierzyć w talent tego chłopaka, średnio napawają mnie optymizmem jego ostatnie wystepy, ale na pewno bym go nie skreślał i chciałbym go widzieć w roli bramkostrzelnego zmiennika.
Cała runda przed nim, mam nadzieje ze Mandrysz da mu szanse i pokaze ze zasługuje na gre w Pogoni, aczkolwiek jezeli mamy myslec o grze w ekstraklasie to wzmocnienia sa nieuniknione
Ile zagrał?
4 mecze, 113 minut
No i właśnie o to mi chodzi. Nie ma co na razie skreślać chłopaka po ciężkiej kontuzji. Może jeszcze się ogarnie. Sądy można będzie wydawać ewentualnie dopiero po wiosennej rundzie (chyba, że Mandrysz wie więcej i sam podejmie decyzje co do jego przyszłości już w przerwie zimowej).
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 18/11/2009 11:03
Panowie no i panie także chyba musimy się pomalutku przyzwyczajać na to że na wiosne w Granatowo-Bordowych barwach ujrzymy polskiego Lui$a Figo niejakiego Pawełka D.
Takie słuchy do mnie dotarły, szefowie poinformują dopiero jak podpiszą z nim kontrakt. Będą chcieli postawić nas przed faktem dokonanym tak by nasze protesty były już zbędne.
Podobno mówi się także o Każmierczaku i Łabędzkim ale co do tych informacji nie jestem pewien, natomiast sprawa judasza tak na 95%...
Panowie no i panie także chyba musimy się pomalutku przyzwyczajać na to że na wiosne w Granatowo-Bordowych barwach ujrzymy polskiego Lui$a Figo niejakiego Pawełka D.
Takie słuchy do mnie dotarły, szefowie poinformują dopiero jak podpiszą z nim kontrakt. Będą chcieli postawić nas przed faktem dokonanym tak by nasze protesty były już zbędne.
Podobno mówi się także o Każmierczaku i Łabędzkim ale co do tych informacji nie jestem pewien, natomiast sprawa judasza tak na 95%...
Toż to żadna tajemnica,że Drumlak jest tu na siłe pchany. Tylko nie wiem przez kogo i po co. Nie dośc że nikt go nie chce,to on przecież w piłke nie gra już jakieś 5 lat. Mówie o graniu a nie o byciu w klubach.
Moim zdaniem trzeba zwrocic sie w kierunku takich miast jak Lodz, Katowice i Zabrze. stad do wyjecia beda dobrzy zawdonicy za niewielkie pieniadze badz nawet za zadne.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 18/11/2009 12:24
Przeciez Allianz zostaje w górniku, nie będzie wyprzedaży... Co najwyżej z ŁKSu bo tam wg prawa mozna juz wszystkich z darmo sciagac (3 miesiace bez pensji = kontrakt niewazny) Widział bym Adamskiego( w koncu ze swinoujscia) o panu D. to nawet nie wspominam, kujawa fajnie gra i jest młody....
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 09/10 - 18/11/2009 12:38
W Gorniku wezel pieniazkow powoli jest zakrecany, brak efektow, brak pieiedzy. Oni pieniadze od allianza dostaja raz w roku, w stycziu. z tego co mi wiadomo to od kllku miesiecy tych pieniedzy nikt w klubie nei widzial. w dodatku dzialacze chca rozwiazac kontrakty z niektorymi zawodnikami, bo nie angazuja sie w gre, chodzi tu m.in. o szczota i gorawskiego. inni zawodnicy sami domagaja sie rozwiazania kontraktow.
Na razie jedynym piłkarzem, który zadeklarował chęć pozostania w ŁKS-ie, jest Bogusław Wyparło. Kilku następnych - jak choćby Marcin Adamski i Tomasz Hajto - deklarują, że poczekają na ruchy związane z poszukiwaniem nowego inwestora, ale wiadomo, że wiecznie czekać nie będą. Zmuszony do pozostania w Łodzi będzie natomiast Adrian Świątek, który przeszedł operację i czeka go czteromiesięczna przerwa, wykluczająca zmianę pracodawcy.
A pozostali? Jest grupa zawodników, którzy nie dostaną propozycji z innych klubów, więc pewnie zostaną w ŁKS-ie. Ale inni, np. Damian Nawrocik czy Rafał Kujawa, mogą być łakomym kąskiem dla bogatszych klubów, tym bardziej że Łódź mogą opuścić bezpłatnie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.