Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 04/07/2009 18:28
Bardzo dobrze, że Prędota podpisał. Myśle, że bedziemy mieli z niego pocieche;p. Bardzo dobrze gra tyłem do bramki i umie sie zastawić. Pokazał dzisiaj i z flotą, że jest dobry grajek. Jeszcze Hrymowicz i Kadi zostali, no i mam nadzieje, że kupimy jeszcze Witomskiego z Nielby. A jeszcze przydałby sie pomocnik i przynajmniej jeden napastnik.
Andrzej Niedzielan, napastnik Wisły Kraków wciąż nie zdecydował o swojej przyszłości. Wisła porozumiała się z Pogonią Szczecin, teraz wszystko zależy od samego zawodnika.
Napastnik otrzymał ostatnio ofertę z zagranicznego klubu, która nie odbiegała znacznie finansowo od warunków kontraktu, jakie miał w Wiśle. Nie zdecydował się jednak z niej skorzystać. - Pogoń składając swoją ofertę również liczyła się z wymaganiami finansowymi tak doświadczonego zawodnika - zapewniają w krakowskim klubie. Wciąż jednak nie wiadomo, czy Niedzielan zdecyduje się na przenosiny do Szczecina, do zespołu grającego w niższej klasie rozgrywkowej, choć kluby porozumiały się w tej sprawie. - Piłkarz jeszcze nie podjął decyzji - przyznaje rzecznik Wisły, Adrian Ochalik
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 04/07/2009 18:56
Według mnie jeśli kontuzje by go omijały to na tą klase rozgrywkowa na pewno byłby znacząca postacią. Z tym że tak jak ktoś wspominał wcześniej jego kontrakt musiałby być stosownie skonstruowany, czyli zarobki uzależnione od występów i bramek :-)
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 04/07/2009 19:04
Z Niedzielanem moze byc tak jak bylo z Batata w starej 2 lidze. Caly mecz to bylo polowanie na nogi Bataty , to byl jedyny sposob zeby go zatrzymac .
Natomiast pozyskanie Predoty cieszy. Juz pol roku temu lub rok temu dyskutowalismy na jego temat . WTedy sie nie udalo go pozyskac , ale wazne ze teraz wzocni nasza sile ofensywna.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 04/07/2009 19:30
Bardzo fajnie, że podpisany został kontrakt z Prędotą - może on naprawdę być znaczącą postacią w naszym pierwszoligowym składzie. Cieszy mnie również udany transfer Mysiaka (dobre warunki fizyczne, podczas sparingów widać było że jest ograny i spokojny), tylko pytanie gdzie będzie grać czy na stoperze eliminując kogoś z dwójki Nowak - Dymek (dziś Nowak był testowany na prawej stronie, całkiem sprawnie wyglądał, ale brakowało u niego podłączania się do akcji ofensywnych), czy w środku pola gdzie prawdę mówiąc niezbyt przyglądałem się jego grze.
Co do Niedzielana, to ja dalej zastanawiam się czy jest sens go sprowadzać i płacić nie wiadomo jakie pieniądze kiedy w ataku mamy całkiem sporą konkurencje. Wiadomo, że jeśli by chciał grać w Szczecinie, zgodziłby się na 'rozsądne' warunki finansowe (kontrakt z odpowiednimi klauzulami) to nie ma co się szczypać tylko go brać, ale jeśli do Szczecina go nie ciągnie, a wymagania finansowe stoją na poziomie tych z Krakowa to nie ma nawet co się zastanawiać i zaprzątać sobie nim głowy.
Polemizowałbym z tą "całkiem sporą konkurencją" Konkurencja może i jest ale na pewno brakuje jeszcze jednego rasowego napadziora!!Jak już ktoś wcześniej trafnie zauważył klub musi pomyśleć jeszcze o typowym playmakerze bo niestety u nas deficyt na tej pozycji no i jeszcze za wszelką cenę dogadać sie z Nelbą na temat Witomskiego..
Wiem że warunki do gry i pokazania się z jak najlepszej strony były nie najlepsze ale zastanawia mnie jak wypadł Maksymilian Rogalski w porównaniu z Witomskim ?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.