Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 15/06/2009 17:19
Niech walczą o Drozdowicza Bo szkoda by było tak dobrego wzmocnienia ale nie jestem pewien czy Polonia wyda na zawodnika 300 tyś zł ... A co do Mikołajczaka Byłby niezłym uzupełnieniem lini Ofensywy ... I sądzę że aż tak drogi by nie był ...
Dowiedzialem sie blizej cos o sumie odstepnego ... Cena za zawodnika nie może być niższa niż cena odstepnego wpisana w kontrakcie więc nie masz racji ...
No nie wiem dokładnie jak jest z sumą odstępnego... ale o ile pamiętam jeśli ona jest zapisana w kontrakcie jest trudna do zmiany Ale też w trakcie sezonu Fabiniakiem interesowała sie drużyna z Francji i Azerbejdżanu... ?... Więc nie wiem... nie bd mówił o tej sumie bo pewien nie jestem... ale czyt. że jest ona taka a nie inna i niestety...
Tu nie chodzi o to zeby zmieniac cos w kontrakcie. Jezeli suma odstepna jest np 300.000 to oznacza ze Widzew MUSI puscic go za taka sume jak ktos bedzie chcial zaplacic. Widzew wtedy nie moze zadac wiecej kasy. Jezeli ale ktos chce zaplacic tlyko 75.000 bo kontrakt zawodnika niedlugo wygasa to Widzew MOZE go tez sprzedac za tyle ale NIE MUSI. Sumy odstepne zawsze w kontraktach zadaja zawodnicy a nie kluby zeby w razie czegos jak zawodnik stal sie gwiazda klub go nie mog trzymac.
Moim zdaniem Fabiniak nie powinien byc za drogi bo kontrakt za rok mu wygasa. i suma odstepna nie ma tu nic do rzeczy.
Inne pytanie czy sam zawdodnik chce u nas grac ale mysle ze w rodzmym miescie byl by pewnym numerem 1 to dlaczego nie.
Dowiedzialem sie blizej cos o sumie odstepnego ... Cena za zawodnika nie może być niższa niż cena odstepnego wpisana w kontrakcie więc nie masz racji ...
Niestety absolutne bzdury gadasz. chcesz mi powiedziec ze jak zawodnik chce odejsc, klub A chce go kupic za 1 mio , a klub B sie na taka sume zgadza ze nie moze wtedy odejsc bo ma w kontrakcie sume odstepna za 5mio? totalna nielogika! jak wszystkie strony sie dogadaja to suma odstepna nikogo juz nie obchodzi.
Przyklad VfB Stuttgart chce kupic Brazylijczyka Lulinha http://www.transfermarkt.de/de/spieler/52836/lulinha/profil.html ktory w kontrakcie ma zapisana sume odstepna 32,5 mio Euro a powiem ci ze zmieni klub za najwyzej 5 mio euro.
i takich przykladow w swiatowej pilce bylo juz sporo wiec jak niemasz pojecia to sie nie wypowiadaj.
Jeżeli jakiś klub wykłada na zawodnika sumę odstępnego zapisaną w kontrakcie to klub nie może się NIE ZGODZIĆ czyli musi zaakceptować ofertę. Jeśli jest inaczej to poprawcie mnie
A tak poza tematem- na jesieni graliśmy bodajże z Jarotą i stamtąd na mnie bardzo dobre wrażenie wywarł Smektała- widziałem jak naszych obrońców zostawiał na 5 metrach przyspieszeniem i szybkością a goli strzelił bodajże 11 więc to nie jest taki zły wynik tym bardziej patrząc w jakim zespole był.
Jeśli się pomyliłem co do zawodnika (ale nie wydaje mi się) to z góry wybaczcie
EDIT:
Wiedziałem, że dobry z niego zawodnik- teraz przeczytałem, że go kupił już na wiosnę Piast za 100 tys zł. No to trzeba szukać dalej
A ja dodam jeszcze znając realia ligi hiszpańskiej (u nas chyba tak samo jest z tymi sumami ):
Jeżeli jakiś klub wykłada na zawodnika sumę odstępnego zapisaną w kontrakcie to klub nie może się NIE ZGODZIĆ czyli musi zaakceptować ofertę. Jeśli jest inaczej to poprawcie mnie
A tak poza tematem- na jesieni graliśmy bodajże z Jarotą i stamtąd na mnie bardzo dobre wrażenie wywarł Smektała- widziałem jak naszych obrońców zostawiał na 5 metrach przyspieszeniem i szybkością a goli strzelił bodajże 11 więc to nie jest taki zły wynik tym bardziej patrząc w jakim zespole był.
Smektala gra w Piascie, robi furore w ekstraklasiei interesuja sie nim ponoc bogatsze kluby
Smektala gra w Piascie, robi furore w ekstraklasiei interesuja sie nim ponoc bogatsze kluby
Wiedziałem, że mam nosa
Mikołajczak? U nas wypadł słabo- może się spalił psychiczne ale nie widziałem w nim gracza, który o 1 ligę wyżej grałby dobrze. Szkoda, że nie widziałem Maciejaka bo podobno jest lepszy niż Mikołajczak - młodszy, bardzo dobre warunki fizyczne.
Z tej ligi najbardziej podobał mi się chyba Lilo- co by nie mówić dalej szybki jak cholera, kiwke ma, nabrał tężyzny i widać, że 2 liga to za niskie progi dla niego.
Pzdr.
Ostatnio edytowany przez: Doktor, 15 czerwca 2009, 19:14 [1 raz(y)]
A ja dodam jeszcze znając realia ligi hiszpańskiej (u nas chyba tak samo jest z tymi sumami ):
EDIT:
Wiedziałem, że dobry z niego zawodnik- teraz przeczytałem, że go kupił już na wiosnę Piast za 100 tys zł. No to trzeba szukać dalej
Tak wlasnie jest. Taka klauzula odejscia jak FM ;] Sie gra, sie wie ;p
Ciekawe skad oni taka kase chca wytrzasnac jak kilka pytan pozniej sam stwierdza, ze przez 2 lata na klub wylozyli 3 mln zlotych. Nawet gdyby teraz wylozyli powiedzmy swoje 5 mln, to reszte dolozy Bosman, miasto i reszta sponsorow? To chyba zbyt pobozne zyczenia.
Rozpoczęcie budowy stadionu bez możliwości jej etapowania i gry na płycie głównej nie daje możliwości uzyskania licencji drugoligowej. W związku z tym podjęto wspólną decyzję o grze zespołu seniorów w sezonie 2009/10 w III lidze po przystosowaniu Euroboiska do licencji III ligi i uzyskaniu zgody PZPN. Wszystkie strony zgodnie ustaliły, że gra na obcych stadionach przez okres prawie dwóch lat i wyprowadzenie na ten czas piłki nożnej z Kołobrzegu nie ma racjonalnych przesłanek.
Widmo degradacji do trzeciej ligi spowodowało odejście z Kołobrzegu trenera Tomasza Arteniuka. Z grą w Kotwicy pożegna się również kilku zawodników.
Zarząd już rozwiązał za porozumieniem stron umowy kontraktowe z Michałem Pietroniem i Andrijem Hirczą. Roczne kontrakty skończyły się natomiast Krzysztofowi Rusinkowi, Łukaszowi Pietroniowi i Przemysławowi Rawie. Pozostali gracze albo szukają nowych klubów, albo zadeklarowali już chęć gry w trzecioligowej Kotwicy.
jak tak czytam ten wywiad z Kaluznym to uwazam ze wszystko jest poukladane naprawde ufam mu i to bardzo i jestem pelen optymizmu przed sezonem super wywiad i naprawde powturze jeszcze raz POUKLADANI ludzie prowadza Pogoń badzmy dumni
Będziemy mieć budżet 20mln Następny w stylu "mlynka" hehe... Jak nie uczyli w gim. to piszę sie "powtórzyć"
jak tak czytam ten wywiad z Kaluznym to uwazam ze wszystko jest poukladane naprawde ufam mu i to bardzo i jestem pelen optymizmu przed sezonem super wywiad i naprawde powturze jeszcze raz POUKLADANI ludzie prowadza Pogoń badzmy dumni
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.