Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 13/06/2009 22:36
Z Fabiniakiem niestety jest na tyle źle że niestety ma jeszcze rok kontraktu z Widzewem i niestety jako wolny zawodnik nie mógł ,by do nas zawitać... A jeśli chodzi o jego kupno to niestety suma odstępnego w jego kontrakcie jest jakaś niebagatelna ustalona za czasów przymierzania do reprezentacji itd. więc można sobie wyobraźić że to nie nasz budżet no ale wydaje mi się że był by naprawde świetnym wzmocnieniem między słupkami
W Stali to nawet Van der Sar puscilby 50 bramek tak slaby to byl zespol . Dlatego te stracone bramki nie sa zadnym wyznacznikiem formy bramkarza. W naszej grupie wszyscy spadkowicze stracili wiecej , a we wschodniej albo o wiele wiecej lub podobna liczbe.Jak na zespol przegrywajacy 21 mecze z 34 , 50 bramek to nawet przyzwoity wynik.
a skad masz informacje ze ma w kontrakcie taka sume odstepna
Pozatym suma odstepna nie oznacza ze za taka sume musi odejsc. Przeciez w Wiidzwie jet tylko numerem 3 to po co maja go trzymac i placic mu pensje zeby za rok puscic go za darmo jak teraz mogli by pare zlotych jeszcze na nim zarobic?
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 14/06/2009 10:02
No nie wiem dokładnie jak jest z sumą odstępnego... ale o ile pamiętam jeśli ona jest zapisana w kontrakcie jest trudna do zmiany Ale też w trakcie sezonu Fabiniakiem interesowała sie drużyna z Francji i Azerbejdżanu... ?... Więc nie wiem... nie bd mówił o tej sumie bo pewien nie jestem... ale czyt. że jest ona taka a nie inna i niestety...
No nie wiem dokładnie jak jest z sumą odstępnego... ale o ile pamiętam jeśli ona jest zapisana w kontrakcie jest trudna do zmiany Ale też w trakcie sezonu Fabiniakiem interesowała sie drużyna z Francji i Azerbejdżanu... ?... Więc nie wiem... nie bd mówił o tej sumie bo pewien nie jestem... ale czyt. że jest ona taka a nie inna i niestety...
Tu nie chodzi o to zeby zmieniac cos w kontrakcie. Jezeli suma odstepna jest np 300.000 to oznacza ze Widzew MUSI puscic go za taka sume jak ktos bedzie chcial zaplacic. Widzew wtedy nie moze zadac wiecej kasy. Jezeli ale ktos chce zaplacic tlyko 75.000 bo kontrakt zawodnika niedlugo wygasa to Widzew MOZE go tez sprzedac za tyle ale NIE MUSI. Sumy odstepne zawsze w kontraktach zadaja zawodnicy a nie kluby zeby w razie czegos jak zawodnik stal sie gwiazda klub go nie mog trzymac.
Moim zdaniem Fabiniak nie powinien byc za drogi bo kontrakt za rok mu wygasa. i suma odstepna nie ma tu nic do rzeczy.
Inne pytanie czy sam zawdodnik chce u nas grac ale mysle ze w rodzmym miescie byl by pewnym numerem 1 to dlaczego nie.
Jakub Kisiel jest trzecim po Krzysztofie Pyskatym i Maksymilianie Rogalskim zawodnikiem, który w przerwie letniej opuści drugoligowy Raków Częstochowa.
Środkowy obrońca Rakowa, który był wypożyczony z Widzewa Łódź, ma na początku lipca związać się umową z Pogonią Szczecin i tym samym podążyć śladami Krzysztofa Pyskatego.
Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach - to klęska.
Jakub Kisiel jest trzecim po Krzysztofie Pyskatym i Maksymilianie Rogalskim zawodnikiem, który w przerwie letniej opuści drugoligowy Raków Częstochowa.
Środkowy obrońca Rakowa, który był wypożyczony z Widzewa Łódź, ma na początku lipca związać się umową z Pogonią Szczecin i tym samym podążyć śladami Krzysztofa Pyskatego.
źródło Częstochowski Portal Sportowy
Dalsza część newsa odnośnie wyżej wspomnianego Lenartowskiego
Natomiast w poniedziałek rozstrzygnie się piłkarska przyszłość Artura Lenartowskiego. Pomocnik otrzymał bardzo intratną propozycję z klubu polskiej ekstraklasy, którego przedstawiciele jutro zawitają do Częstochowy na rozmowy w sprawie pozyskania tego zawodnika.
Robert Dymkowski rzucił trochę światła na możliwe transfery do Pogoni:
- Drozdowicz
- obrońca z Bałtyku Gdynia (wie ktoś coś o nim?)
- Moskalewicz
- Stolarczyk
Z raportu meczowego na ligowcu wynika ze na prawej stronie w meczu z Błękitnymi grał Kozerkiewicz jednak nie wydaje mi się aby o tym zawodniku była mowa. Zagrał w tym sezonie tylko 9 spotkań w tym 4 razy wchodził z ławki.
wg mnie chodzi o Łukasza Wróbla - którym właśnie zainteresowała się Lechia Gdańsk. Łukasz Wróbel
Możliwy jest kolejny zaciąg z Piasta Gliwice.
Piast oznajmił, że szukać klubu mogą: Marcin Folc, Daniel Koczon i Piotr Prędota
Folc i Prędota byli by na pewno wzmocnieniem. O ile dobrze pamiętam temat Prędoty był już sezon temu ale głowy nie dam W każdym bądź razie ja jestem za tym pierwszym nazwiskiem.
Robert Dymkowski rzucił trochę światła na możliwe transfery do Pogoni:
- Drozdowicz
- obrońca z Bałtyku Gdynia (wie ktoś coś o nim?)
- Moskalewicz
- Stolarczyk
Z raportu meczowego na ligowcu wynika ze na prawej stronie w meczu z Błękitnymi grał Kozerkiewicz jednak nie wydaje mi się aby o tym zawodniku była mowa. Zagrał w tym sezonie tylko 9 spotkań w tym 4 razy wchodził z ławki.
wg mnie chodzi o Łukasza Wróbla - którym właśnie zainteresowała się Lechia Gdańsk. Łukasz Wróbel
Możliwy jest kolejny zaciąg z Piasta Gliwice.
Piast oznajmił, że szukać klubu mogą: Marcin Folc, Daniel Koczon i Piotr Prędota
Folc i Prędota byli by na pewno wzmocnieniem. O ile dobrze pamiętam temat Prędoty był już sezon temu ale głowy nie dam W każdym bądź razie ja jestem za tym pierwszym nazwiskiem.
Prędote pamiętam przed Gliwicami z gry w Motorze Lublin,tam był jednym z zawodników który regularnie strzelał bramki i ciągnął zespół do przodu.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.