Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 07/06/2009 23:38
Dokladnie Garuch.
NIe mial warunkow fizycznych. Jak lezal to zawsze byl faul, wiele razy uciekl obronie, zdobyl bramke i zaliczyl asyste- czego chcec wiecej? Kojarzysz moze kiedys byl we Wloszech podobny zawodnik- Zola sie nazywal. Tez latwo go bylo wywrocic a jaka kariere zrobil?
Garuch jest nominalnie pomocnikiem.
Z tej ligi najbardziej w pamieci utkwil mi taki maly zawodnik- strzelil nam conajmniej 1 gola i zaliczyl jakas asyste- wygladal jak by byl karlem. Z tego co wtedy o nim czytalem to byl mlody i interesowaly sie nim lepsze kluby, ale co z tego wyszlo nie mam pojecia. Jednego jestem pewny- technike jak na 2 lige mial bardzo dobra, bardzo duzo widzial i byl dosc szybki.
Z tej ligi najbardziej w pamieci utkwil mi taki maly zawodnik- strzelil nam conajmniej 1 gola i zaliczyl jakas asyste- wygladal jak by byl karlem. Z tego co wtedy o nim czytalem to byl mlody i interesowaly sie nim lepsze kluby, ale co z tego wyszlo nie mam pojecia. Jednego jestem pewny- technike jak na 2 lige mial bardzo dobra, bardzo duzo widzial i byl dosc szybki.
Garuch z Miedzi
swoją drogą dobry pomysł
całkiem ciekawy zawodnik ale jak ma kontrakt podpisany z miedzą to raczej mało prawdopodobny transfer, wydaje mi się że klub będzie szukał piłkarzy z kartą na ręku.....
"W tej chwili jestem na etapie szukania nowego klubu – wyjaśnia."
"Czy jest szansa, że Stolarczyk dołączy do Pogoni? – Nie mówię nie – odpowiada tajemniczo nasz rozmówca."
Jeśli nie zażąda nie wiadomo jak wysokich zarobków jestem za, wzmocnił by obronę chociaż na dwa sezony i na pewno pomógł w utrzymaniu no i Dymek mógłby coś podpatrzyć.
"W tej chwili jestem na etapie szukania nowego klubu – wyjaśnia."
"Czy jest szansa, że Stolarczyk dołączy do Pogoni? – Nie mówię nie – odpowiada tajemniczo nasz rozmówca."
Jeśli nie zażąda nie wiadomo jak wysokich zarobków jestem za, wzmocnił by obronę chociaż na dwa sezony i na pewno pomógł w utrzymaniu no i Dymek mógłby coś podpatrzyć.
myślę, że za innego dziadka jakim jest Paweł Skrzypek, mógłby się przydać... mimo to i tak trzeba szukać trochę bardziej perspektywicznych obrońców...
Co do ubytków to czuję, że nie zobaczymy już Skrzypka, Bilińskiego (koniec kariery), Sobczyńskiego, Kosakowskiego i Binkowskiego. Na pewno potrzebny jest bramkarz... bez kontraktu zostaje nadal, broniący ostatnio w GKP Janukiewicz... Może przy braku awansu Korony udałoby się namówić do powrotu Ediego... Widziałem, zimowy sparing Pogoni z Wartą i nie obraziłbym się gdybyśmy ściągneli dobrze prezentującego się nadal Batatę. Warta ma spore problemy finansowe i sama moze chcieć pozbyć się tych najwięcej zarabiających...
Potrzebny jest napastnik. Może Rocki, któremu nie przedłużyli kontraktu w Legii?
Do odstrzału:
- Binkowski (drewno)
- Szczyrba (mało kreatywny)
- Kosakowski (I liga to już za wysokie progi dla niego)
- Żaczek (jak nie grał w II lidze to co dopiero wyżej)
Do rozpatrzenia:
- Sobczyński (koniec sezonu miał dobry, jest doświadczony)
- Sieniawski (musi się gdzieś ograć, bo wciąż za dużo u niego PESa w stylu grania)
- Kołc (przewlekłe kontuzje, ale w Policach na środku obrony wypadł świetnie)
Przypominam, że I liga to nie przelewki. Tam jest rola, dużo walki i zapieprzania. Nie wiem czy taki Skrzypek z Chifonem sobie w niej poradzą.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 13:05
Garuch mysle, ze w tej chiwli nawte jak ma podpisany kontrakt to jeszcze zbyt drogi nie jest. Na nik ktos interes zrobi predzej czy pozniej. Skrzypek w ostatnich paru meczach gral naprawde dobrze (przedostatni mecz w Szczecinie) byl wszedzie, rozgrywal, atyakowal, bronil. Bardzo pewnie wszytsko robil. Byl wtedy najelspzy na boisku
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 13:23
ja osobiście chciałbym żeby zarząd wrócił do rozmów z Tavaresem, Abdulem.
Rocki wam nie przyjdzie, trzeba szukać wzmocnień tam gdzie zawodnikom kończą się kontrakty..
bo bez pożadnej kasy nic nie zdziałamy.. i tak wątpie żebyśmy się wzmocnili..
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 15:25
Lilo wraca ze Slubic do Chorzowa gdzie jest wystawiony na liste transferowa.
Zarzad mial podjac decyzje w sprawie Tavaresa i tego Kamerunczyka. Kluczowe pewnie beda badania no i dyspozycja zawodnikow. Jesli zakontraktowaliby Tavaresa to przynajmniej prawa obrona bylaby zalatana
Dwaj inni piłkarze otrzymali propozycję podpisania nowych kontraktów: Filip Burkhardt oraz Błażej Jankowski.
Jeszcze inaczej wygląda sytuacja dwóch kontuzjowanych ostatnio graczy - Krzysztofa Sikory i Bartosza Hinca. Jeśli przedstawią orzeczenia lekarskie, potwierdzające ich zdolność do szybkiego powrotu na boisko, Warta będzie chciała się z nimi związać nowymi umowami.
We wtorek zarząd klubu spotka się z trenerem Bogusławem Baniakiem, by dokonać oceny zakończonego w piątek sezonu.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 17:24
Skoro nie ma kasy to trzeba przetrzebić II ligę i niższe. Przecież taki klub jak Pogoń nie powinien mieć problemu z pozyskaniem jakiegoś piłkarza. Nie wiem czy w trakcie meczu trener obserwuje innych niż swoich zawodników ale na pewno było paru grajków którzy by sie nadali. Ja jestem ciekawy jak wygląda sytuacja z napastnikiem Dąbu Dębno Łukaszem Dłubisem przecież gdy graliśmy w iV lidze był przymierzany do Znicza Pruszków(musi coś sobą prezentować) ale w końcu został..z tego co widać w tym sezonie strzelił 12 bramek może nie za dużo ale przyjrzeć się mu można..
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 17:45
do bramki mozna sciagnac Judkowiaka bo zawsze u nas dobrze bronil a teraz spad z II ligi. Stolarczyk do obrony na rok sie przyda. do tego Batate ktory juz nie jest zawodnikiem Warty i Drozdowicza z GKP na atak. Do tego jakiegos zdolnego z nizszej ligi moze Garucha i powinno byc ok
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 09/10 - 08/06/2009 21:12
Ten Filip Burkhardt bardzo dobrze sie kiedys zapowiadal gral w mlodziezowce, grywal w pierwszym skladzie Amiki, gral w ekstraklasie jak mial 17 lat- i nawet bramki strzelal. Teraz ma 22lata- tez by go mozna bylo sprawdzic- jak Warte stac na jego kontrakt to i nas by bylo stac. Ja bym na testy sprowadzil lub sie przyjrzal mocniej: Garuchowi, Burkhardtowi, Stolarczyka, Batate, Dłubisa, jakiegos bramkarza (aby byla walka o nr 1) no i mozna bylo by sie jeszcze za paroma rozejrzec. Stolarczyk, Batata i garuch mysle, ze dali by rade, reszte by trzeba bylo sprawdzic w jakiej sa formie i czy sie nadaja. Bedzie dobrze!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.