Ostatnio byl artykul w GW o problemach wychowawczych talentow w naszej pilce. Z tego co tam napisali to Czarek nie daje znaku zycia od 2 miesiecy i bedzie rozwiazany z nim kontrakt. Moze nie jest to jakies rewelacyjne zrodlo , ale dosyc ciekawy artykul . Bodajze w czwartek czy piatek w lokalnym dodatku .
Nie trenuje i trenować już nie będzie. Tak jak napisała wyborcza od dwóch miesięcy, czyli od momentu zakończenia treningów po rundzie jesiennej, chłopak nie kontaktuje się z klubem. Na pewno nie wróci jako syn marnotrwany, bo wpadek to miał on już sporo i nikt mu nie da kolejnej szansy.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Podczas zajęć na sztucznej nawierzchni młody zawodnik "Portowców" niefortunnie stanął i złamał kość śródstopia.
- Poczułem ból w stopie. Po treningu od razu pojechałem na założenie gipsu - mówi Wojciech Żaczek.
Niestety dla piłkarza oznacza to od 4 do 6 tygodni przerwy w treningach. Jest to o tyle uciążliwe, że kontuzja zbiegła się w czasie z wyjazdem Pogoni Szczecin na obóz do Pogorzelicy.
- To się nazywa mieć "szczęście" - mówi Żaczek. - Bardzo zależało mi, aby pojechać na ten obóz i walczyć o miejsce w składzie. Teraz sytuacja się trochę skomplikowała.
Mamy już trzech. Wójcik trenuje na pełnych obrotach, Binkowski ma etat zmiennika jak w banku, a jakby co jest jeszcze młody Zomerski. Nie wydaje mi się, żeby Wójcik po kontuzji grał słabiej niż przed. Widziałem go w tym roku na treningu w Szczecinie i w Pogorzelicy i raczej nie ma powodów wątpić, że wróci do bramki Pogoni. Jeśli już to można pomyśleć o dobrym zmienniku, ale to raczej latem.
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 15/01/2009 20:59
Wójcik mnie w 100% nie przekonuję . Uważam , że nigdy jakims wybitnym golkiperem nie będzie , aczkolwiek na II ligę spokojnie wystarcza . Przydałby się ktos doswiadczony i ograny w lidze . Nie jestem za sciągnięciem młodego Sandomierskiego , chociaż chłop daje radę to w kwestii naszych bramkarzy nic nie zmieni . Nie mówię , że na gwałt trzeba bramkarza szukać , ale na I ligę Wójcik może nie wystarczyć.
Wójcik mnie w 100% nie przekonuję . Uważam , że nigdy jakims wybitnym golkiperem nie będzie , aczkolwiek na II ligę spokojnie wystarcza . Przydałby się ktos doswiadczony i ograny w lidze . Nie jestem za sciągnięciem młodego Sandomierskiego , chociaż chłop daje radę to w kwestii naszych bramkarzy nic nie zmieni . Nie mówię , że na gwałt trzeba bramkarza szukać , ale na I ligę Wójcik może nie wystarczyć.
Ja o Wójciku mam odmienne zdanie. Może perfekcyjnych warunków nie ma, ale da się zauważyć u niego charakter - walczak, który nie odpuszcza. A przede wszystkim refleks, instynkt czy dobre ustawienie. Nie raz ratował nas od niemal pewnej starty bramki... ba kilka piłek wyjął tzw 'nie do wyjęcia' Broni u nas już trochę, a ja nie przypominam sobie jakiegoś jego klopsa za którego mógłby się wstydzić. Mam nadzieję, że zadomowi u nas na długo!
Gracjan nie przesadzaj. Chłopak młody a ty już mu przewlekłe średniactwo wróżysz. Daj mu się kilka lat ogarnąć, niech się trochę ogra w lidze, rozwinie piłkarsko. Ja rozumiem, jechać 30 latka, że będzie dalej drewnem (bo będzie), ale juniora przekreślać na samym starcie kariery? He he trochę więcej optymizmu. Też polewałem kiedyś z gówniarza o nazwisku Boruc...
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 21/01/2009 22:37
W dzisiejszym spotkaniu Rega Trzebiatów pokonała Sarmatę Dobrą Nowogardzką 7:1. To był pierwszy sparingpartner w tym roku dla Regi. W tym meczu wystąpił nowy gracz testowany przez trzebiatowian, Cezary Przewoźniak, który występował m.in. w Pogoni Szczecin.
Zrodlo: www.tksrega.pl/
Zawsze mozna pokopac w nizszej lidze .Nie trzeba sie wysilac , bo treningi u Miazka sa pewnie lzejsze niz w juniroach Pogoni, znane nazwiska potrafili w TrzeBiatowie zawsze docenic .Swoja droga ofensywe beda mieli ciekawa jak na 3 lige. Kontrakt chyba podpisal albo podpisze Komar.
Pomyslec , ze zapowiadalo sie kiedys , ze ci 2 zawodnicy moga stanowic w przyszlosci o sile Pogoni.
W dzisiejszym spotkaniu Rega Trzebiatów pokonała Sarmatę Dobrą Nowogardzką 7:1. To był pierwszy sparingpartner w tym roku dla Regi. W tym meczu wystąpił nowy gracz testowany przez trzebiatowian, Cezary Przewoźniak, który występował m.in. w Pogoni Szczecin.
Zrodlo: www.tksrega.pl/
Zawsze mozna pokopac w nizszej lidze .Nie trzeba sie wysilac , bo treningi u Miazka sa pewnie lzejsze niz w juniroach Pogoni, znane nazwiska potrafili w TrzeBiatowie zawsze docenic .
no i ci co go tak załują,może troche inaczej spojrzą na sprawe. gość laske wyłożył na Pogon,wszak przywiązanie i szacunek do klubu kolejny wychowanek pokazał jaki obowiązuje. o ambicji nie wspominam...ja go żegnam bez żalu.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 22/01/2009 12:32
a ja już widze,jak poza Szczecinem ludzie szukają drugiego dna...pisze sie że to wina Mandrysza,który nie był przychylny Przewoźnioakowi,tak jak w Piaście. Owszem,może coś być na rzeczy,ale nie demonizujmy,Przewoźniak to taki drugi Grosicki i chyba nikt nie ma co do tego wątpilowości.
a ja już widze,jak poza Szczecinem ludzie szukają drugiego dna...pisze sie że to wina Mandrysza,który nie był przychylny Przewoźnioakowi,tak jak w Piaście. Owszem,może coś być na rzeczy,ale nie demonizujmy,Przewoźniak to taki drugi Grosicki i chyba nikt nie ma co do tego wątpilowości.
Mandrysz to profesjonalista,grają u niego tylko Ci którzy na to zasługują,skończyły się czasy przymykania oczów na wybryki np. Przewożniaka.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 22/01/2009 17:57
Przewoźniak to "enfant terrible" regionalnej piłki. Jakoś nigdy nie byłem jego zwolennikiem - jak na gracza z jedną nogą (prawa służy mu do podpierania) był strasznie drewniany. Na IV ligę jeszcze jako tako się sprawdzał, ale wyższa klasa rozgrywkowa go przerosła. Z drugiej strony chęci zapeprzania na treningach to on nie wykazywał. Zero odzewu przez kilka miesięcy, balety, ekscesy... Namnożyło się tego.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.