Ale to, że są na testach u klubów ekstraklasy to znaczy że by się nam przydali? Ja szczerze wątpię, widziałem ich w barwach Chemika i pokazali poziom ligi w której grają, jak dla mnie żadna rewelacja. Pozdro
Trener Piasta Gliwice, Marek Wleciałowski już dawno zrezygnował z pomocy uniwersalnego Piotra Petasza, który może występować zarówno w obronie, jak i w pomocy! Piłkarz został zdegradowany do rezerw 'Piastunek'.
Z takiej okazji chciałby skorzystać Piotr Mandrysz, taktyk Pogoni Szczecin, który... sprowadził rok temu Petasza do Piasta! Były trener gliwickiego zespołu widzi duży potencjał w grze obrońcy, dlatego będzie 'naciskał' na działaczy ze Szczecina, aby ci kupili piłkarza z Gliwic.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 07/12/2008 11:57
W sumie to wiedziałem , że temat Petasza prędzej czy poźniej zostanie poruszany.Petasz to lewy pomocnik , bądź lewy obrońca . Myślę , że na tych pozycjach ma kto u nas grać , tym bardziej , że ma dojść jeszcze Dutkiewicz. A wirtuozem nie wydaje się być ten Petasz.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 07/12/2008 12:43
a co byście powiedzieli o Moskalewiczu. Nigdzie nie gra. Przydałby się, a jak jeszcze odzyskałby formę. No chyba że trener Mandrysz stawia na młodzież z ODROBINĄ doświadczenia czyt. Biliński,Parzy, Skrzypek no ale Skrzypek dlugo juz nie pogra a 4 doswiadczony przydalby sie ;D
W sumie to wiedziałem , że temat Petasza prędzej czy poźniej zostanie poruszany.Petasz to lewy pomocnik , bądź lewy obrońca . Myślę , że na tych pozycjach ma kto u nas grać , tym bardziej , że ma dojść jeszcze Dutkiewicz. A wirtuozem nie wydaje się być ten Petasz.
Petasz to dobry zawodnik, ale racja, że na tych pozycjach już mamy miejsca obsadzone, ja bym bardziej pomyślał o obronie i ataku, bo z pomocą tragedii nie ma. A jeśli chodzi o Fabiniaka, to jest za drogi na ten moment jeśli by go Pogoń miała kupić i jak dla mnie niepotrzebny. Wójcik na obecną klasę rozgrywkową jest w sam raz, a na rezerwę dać wychowanka i tyle.
Petasz to dobry zawodnik, ale racja, że na tych pozycjach już mamy miejsca obsadzone, ja bym bardziej pomyślał o obronie i ataku, bo z pomocą tragedii nie ma. A jeśli chodzi o Fabiniaka, to jest za drogi na ten moment jeśli by go Pogoń miała kupić i jak dla mnie niepotrzebny. Wójcik na obecną klasę rozgrywkową jest w sam raz, a na rezerwę dać wychowanka i tyle.
Nie za bardzo widzę Fabiniaka w Pogoni. Chłopak gdzieś się zatrzymał w rozwoju, słabo gra na przedpolu. Wójcik nam w zupełności wystarczy, przede wszystkim jest perspektywiczny. A za Binkowskiego nie ma sensu go brać. Bardziej trzeba wzmocnić środek pomocy i obronę.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
no ja bym widział Skore z Victorii.. nie wiem czemu go nie wzięli..
Moze dlatego , ze jest kiepski. W tym sezonie zagral w 3 meczach , My widzielismy go w jednym meczu i juz wielu uznalo go za bramkarza z ogromnym potencjalem. Mandrysz widzial go na kilku treningach i uznal , ze ten sie nie nadaje.
W tym sezonie bylem na meczu okregowki . Bramkarz Wrzosa Wrzosowa tak bronil , ze po tym jednym meczu powolalbym go do kadry narodowej
Chyba nigdzie. Wiem , ze chcial odejsc z Kotwicy. Ponoc nie mogl sie dogadac z trenerem . Zbyt ciezki treningi.
Komar poczatkowo w Kotwicy byl traktowany jako zmiennik , bo nie byl przygotowany do sezonu. Mial byc Jokerem , a pozniej wskoczyc do skladu. Ale nie dal rady i wiecej gral w rezerwach Kotwicy niz w 2 lidze . Kilku innych tez grywalo raz na jakis czas w rezerwach i starali sie pokazac. A Komar mimo , ze strzelal te bramki to nic nie gral. Z meczu na mecz w 2 lidze gral coraz mniej , az wkoncu nie gral wcale.
Pogoni z cala pewnoscia nie zbawi. A i tematu pewnie nie ma .
Ostatnio edytowany przez: goral1982, 7 grudnia 2008, 18:00 [1 raz(y)]
Chyba nigdzie. Wiem , ze chcial odejsc z Kotwicy. Ponoc nie mogl sie dogadac z trenerem . Zbyt ciezki treningi.
Komar ? słaby, nie wiem dlaczego o niego się pytasz..
ja to bym pomyślał o Lilo, na pewno dla Pogoni by starał się nawet bardzo dobrze grać.
Lilo po dobrych występach w Słubicach prawdopodobnie wraca do Ruchu, także raczej odpada.
Swego czasu we Flocie grał Krzysztof Mikuła(napastnik 50-lecia Floty) , który teraz idealnie nadawałby się do naszego napadu. Był przymierzany do Cracovii ale nie zagrał ze względu na odległość od domu. Teraz siedzi w Szkocji
Ostatnio edytowany przez: Krzaku, 7 grudnia 2008, 18:04 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 07/12/2008 20:31
Ten skład udowodnił już, że przy odpowiednim nastawieniu jest w stanie powalczyć o awans. Dlatego myślę, że ściaganie na siłe piłkarskich emerytów na kilka miesięcy mija się z sensem. Niech by i taki dziadek pograł sensownie rok czy półtora (a to dużo) to i tak nie będzie to dobre rozwiązanie. To będzie tylko odłożenie kadrowych problemów na potem (a potem i tak będzie ich jeszcze więcej). Zauważalne na forum jest parcie na takie nazwiska jak Majdan, Stolarczyk, Moskalewicz. To ja bym się chciał zapytać kogoś bardziej rozeznanego o formę i kondycję w/w piłkarzy. Pomijając kwestie sportowe i sens całej tej szopki Majdan i Stolarczyk to dla mnie na dziś wielkie znaki zapytania (czytaj nie wiadomo ile hajsu będą chcieli), a jedyny, co w tej chwili coś ogrania, Olo, też ma pewnie sympatyczny kontrakt. Z kolei ściaganie oldbojów wyłącznie z powodu darzenia ich sympatią lub w celach "edukacyjnych" jest jakimś nieporozumieniem. W tym zespole są już ludzie od których młodzież może sie czegoś nauczyć - Parzy, Bili, Skrzypek, Ferdżi to starzy ligowi wyjadacze. Trzeba sobie zdać sprawę z tego, że piłka nożna ciągle się zmienia, a czas dla piłkarza biegnie szczególnie szybko. Lata 90-te były fajne, ciekawe, powiedziałbym nawet zajebiste, ale musimy przestać żyć historią i zacząć w końcu inwestować w nowe nazwiska
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 08/09 - 07/12/2008 21:37
Majdan jest w formie , o czym świadczą bardzo dobre jego występy w Pucharze Ekstraklasy . Nie będzie jednak chciał do nas wrócić , bo od zawsze ciągnęło go do Warszawy ,a raczej 'Warszafki' , więc dajmy spokój ze starą gwardią , tym bardziej , że jest coraz więcej narzekań na Skrzypka i Bilińskiego.
PS. Ostatnio Petasz wystąpił w ŁKSie w Pucharze Ekstraklasy , będąc tam na testach , po bodajże 45 minutach został ściągniety , jeśli miałby do nas trafić to tylko ze względu na znajomość z trenerem Mandryszem.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.