A my importujemy 3-ligowców z Brazylii, którzy są słabi i nie bardzo mają czym tego nadrobić.
I jeszcze a propos poprzedniego postu, w którym Goral1982 martwi się o to, że został tylko Julcimar do tłumaczenia. A po co im więcej tłumaczy?
I tak mają być podobno znów skoszarowani w Gutowie, a tam Ptak im straganik przed barakiem rozłoży, gdzie wszystko sobie kupią i już jest sklep. I kino w świetlicy zorganizuje...
Banku też nie potrzebują, bo to Ptak jest dla nich bankiem. Poza tym i tak przez pół roku nie wychylą nosa za ogrodzenie, a potem tym bardziej, bo ich tu nie będzie.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 07/02/2007 19:07
Jednak przydał by się ktoś kto tłumaczyłby piłkarzom... ale to co mówi do nich trener...podczas treningów w Szczecinie trener mówił po polsku a Julicamr tłumaczył to innym zawodnikom i jeszcze jakoś to szło, pod warunkiem, że wszysycy byli w jednym miejscu, kiedy trenowano grę skrzydłami czy coś w tym stylu gdy piłkarze są rzostawieni po całym boisku szło to gorzej, część jakby nie rozumiała o co chodzi trenerowi, tak samo trudno będzie przekazywać wytyczne podczas meczu...
Tak samo jak inni wolę naszych chłopaków, nawet jeśli reprezentują II-III ligowy poziom niż kolejny zaciąg nieidetyfikujących się z klubem kopaczy...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Oczywiście masz rację, ale akurat Kowal nie spełnia tych warunków - determinacji i woli walki to on zbyt często nie prezentuje, potrafi przestać cały mecz. Widziałem go kilka razy i wiem, że ten gość to jakieś totalne nieporozumienie - jedyne jego atuty to niezła motoryka i "nos" w polu karnym, zero techniki, a podanie na odległość +10 metrów to czarna magia. Nawet w tym sezonie, w którym strzelił 10 bramek, często był zmieniany w przerwie lub zaraz po przerwie - to chyba mówi bardzo wiele.
Nie chcę nawet słyszeć o jego grze w Pogoni - już wolę Eltona, a nawet Bugaja.
Wczoraj rano nastąpiło rozwiązanie kontraktu za porozumieniem stron pomiędzy Pogonią a Sergio Batatą, piłkarzem, który stał się jednym z symboli klubu w ostatnich latach.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 09/02/2007 15:59
Za jakiś tam "symbol ostatnich lat" można go uznać i nie widzę w tym nic złego - chociażby dlatego, że jako jeden z ledwie dwóch (obok Julcimara) graczy utrzymał się w tej drużynie od początku sezonu 2003/04 (czyli od przylotu Ptaka) przez 3 i pół roku.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 09/02/2007 16:02
Tak tylko jest jeszcze sprawa dlaczego się utrzymał w tej drużynie, a jak powszechnie wiadomo był to mega pupilek Ptaka. Gra Bataty podobała mi się jedynie przez pewien okres występów w 2 lidze, później przygasł i z formą bywało różnie (a najczęściej słabo).
Za jakiś tam "symbol ostatnich lat" można go uznać i nie widzę w tym nic złego - chociażby dlatego, że jako jeden z ledwie dwóch (obok Julcimara) graczy utrzymał się w tej drużynie od początku sezonu 2003/04 (czyli od przylotu Ptaka) przez 3 i pół roku.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 10/02/2007 17:47
no no mamy swoje gwiazdy na ofi ) .. ten pierwszy najlepiej jakos wyglada buiu jakis grubasny a ten Campos ulala heheh..Robson niewinnie wyglada ..no zobaczymy ale ogolnie to spoko ludziska ..a Felipe jak Cannavaro xD ..oby tak grał jak on
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 10/02/2007 18:05
No cóż, poszperałem troszkę i nie znalazłem nic na temat naszych nowych gwiazd. Ale sporo o nich mówią kluby, z których przyszli:
Diego, Buiu - Guaratinguetá EC (beniaminek I ligi stanu Sao Paulo);
Dutra - Legiao FC (beniaminek II ligi stanu Distrito Federal);
Gu - Sumaré AC (IV liga stanu Sao Paulo);
Campos, Costa - CA Guaçuano (IV liga stanu Sao Paulo);
Felipe - Campinas EC (klub ze stanu Goias, od wielu lat... nie uczestniczy w rozgrywkach stanowych).
Diego i Buiu mogą sobie poradzić, ale dla reszty tych graczy przeskok jest bardzo duży. Spodziewałem się graczy z trochę wyższych lig.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.