Zdjęcie powala na kolana - podobno mieli być piłkarze w wieku 17-20 lat, a połowa z nich wygląda jakby była na utrzymaniu ichniego ZUS-u.
A ten pierwszy z prawej na dole, to rzeczywiście wymiata
Ale z drugiej strony jak kiedyś wklejono pierwsze zdjęcie Ediego, kiedy wyglądał na tęgiego grubaska i boso spacerował po jakiejś plaży, to też wszyscy się śmiali. A jak gra, wiadomo...
Wrażenia nie robią najlepszego - niektórzy rzeczywiście wyglądają jak wyciągnięci spod budy z piwem (kto wie, stadiony oblężone przez scoutów, co najlepsi już dawno odkryci, więc może Panik z Palą szukali tam, gdzie jeszcze nikt nie szukał - czyli w spelunach).
P.S. Nie żebym był złośliwy, ale oni tak "kucają" jakby czekali aż ci z tylnego rzędu ich... ekhm.. no, wiecie co
P.S.2 Michał33 - obyś miał rację, że to tylko jeden z trenerów. Ale dlaczego w takim razie ma taki strój piłkarski jak inni i to z numerem? To wskazuje, że to jednak zawodnik.
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 22 grudnia 2006, 16:27 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 16:21
ale wy jestescie poj... niemoge was słuchac jak ten gosciu to pewnie jest jednym z trenerów tam w brazyli..sam gdzies czytalem ze dwoch jest trenerow z europy czyli Pala i Panik a 3 z brazyli..i to jest ten z tych 3 ludzie kur.. wy naprawde jestescie tacy "głupi"?? czy ktoś wam za to płaci?..a ze gosciu chcial zrobic sobie zdj z pilkarzami to sobie zrobil..co mzoe powiecie ze jeszcze grało 2 bramkarzy co??<lol2> zastanowcie sie pierw!!!.. a wogole zawodnicy mają grac w latach 17-20-23 .. ehhh
a po zatym ja wierze że będzie dobrze..zobaczycie! sam PAla mowi ze skład bedzie mieszanką nie tylko brazylianos..
P.S Bzyku no dobra ma strój no i co z tego?ile widzialem trenerów ktorzy mieli takie same stroje co zawodnicy!..przecież wiadomo ze niebedzie grał ludzie może wiezycie w to ze jednak bedzie?<lol2>..NAIWNI;/
Ostatnio edytowany przez: Michal33, 22 grudnia 2006, 16:49 [1 raz(y)]
To prawda, problem w tym że Edi miał dość imponujące jak na nasze warunki papiery - a ten koleżka wygląda mi na takiego, który może i ma papiery, ale co najwyżej żółte.
Swoją drogą, ten gość przypomina mi trochę zawodnika, który był kiedyś u nas testach i z tego co pamiętam, wypadł świetnie. Nazywał się Denis Cassio Borges i był lewym/środkowym pomocnikiem. Ale to chyba nie on...
P.S. Alex Lima, Willian i Elenilson (nowi gracze Pogoni, wg v.pl) nie tylko zostali poleceni przez Milara, ale grali ostatnio w jego klubie - Brasil de Pelotas. Może ktoś poszpera i dowie się o nich czegoś więcej, ja niestety nie mam czasu... Wygląda też na to, że na wcześniej wskazanym zdjęciu mamy też czwartego gracza z GE Brasil - obrońcę Alexa Martinsa (trzeci od lewej w górnym rzędzie).
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 22 grudnia 2006, 17:20 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 17:25
O Brasil de Pelotas começa a temporada de 2007 nesta quinta-feira às 15h30min com a apresentação oficial do grupo no estádio Bento Freitas. O recém contratado técnico Alberto Quintela terá até o dia 21 de janeiro, quando o clube estréia contra o 15 de Novembro, em Campo Bom, para reorganizar a equipe pelotense.
Vários jogadores deixaram o clube e outros foram contratados. O setor que mais sofreu desfalques foi o meio de campo que perdeu quatro jogadores: Everton Severo, William, Dudu e Carlos Alberto. O volante Alex Lima, com passagens pelo Paraná, e os meias Wiliam e Elenilson, contratados juntos ao Pogon, da Polônia, foram os jogadores contratados para o meio de campo. Além deles.
O zagueiro Scharles, de 30 anos, com passagens por clubes do interior e do exterior também já foi anunciado. A direção do xavante procura no mercado mais um lateral direito, um volante e um meia, já que os dirigentes estariam acertados com um zagueiro, dois atacantes e um outro não divulgado.
APRESENTAÇÃO
A apresentação do grupo que disputa o Gauchão 2007 será amanhã, mas são esperados hoje três jovens atletas, vinculados ao Pogon, clube da Polônia. Fabão, Elenílson e William devem ser os jogadores que chega a Pelotas. Ontem chegou ao Bento Freitas o atleta Alex Lima, também vindo do clube polonês.
A direçao do clube definiu ontem a comissão técnica para o próximo ano. Alberto Quitela é o treinador, Gilberto Carapeços, o Dedé assume como auxiliar-técnico, Giovane Guimarães é o preparador de goleiros e Roberto Milar, pai de Claudio Milar, é o novo preparador físico
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 17:33
Nic ciekawego. Piszą, że Brasil de Pelotas rozpocznie sezon meczem na stadionie Bento Freitas. W zespole doszło do kilku zmian, odeszli (szukają klubów?): Everton Severo, William, Dudu e Carlos Alberto.
Poza tym Alex Lima odszedł do Parany, a William i Elenilson podpisali kontrakty z Pogonią.
Potem kilka słów o jakimś Scharlesie, ale on chyba nas nie dotyczy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 18:29
Ten cały Fabao jest 29-letnim Środkowym Obrońcą. Z bardziej znanych klubów europejskich grał w Betisie Sewilla i hiszpanskim C.F. Cordoba. Ale widocznie w Europie się nie sprawdził, bo grał na Starym Kontynencie tylko 2 lata.
Oj Szołn nie czesto sie mylisz ale tym razem strzeliles gafe. Cala czworka podaza w odwrotnym kierunku czyli z centrum treningowego "nielota" do Brasil de Pelotas. Te czworeczke wybral Milar ktory osobiscie ogladal ich w osrodku w Jacarei i polecil swojemu trenerowi (ktorego o ile sie nie myle bedzie asystentem). Podobno juz zostali zatwierdzeni do BdP na sezon 2007 i na oficjalce i nieoficjalnej stronie tego klubu juz widnieja w kadrze (choc nie maja jeszcze fotek).
Oj Szołn nie czesto sie mylisz ale tym razem strzeliles gafe. Cala czworka podaza w odwrotnym kierunku czyli z centrum treningowego "nielota" do Brasil de Pelotas. Te czworeczke wybral Milar ktory osobiscie ogladal ich w osrodku w Jacarei i polecil swojemu trenerowi (ktorego o ile sie nie myle bedzie asystentem). Podobno juz zostali zatwierdzeni do BdP na sezon 2007 i na oficjalce i nieoficjalnej stronie tego klubu juz widnieja w kadrze (choc nie maja jeszcze fotek).
Masz rację, nie przetłumaczyłem tamtego tekstu, trafiłem też na nieoficjalną stronę GE Brasil i rzeczywiście jest tak jak mówisz - Alex Lima, Elenilson i Willian mają podpisać kontrakty z klubem brazylijskim i wziąć udział w oficjalnej prezentacji drużyny... Mowa też o jakiejś "współpracy" między klubami na mocy której ma dojść do transferu - może ta trójka jest więc po prostu wypożyczona z Pogoni do Pelotas?
Ciekawi mnie natomiast, skąd v.pl wzięła informacje na temat rzekomych transferów Jorge'a i Fernando - Pelotas ich nie bierze, musieli więc gdzieś coś wygrzebać.
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 22 grudnia 2006, 19:50 [2 raz(y)]
Masz rację, nie przetłumaczyłem tamtego tekstu, trafiłem też na nieoficjalną stronę GE Brasil i rzeczywiście jest tak jak mówisz - Alex Lima, Elenilson i Willian mają podpisać kontrakty z klubem brazylijskim i wziąć udział w oficjalnej prezentacji drużyny... Mowa też o jakiejś "współpracy" między klubami na mocy której ma dojść do transferu - może ta trójka jest więc po prostu wypożyczona z Pogoni do Pelotas?
Ciekawi mnie natomiast, skąd v.pl wzięła informacje na temat rzekomych transferów Jorge'a i Fernando - Pelotas ich nie bierze, musieli więc gdzieś coś wygrzebać.
Zgadza sie jest tam mowa o wspolpracy, wiec mozliwe ze sa to swego rodzaju wypozyczenia. Ten Jorge z tego co pamietam od poczatku byl naczelnym napastnikiem objazdowej druzyny Panika wiec niewykluczone ze wiosna bedzie gral na Twardowskiego.
Witam sadze ze niemacie racji ogladalem na oficjalnej stronie druzyny brasil mecze z pazdziernika i listopada i byly nazwiska w skladzie juz tych graczy oktorych jest napisane takze Niewiem czy to oto chodzi??
Powiedz jestes z miejscowości Lipiany??
Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
Witam sadze ze niemacie racji ogladalem na oficjalnej stronie druzyny brasil mecze z pazdziernika i listopada i byly nazwiska w skladzie juz tych graczy oktorych jest napisane takze Niewiem czy to oto chodzi??
Nie ma o czym dyskutowac - informacja zostala dokladnie sprawdzona i sa to nowi pilkarze w druzynie Brasil de Pelotas. Sprawdzilem rowniez mecze tej druzyny z minionych miesiecy i ze zbieznosci pojawialo sie jedno nazwisko (a raczej pseudo) - William (a ze nie jednemu psu Burek wiec raczej nie ten sam). Tych czterech wiosna w Pogoni na pewno nie zobaczymy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 22:52
Czemu Ci piłarze noszą bordowe koszulki z herbem Pogoni, skoro nie mają i raczej nie będą mieli z Pogonią nic wspólnego... nieich grają sobie w białych zwykłych koszulkach skoro tak lubią ten kolor, ale nie z " naszym" herbem...
A tak trochę bardziej poważnie to ciekawe czy redakcja oficjalnej strony miała kiedykolwiek poinformować nas o taki spektakularnym sukcesie jakim było pokonanie tak mocnej drużyny...?
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2006 23:14
Co pół roku to samo : Szołn, Bzyku , Rico .. szukają jakiś informacji w brazylijskim internecie o piłkarzach mających grać w Pogoni - v.pl i te jej "pierwsze w Polsce informacje transferowe" ... itd -----> to już nawet nie jest smutne..
ps szkoda że Real nam Gago wykupił - co prawda argentyńczyk ale można by go sprowadzić jako zstępce Łabędzkiego, Amarala..
z niusa:
"Redakcji serwisu Pogoń SportNet udało się dotrzeć do ciekawych materiałów...."
Nius z 22.12.06, godz: 14:46, u nas na forum ta wiadomsoc pojawila sie na forum 21.12.2006, godz: 23:17 !!!
a oto komentarz owy, i wyjasnienie
Data: 2006-12-22 17:06:00
Host: *.remsenslab.geol.uoa.gr
Redakcji serwisu Pogoń SportNet udało się dotrzeć do ciekawych materiałów. panowie redaktorzy nie lepiej napisac, ze zerzneliscie to z forum konkurencji? jaka jest wasza odpowiedz? czysty przypadek, ze podobna informacja ukazala sie tam wczoraj wieczorem
Nie powiem, że nie zaglądamy na stronę konkurencji (pewnie z wzajemnością), ale nie popadajmy w paranoję. Informacje wzięliśmy z innego źródła i ten news stanowi pewną całość z tekstem o zakontraktowanych piłkarzach. W każdym razie informacje zawarte w obydwu tekstach pochodzą z tego samego źródła i zapewniam, że nie jest to forum o którym piszesz, przy cały szacunku dla wiedzy jego uczestników. A tak na marginesie – po co szukać tu konfliktów? – JaN
Kilka słów ode mnie. Taka wypowiedzi lekko mówiąc, mnie męczą. Szkoda słów. Człowiek - charytatywnie - stara się, działa i co? Dostaje w zamian kubeł zimnej wody. Forum onlinu nie czytam, z prostej przyczyny - nie mam na to czasu. Być może coś się tam pojawiło. Dziś zajrzałem - były to informacje o ośrodku Ptaka. U nas było info o meczu + nazwiska. Po co te nerwy i wątpliwości... Miejmy do siebie szacunek... - KRY
autor komentarza: / Minister Sprawiedliwości /
odemnie: Przestancie pierdolic farmazony poraz kolejny, mam wyciagnac poprzednie z 2-3 niusy z podobnej sytuacji (przed sezonem to bylo!!), u nas na forum ktos sie stara, tlumaczy, a Wy sobie spisujecie ?? i pozniej staracie przekonac innych ze to sami zrobiliscie, znajde to w 10 min, wiec przestancie gadac glupoty ! bo sie czlowiek wkurwia tylko!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.