Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 03/07/2006 18:30
Nonono, jeżeli te wszystkie wzmocnienia dojdą do skutku, to kadrowo jesteśmy w pierwszej piątce-szóstce ligi. Pozostaje tylko problem obsady linii ataku, brakuje typowego egzekutora, Elton to jeszcze nie ta klasa. No i być może pewne braki na lewym skrzydle, gdzie właściwie mamy tylko Daniela + ewentualnie kogoś z nowych (nie sądzę, by Przewoźniak był w stanie dawać dobre zmiany)...
A Jikia to niezły gracz, taka lepsza wersja Łabędzkiego.
Matlak, Hajto, Julcimar, Klos
Daniel, Swierszczewski, Edi, Lilo
Elton + jakis polski napastnik z gornej polki
A bedzie swietnie.
Generalnie wlasnie tak powinno byc ze obrona ma byc polska a reszta to moze byc mieszana - ale bardziej brazylijska ;-)
W sumie ten caly serial przypomina mi Pogon Bekdasa a wtedy bylo ladnie.
Ale zastanawia mnie jedno, czemu tak juz nagle Ptak szaleje ? I nie sadze zeby mu chodzilo o wymuszenie miasta zeby daly jemu tereny bo i tak zapewnie wie ze to sprawa juz jest przesadzona do wyborow a jak po wyborach to i tak rowniez wie ze to wielka niewiadoma... no chyba ze wlasnie ryzykuje.. a moze potajemnie juz dostal zapewnienie od Jurczyka ze dostanie tereny i niedlugo recznik miasta o tym poinformuje pod publiczke ?
Ale spoko, zobaczymy ;-)
OBY JESZCZE pomyslal o supernapastniku a bedzie swietnie
Ostatnio edytowany przez: LeOnik, 3 lipca 2006, 19:48 [1 raz(y)]
Matlak, Hajto, Julcimar, Klos
Daniel, Swierszczewski, Edi, Lilo
Elton + jakis polski napastnik z gornej polki
b]
Heh zebysmy mieli taki sklad jak napisales to bedzie dobrze
Kłos do Korony albo do Kataru
Dyrektor Burlikowski potwierdził też, że Kolporter Korona poszukuje jeszcze środkowego obrońcy i że na liście życzeń kieleckiego klubu jest wielokrotny reprezentant Polski - Tomasz Kłos, którego nie chce już Wisła Kraków.
- Jesteśmy zadowoleni z naszych środkowych obrońców, a więc Marcina Drzymonta, Hernaniego i Sławka Rutki, także z perspektywicznego pozyskanego z Górnika Zabrze Pawła Króla, ale szukamy jeszcze jednego takiego piłkarza. I chcemy, by był to lepszy piłkarz niż tych, których mamy. Tomasz Kłos? Tak jesteśmy nim zainteresowani. Uważamy że w polskiej lidze to na tej pozycji po prostu profesor. Kłos ma jednak jeszcze propozycję z Kataru i jeśli klub z tego kraju zdecyduje się go pozyskać, to pod względem finansowym trudno nam będzie przebić taką ofertę. Jeśli jednak z Kataru nic nie wyjdzie, to jest duża szansa na to, by ten doświadczony obrońca trafił do naszego klubu - powiedział nam dyrektor Burlikowski, dodając, że Korona rozmawia też z innym środkowymi obrońcami, także z zagranicznych klubów.
SSA KORONA KIELCE
a Hajto nie podpisał kontraktu z lechem? nie zapominajmy o nowych brazylijczykach! może tam znajdzie sie jakis dobry napastnik? słyszałem że za rok ma byc sprowadzony super młody piłkarz...
a słyszałeś to pewnie od pana panika jeżeli on będzie z nim przez ten rok to już można sie przestać podniecać. choć mam nadzieje że wreszcie zrobił coś sensownego
W sumie ten caly serial przypomina mi Pogon Bekdasa a wtedy bylo ladnie.
Tak samo pomyslalem o tym ze moze byc jak za Begdasa.Zbieranina znanych i doswiadczonych zawodnikow niechcianych w swoich klubach,polaczonych z mlodymi moze dac calkiem niezly zespol walczacy o europejskie puchary.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 03/07/2006 23:51
a w dzisiejszym wydaniu PSu na 20/21 stronie mozna przeczytac ze Rafal Grzelak jest hitem transferowym, ma przejsc do Boavisty Porto (pewnie Kazmierczak namowil dzialaczy) do tego mozna przeczytac ze przyszli:
Majdan (Wisla)
Anderson (lech)
Moreira, Leonardo, Ferreira, Danilo, Lopes, Genivaldo (wszyscy BRaziiil)
Kowal, Celeban, Bugaj (powrot - Slask)
Parzy (powrot - Arka)
ODESZLI:
Kazmierczak, Grzelak (Boavista Porto)
Neneca, Valdir, Matheus, Amaral, Batata II, Cleison, Wagner (rozwiazane kont.)
Tralka (GKS Belchatow)
Ma przyjsc:
Adamek (amatorski klub z Argentyny) czyzby nowe panstwo? a moze szuka drugiego Messiego? : >
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 04/07/2006 08:35
Wiceprezes klubu Marek Łopiński dementuje informacje o rozmowach z Kłosem i Świerczewskim. Przyznaje jednak, że temat był.
- Z Kłosem była jedna rozmowa, ale nie żadne negocjacje. O Świerczewskim to nawet pan Ptak nic nie wie. Dopiero miałem z tym iść do niego i poddać taką propozycję. Temat Świerczewskiego był rozważany tylko teoretycznie - informuje wiceprezes Pogoni Marek Łopiński.
Dyrektor klubu przyznał jednak, że prowadzone są rozmowy z jednym zawodnikiem.
- I tylko tyle. Nic nie powiem, bo od spekulacji to jest prasa. Ja mówię tylko o konkretach - twierdzi.
za Glos Szcz.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 04/07/2006 09:24
Niestety Parzy, który był jednym z moich ulubionych piłkarzy nie chce graćw Pogoni.
Z góry zakłada, że nie wywalczy sobie miescja w składzie i chce od klubu jego karty zawodnicznej.
Szkoda na siłę nie będzie grał, a szansę na grę miał moim zdaniem spore. Szkoda zawodnika.
Coś jest teżw byłch piłkarzach Pogonii- mają ogormne wymagania finasowe: Kaźmierczak z Grzelakiem nie przeszli do Wisły bo chcieli za dużo kasy, wymagań Ediego nie spełniał żaden klub, teraz też i wielka gwiazda Łabędzki...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.