Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 25/05/2006 21:03
Adam Czerkas na zasadzie wypożyczenia z Kolportera Korony grał w tym sezonie w Odrze Wodzisław. Wypożyczenie teraz się kończy ale 22-letni napastnik nie wróci do Kielc. Znów zostanie wypożyczony, a interesują się nim aż trzy pierwszoligowe kluby.
Czerkasa, który dobrze spisywał się w Odrze i strzelił kilka ważnych bramek, chcą Pogoń Szczecin, GKS Bełchatów i Cracovia - Rzeczywiście, jest spore zainteresowanie tym napastnikiem - mówi Piotr Burlikowski, dyrektor sportowy Kolportera Korony - Trudno mi na razie powiedzieć, gdzie ostatecznie będzie grał. Rozmawiamy z klubami.
Propozycję Woźniakowi złożył Franciszek Smuda, który przed tygodniem oficjalnie został trenerem nowego Lecha. Nowego, bo powstałego na bazie Amiki Wronki i starego (zadłużonego) Lecha. - Dla mnie tematu jeszcze nie ma, bo sam Andrzej powiedział mi, że jeszcze nic nie zdecydował - tłumaczy Kuras. - Mam nadzieję, że zostanie, ale jeśli odejdzie, to już wiem, kto go zastąpi. Julcimar.
W Pogoni jest bardzo ważne, by trener miał asystenta tłumacza. Większość składu zespołu nadal będzie oparta na Brazylijczykach. Andrzej Woźniak portugalski znał i był niezbędny. Julcimar za to świetnie posługuje się polskim i też da sobie radę. - Potrzebny jest mi taki człowiek, który ma duży wpływ na zespół oraz może tłumaczyć moje polecenia. W ciągu tygodnia ta kwestia powinna się wyjaśnić do końca - uważa szkoleniowiec.
W ciągu tygodnia będzie również znany pełny harmonogram przygotowań. Jedno już jest pewne.
- Przesuwamy pierwszy trening co najmniej o tydzień. Zamiast 12 czerwca, spotkamy się najwcześniej 19. Dlaczego? Kilku naszych piłkarzy wypożyczonych jest do II ligi, a sezon w tej klasie kończy się 10. Chcemy, by wypoczęli choć przez tydzień, i byśmy wszyscy razem rozpoczęli treningi. Strata tygodnia nie będzie miała większego znaczenia dla przygotowań - wyjaśnia Kuras.
Najdłużej przyjdzie czekać na powrót do Szczecina Tomasza Parzego, który jest wypożyczony do pierwszoligowej Arki. Gdynianie zagrają baraż z trzecim zespołem II ligi o miejsce w ekstraklasie. Jeśli tym zespołem będzie Śląsk Wrocław (Piotr Celeban, Artur Bugaj) lub ŁKS (Michał Łabędzki), to Pogoń będzie dłużej czekała na swoich graczy. Raczej pewny awansu jest już Widzew Łódź, w którym grają Łukasz Trałka i Bartosz Fabiniak. Obaj w połowie czerwca mają wrócić do Pogoni.
Powolutku ustalane są terminy sparingów. Pogoń, która będzie na początku przygotowań przebywać w Gutowie, zagra tam m.in. z Widzewem i ŁKS-em. Co ciekawe - pod dużym znakiem zapytania stanął zagraniczny obóz.
- Planowaliśmy wyjazd na dziesięć dni do Czech, ale raczej nie dojdzie do niego, więc obóz przejdziemy w Gutowie. Możliwe, że wyskoczymy do Czech na trzy dni, by rozegrać dwa sparingi - mówi trener Pogoni.
Jak poinformował "Przegląd Sportowy", Boris Peskovic, bramkarz Pogoni Szczecin, prowadzi rozmowy z CSKA Sofia. Klub ten jest bliski wywalczenia przepustki do europejskich pucharów.
Jeżeli Bułgarzy zgodzą się zapłacić za Peskovica 100 tysięcy, wówczas opuści on Szczecin.
Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"
Peskovic odejdzie, wróci Fabiniak i to mi się podoba
Jak poinformował "Przegląd Sportowy", Boris Peskovic, bramkarz Pogoni Szczecin, prowadzi rozmowy z CSKA Sofia. Klub ten jest bliski wywalczenia przepustki do europejskich pucharów.
Jeżeli Bułgarzy zgodzą się zapłacić za Peskovica 100 tysięcy, wówczas opuści on Szczecin.
Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"
Peskovic odejdzie, wróci Fabiniak i to mi się podoba
Bartek wruci okej !
Ale trzeba być ślepym żeby nie widziec że Boris jest najlepszym bramkarzem wraz z Fabiański w naszej lidze! wiec napewno szkoda jak by odszedł ! :/
Poza tym 100 tysięcy to cholernire niska kwota jak na takiego bramkarza!!!
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Co do Fabiniaka, to mam nadzieje ze po ew. powrocie znajdzie tu w Szczecinie forme, bo z tego co czytam to w Łodzi gra bardzo przecietnie (potwierdza to nawet Tomaszewski w dzisiejszym PS)
Niska ? przeciez On juz ma swoje lata, a pozatym za bramkarzy nie placi sie tyle co za zawodnikow z pola - wiec nie przesadzajmy ...
Co do Fabiniaka, to mam nadzieje ze po ew. powrocie znajdzie tu w Szczecinie forme, bo z tego co czytam to w Łodzi gra bardzo przecietnie (potwierdza to nawet Tomaszewski w dzisiejszym PS)
Bramkarz powinien mieć sporo lat. Doświadczenie jest bardzo ważne.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 26/05/2006 11:35
100 tysiecy to na pewno euro, bo tak kwota w zlotowkach bylaby po prostu smieszna. A za ile on do nas przychozdil? Wydaje mi sie ze to byly podobne pieniadze. A zreszta to pewnie plotka, CSKA ma wystarczajaco kasy by sciagnac duzo lepszych bramkarzy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 26/05/2006 16:36
Po tym co pokazał Boris w rundzie wiosennej nie można się cieszyć z tego że odejdzie. Przecież był w zajebistej formie. Już lepiej wywalić nenece i w tro miejsce niech przyjdzie fabiniak i wtedy niech się okarze który jest lepszy
... A zreszta to pewnie plotka, CSKA ma wystarczajaco kasy by sciagnac duzo lepszych bramkarzy.
CSKA Moskwa to ma kase ale czy Sofia? Sadze ze w Bulgarii nie operuje sie tak duzymi kwotami transferowymi ale to tylko moje przypuszczenia.. i obserwacje z FM'a
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.