mhm.. duzo Szczecinskich klubow ma nawiazane kontakty z tym klubem... Flota, 4ligowe zespoly to wlasne podoba mi sie u nas w regionie ze nie chca zaobic tylko pozwolic rozwijac sie mlodym ... przeciez Mariusz Kuras tak naprawde jest wychowankiem Salosu Szczecin (i mowie zwlaszcza o tym klubie ) .. najlepszym przykladem jest odejscie Lukasza.T z Salosu (reprezentant zzpn r. 89 gral w 87/88 ) do Zaglebia za pilki / sprzet do gry ... ktory teraz gra w najstarszej kategori wiekowej (pomijajac seniorow [WL. Juniorow Starszych) i z powodzeniem.. 1 sklad ma .. czasami wchodzi z lawki nawet w Seniorach (mowie o sparingach) .. wiec nie dziwie sie Przewozniakowi ze chce odejsc gdyz prawda jest prawda - dzisiejsza Pogon ma 00000ZERO00000 mozliwosci i checi do rozwijania umiejetnosci mlodych Pogoniarzyt .. taka moja opinia..
Słyszał ktoś że Przewoźniak odchodzi z klubu coś tam gadał po meczu rezerw jak sprzęt oddawał wie ktoś może coś więcej ?
To jeszcze niepewne ale Flota!!!!
mhm.. duzo Szczecinskich klubow ma nawiazane kontakty z tym klubem... Flota, 4ligowe zespoly to wlasne podoba mi sie u nas w regionie ze nie chca zaobic tylko pozwolic rozwijac sie mlodym ... przeciez Mariusz Kuras tak naprawde jest wychowankiem Salosu Szczecin (i mowie zwlaszcza o tym klubie ) .. najlepszym przykladem jest odejscie Lukasza.T z Salosu (reprezentant zzpn r. 89 gral w 87/88 ) do Zaglebia za pilki / sprzet do gry ... ktory teraz gra w najstarszej kategori wiekowej (pomijajac seniorow [WL. Juniorow Starszych) i z powodzeniem.. 1 sklad ma .. czasami wchodzi z lawki nawet w Seniorach (mowie o sparingach) .. wiec nie dziwie sie Przewozniakowi ze chce odejsc gdyz prawda jest prawda - dzisiejsza Pogon ma 00000ZERO00000 mozliwosci i checi do rozwijania umiejetnosci mlodych Pogoniarzyt .. taka moja opinia..
Klocek Kuras wychowankiem Salosu? Co Ty mówisz? Weż powiedz coś więcej na ten temat bo może jestem niedoinformowany!
Słyszał ktoś że Przewoźniak odchodzi z klubu coś tam gadał po meczu rezerw jak sprzęt oddawał wie ktoś może coś więcej ?
To jeszcze niepewne ale Flota!!!!
Klocek Kuras wychowankiem Salosu? Co Ty mówisz? Weż powiedz coś więcej na ten temat bo może jestem niedoinformowany!
mi sie wydawalo ze Kuras jest z Czestochowy, ale nie chce mi sie sprawdzac
Oj Klocek, Mariusz Kuras urodził się w Częstochowie i jest wychowankiem tamtejszego Rakowa. Do Pogoni przyszedł w 1982 roku.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 16/05/2006 17:48
Chyba jednak nie wszyscy obecni piłkarze Pogoni zostaną w klubie?
- Chcemy większość piłkarzy zatrzymać. Ich aklimatyzacja przebiegała wolno, ale powoli zaczynają oni rozumieć, na czym polega europejska piłka. Z czasem może być tylko lepiej i z całą pewnością tak będzie. Już pierwsza połowa meczu z Lechem pokazała, że ten zespół może grać bardzo efektownie.
Kibice obawiają się jednak, że drużyna znów zmieni się diametralnie i jeszcze raz trzeba będzie budować zespół od podstaw.
- Z całą pewnością tak nie będzie. Zespół przygotowywać się będzie do sezonu w Polsce. Mieszkać będziemy w Gutowie Małym, a na sparingi będziemy dojeżdżać. Nie można już popełniać tego błędu i przygotowywać się w innym kraju, innym kontynencie. Jeżeli Brazylijczycy chcą grać w Polsce, to muszą się pokazać w naszym kraju, a nie w swoim.
Czyli Pogoń wciąż będzie brazylijska?
- Ta linia zostanie utrzymana. Mam na oku kilku piłkarzy, ale o nazwiskach nie chciałbym mówić, bo nawet ci piłkarze jeszcze nie wiedzą o zainteresowaniu z naszej strony. Wszystko musimy jednak dobrze przemyśleć. Sezon rozpocznie się pod koniec lipca. Do końca sierpnia będzie jeszcze można dokonywać transferów. Nie musimy się spieszyć i podejmować pochopnych decyzji.
Chyba jednak nie wszyscy obecni piłkarze Pogoni zostaną w klubie?
- Chcemy większość piłkarzy zatrzymać. Ich aklimatyzacja przebiegała wolno, ale powoli zaczynają oni rozumieć, na czym polega europejska piłka. Z czasem może być tylko lepiej i z całą pewnością tak będzie. Już pierwsza połowa meczu z Lechem pokazała, że ten zespół może grać bardzo efektownie.
Kibice obawiają się jednak, że drużyna znów zmieni się diametralnie i jeszcze raz trzeba będzie budować zespół od podstaw.
- Z całą pewnością tak nie będzie. Zespół przygotowywać się będzie do sezonu w Polsce. Mieszkać będziemy w Gutowie Małym, a na sparingi będziemy dojeżdżać. Nie można już popełniać tego błędu i przygotowywać się w innym kraju, innym kontynencie. Jeżeli Brazylijczycy chcą grać w Polsce, to muszą się pokazać w naszym kraju, a nie w swoim.
Czyli Pogoń wciąż będzie brazylijska?
- Ta linia zostanie utrzymana. Mam na oku kilku piłkarzy, ale o nazwiskach nie chciałbym mówić, bo nawet ci piłkarze jeszcze nie wiedzą o zainteresowaniu z naszej strony. Wszystko musimy jednak dobrze przemyśleć. Sezon rozpocznie się pod koniec lipca. Do końca sierpnia będzie jeszcze można dokonywać transferów. Nie musimy się spieszyć i podejmować pochopnych decyzji.
To oczywiście rozmowa z Mario, co o tym sądzicie
ja Sadze, ze Ptaszysko kazalo mu to powiedziec, aby nie stracil posady
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 17/05/2006 08:29
Franciszek Smuda, który wkrótce ma zostać oficjalnie przedstawiony jako szkoleniowiec nowego Lecha Poznań, już szuka współpracowników. Funkcję trenera bramkarzy w jego zespole miałby pełnić Andrzej Woźniak, dotychczasowy drugi trener Pogoni Szczecin.
- Już tak szybko wieści się rozchodzą - dziwił się Woźniak. - Faktycznie otrzymałem od Franciszka Smudy propozycję, ale jest tak świeżo po zakończonych rozgrywkach, że jeszcze się nie zdecydowałem. Nie wiem. Myślę.
Do kiedy trener Woźniak ma dać odpowiedź?
- Konkretnego terminu nie mam. Muszę rozpatrzyć wszystkie plusy i minusy.
Woźniaka do Pogoni ściągnął w czerwcu 2005 r. ówczesny trener Bogusław Pietrzak. Ktoś taki był potrzebny w zespole, bo właściciele zaczęli stawiać wtedy na Brazylijczyków. Woźniak był nie tylko trenerem asystentem, ale i najważniejszym tłumaczem. W Pogoni przeżył kolejne zmiany i trenerów: Bohumila Panika, Jose Carlosa Serrao, a sezon kończył jako prawa ręka Mariusza Kurasa.
Kto ewentualnie mógłby go zastąpić w sztabie Pogoni? Są dwa rozwiązania. Trenerem bramkarzy na razie jest Zbigniew Długosz, ale nie wiadomo, czy zostanie. Po cichu mówi się o powrocie Siergieja Szypowskiego. Asystentem Kurasa mógłby wtedy zostać m.in. Sławomir Rafałowicz lub Dariusz Adamczuk.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 17/05/2006 22:38
Szczecińskie radio podało że z nieoficjalnych żródeł dowiedziano się że Pogoń ruszyła pełną parą w kierunku wzmacniania drużyny. Poza linią brazylijską na celowniku Pogoni jest dwóch byłych "portowców" oraz piłkarz nie związany nigdy ze Szczecińskim klubem.
Podano że chodzi o Jacka Kosmalskiego (Polonia Warszawa); Sebastiana Przybyszewskiego (ŁKS Łódz) oraz Grzegorza Patera (Podbeskidzie Bielsko-Biała). Drużynę najprawdopodobnie opuści Valdirktórym jest zainteresowane Energie Cottbus.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 17/05/2006 23:08
No to wielki powrot Kosmalskeigo i Przybyszewskiego sie szykuje. O ile tego pierwsze wspominam dobrze, o tyle tego drugiego niezbyt, a ze nie mamy problemow z srodkiem pola raczej sie nam nie przyda. Za to Pater to chyba na emeryture powinien isc a nie wracac do ekstraklasy.
Szczecińskie radio podało że z nieoficjalnych żródeł dowiedziano się że Pogoń ruszyła pełną parą w kierunku wzmacniania drużyny. Poza linią brazylijską na celowniku Pogoni jest dwóch byłych "portowców" oraz piłkarz nie związany nigdy ze Szczecińskim klubem.
Podano że chodzi o Jacka Kosmalskiego (Polonia Warszawa); Sebastiana Przybyszewskiego (ŁKS Łódz) oraz Grzegorza Patera (Podbeskidzie Bielsko-Biała). Drużynę najprawdopodobnie opuści Valdirktórym jest zainteresowane Energie Cottbus.
Mhmmmmmmm, widać że to autorskie pomysły Kurasa, ufam w jego trenerski nos, ale... Kosmalski dużo biega, ale nam potrzeba napastnika, który strzeli >10 goli w sezonie. Pater był dobry, w zeszłym sezonie należał do najlepszych graczy II ligi, w tym również ponoć gra bardzo dobrze, ale jest już dawno po 30-tce. Przybyszewski to, mam nadzieję, jakiś żart.
Mam mieszane uczucia.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 18/05/2006 08:32
Przybyszewski to straszne drewno, pamietam go jeszcze za czasow Gondora oraz drugiej ligi. Mam nadzieje, ze od tego czasu troche sie rozwinal Kosmalski - duzo biega, a nam tego biegania brakowało. Pater jest ok, ale wiek juz nie ten, a nam potrzeba ludzi młodszych.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Mhmmmmmmm, widać że to autorskie pomysły Kurasa, ufam w jego trenerski nos, ale... Kosmalski dużo biega, ale nam potrzeba napastnika, który strzeli >10 goli w sezonie. Pater był dobry, w zeszłym sezonie należał do najlepszych graczy II ligi, w tym również ponoć gra bardzo dobrze, ale jest już dawno po 30-tce. Przybyszewski to, mam nadzieję, jakiś żart.
Mam mieszane uczucia.
No właśnie, Kosmalski nie strzelił wielu goli. Takiego napstnika, ale nie egzekutora mamy - Andradina. Teraz trzeba takiego Piechne, albo takiego Żurawskiego(który zaliczy asyste i strzeli dużo bramek)
Z tych trzech nazwisk ogółem jestem zadowolony. Dobrze, że w ogóle coś się dzieje w tym klubie, widać że Kuras jest mocno zaangażowany.
Przybyszewski to straszne drewno, pamietam go jeszcze za czasow Gondora oraz drugiej ligi. Mam nadzieje, ze od tego czasu troche sie rozwinal Kosmalski - duzo biega, a nam tego biegania brakowało. Pater jest ok, ale wiek juz nie ten, a nam potrzeba ludzi młodszych.
No już chyba nie takie trewno. Oto opinia na temat Przybyszewskiego; trenera ŁKS-u po meczu z Zagłębiem:
-Objawieniem meczu z Zagłębiem Sosnowiec był Sebastian Przybyszewski. Do tej pory grał na lewej obronie; a przeciwko Zagłębiu zagrał jako defensywny pomocnik- z bardzo dobrym skutkiem- chwalił piłkarza trener.
Z drugiej strony po ostatnim zwycięzkim meczu z Lechią Gdańsk Przybyszewski nie załapał się do wyjściowej jedynastki ŁKS-u. Pojawił się na boisku dopiero w 77 minucie. Więc widać że jest piłkarzem ze zwyszkujacą ; a zaraz opadającą formą.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.