"Cleison musi sobie wybić z głowy futbol w Brazylii"
Antoni Ptak dba o to‚ żeby w Pogoni nie można było narzekać na nudę. Cleison‚ Batata II i Fabio Costa otrzymali od niego wyraźny sygnał‚ że jeżeli ich dyspozycja nie ulegnie poprawie mogą nie doczekać z zespołem końca sezonu.
Z wymienionej trójki najbardziej zawodzi Cleison, który zamiast pojechać na mecz z Górnikiem pozostał w Gutowie. - Nie wiem, co się dzieje z tym piłkarzem. Umiejętności ma duże‚ ale nie potrafi ich zaprezentować. Przeprowadziłem z nim męską rozmowę.
- Dotarły do mnie słuchy‚ że... próbował sobie znaleźć w Brazylii nowy klub. To niedopuszczalne. Ma ważny kontrakt z Pogonią i musi sobie wybić z głowy futbol w Brazylii. Albo zacznie grać na miarę możliwości‚ albo będzie samotnie pozostawał w Gutowie - narzeka Antoni Ptak.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 12/04/2006 20:55
Jednego nie rozumiem, skad nasi poszukiwacze talentow wytrzasneli wiekszosc grajacych u nas Brazylijczykow? ok. 3/4 z nich jak narazie jest wielkim nieporozumieniem, i Ci ktorzy mieli byc wielkimi gwiazdami ligi zawodza na calej linii. Dla przykladu Cleison - jeden poprawny mecz z Wisła nie swiadczy chyba o tym ze jest on tak znakomity jak wszyscy w kolko gadali.
Jak dla mnie pomysl Ptaka jest (byl) kompletnie poroniony, wszyscy teraz widza jak ta Brazyliana gra - najlepszymi zawodnikami na boisku sa Kazmierczak, Matlak czy Peskovic.
Gra druzyny nie napawa optymizmem, wszystko wyglada chaotycznie i beznadziejnie - malo technicznych zagran, malo dokladnych podan, czasami tylko proby jakiejs gry z klepki - to napewno nie jest to czego chcemy ogladac, szczegolnie tu w Szczecinie gdzie na kazdym meczu jest ~10 tys. kibicow, warunki do gry maja idealne (swietnie przygotowana murawa, coraz lepsza pogoda, staly doping) - grac nie umierac. Niestety nawet nie widac jakichs jasnych przeslanek aby ta gra mialaby byc w najblizszej przyszlosci lepsza.
Dlaczego to pisze? ano dlatego ze jestem po obejrzeniu 1 polowy meczu Legii z Lechem, i po obejrzeniu gry Edsona i Rogera stwierdzam ze sa oni naprawde swietni, i przewyzszaja kazdego z "naszych" Canarihnos przynajmniej o klase. Jakos Ci Brazylijczycy z Legii nie marudza ze maja malo czasu na aklimatyzacje, ze sa tylko w 2 a reszta w wiekszosci to Polacy ...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 12/04/2006 21:00
Jak dla mnie to Ptaszystko bierze Brazylijczykow poniewaz zadni Polacy nie chca podpisywac kontraktow z Pogonią bo wiadomo ze Ptak zaleznie od humoru zwalnia zawodnikow ma rozne humory zmienia decyzje co 5 minut i ogolnie z takimi wladzami nie chca pracowac....
Jacy poszukiwacze?? To przeciez Dawidek jezdzil sobie do kraju kawy i sam wyszukiwal te "talenty". Zabawa w menadzerke to nie klocki, a Dawidek najwyrazniej z zabawy w klocki jeszcze nie wyrosl.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 20/04/2006 14:39
W dniu dzisiejszym Zarząd MKS Pogoń Szczecin SSA na mocy porozumienia stron rozwiązał kontrakt z brazylijskim piłkarzem – Cleisonem Edsonem Assuncao. Zawodnik w sobotę wyleci do Brazylii.
Cleison spędził na boiskach Orange Ekstraklasy 468 minut, zdobywając jednego gola w spotkaniu Pogoni z Wisłą Kraków.
Ola , meu nome e Eliandro Pereira Szczepaniak , moro em Mogi Mirim - Sao Paulo - Brasil . Sou descendente de Poloneses e tenho interesse de conhecer mais sobre o Szczecin Pogon , porem nao falo a lingua Polonesa e estou com dificuldade de acompanhar no Site do clube . Tive conhecimento sobre o clube em uma reportagem que li na revista veja . Gostaria de receber noticias sobre o clube e tambem sobre o Pais .
Gość ma przodków z Polski, nie mówi i nie umie czytać po polsku, dowiedział się z brazylijskiej prasy o naszych Canarinhos i chciałby wiedzieć więcej o Pogoni, otrzymywać newsy itp.
Tak więc do dzieła, panie Cobra
w sumie można powiedziec że to osłabienie bo on naprawde potrafił grać w piłke ale z drugiej strony wzmocnienie bo nieumie grać w tą piłkę u nas a skoro nieumie i tylko komplikował sytuacje na bosiku to po co go trzymać
tu masz mniej/więcej po angielsku
Ola, my name and Eliandro Szczepaniak Pear tree, I live in Mogi Mirim - Sao Pablo - Brazil. I am descending of Poles and I have interest to know more on the Szczecin Pogon, to put nao I say lingua Polish and I am with difficulty to follow in the Site of the club. I had knowledge on the club in a news article that I read in the magazine sees. It would like to receive the news on the club and tambem on the Parents. Abracos to all! Thank's! Eliandro.
To jest z tłumacza on-line więc jakość nie jest najlepsza
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.