To już kolejny etap przygotowań przed kolejną rundą, Zwolak w sparingach napierdala ile wlezie, a w meczach o stawkę nic. Oby tym razem przełożyło to się na ligę.
Biorąc pod uwagę, że Jagiellonia (chyba) w najmocniejszym składzie jest to dość dobry wynik. Wiadomo, że to tylko sparing i okres przygotowawczy, ale wciąż wynik cieszy. Ciekawe jak z samą grą.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 29/06/2013 18:18
Na tle rywala z okręgówki to młodzież Pogoni wypadła naprawdę fajnie szczególnie na pochwałę według mnie zasługuje Alan Błajewski ma chłopak naprawdę papiery na granie.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 30/06/2013 05:01
Zgadzam sie, ze Blajeswki ma papiery na granie, ale poki co to brakuje mu troche tezyzny fizycznej. Z taka filigranowa budowa ciala to ciezko byloby mu sobie poradzic w II ldize, a co dopiero w ekstraklasie.
Natomiast co do Golli na stoperze. Wiele juz widzialem i on sie zwyczajnie nie nadaje na ta pozycje, na sparingi z juniorami z regionu moze i tak, ale nic wiecej. Potrafi sie dobrze ustawic i przerwac akcje, widze w nim potencjal na dobrego defensywnego pomocnika, ktory nie tylko przerwie akcje, ale bedzie potrafil rozegrac pilke, trzeba z tych atutow korzystac, bo niewielu takich pomocnikow w Polsce jest w tak mlodym wieku.
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 02/07/2013 04:36
Mam nadzieje że Wdowczyk wie co robi, stawiając Gollę na stoperze. Dobry chłopak z Wojtka, ale jakoś nie wyobrażam sobie Jego gry na tej pozycji. Fakt zagrał już tak z Polonią ale to była ME.
Natomiast Koj gdy obserwowałem go w sparingu z tą reprezentacją (nie pamiętam czego) ma zadatki na dobrego obrońcę.
I jeszcze odniosę się do Szuberta który grał też w tym sparingu ( reprezentacja ). Nie wiem jak ten zawodnik ustrzelił tyle bramek w lidze. Przecież On cały czas uciekał od piłki. Chyba że w lidze była taktyka że grają długą lagę na oślep, a On swoją szybkością zawsze dochodził do piłki.
Opinia o Szubercie w 100% trafna, dlatego tez nie rozumiem placzu na forum, ze w Pogoni nikt go nie chce. Bardziej dziwi mnie biernosc klubu wobec wolnych zawodnikow. Myslalem, ze o tego Lewczuka chociaz powalcza, a tak Zawisza wzial go bez walki, a u nas bylby jak znalazl na wzmocnienie boku obrony i konkurencji.
No i mam nadzieje, ze Wdowczyk jesli bedzie chcial nadal grac dwojka napastnikow, to postawi na duet Vuk-Djousse. Jestem ciekaw jakby to sie sprawdzalo, bo na pewno Vuk-Chalas nie ma najmniejszego sensu.
Gra dwoma napastnikami jest mało realna. Takie ustawienie w sparingach z tymi Uefa Regions wynikało tylko i wyłącznie z chęci zobaczenia wszystkich a grze. Grając jednym napastnikiem byłoby to niewykonalne. Z Jagą już grali normalnie.
Skład Pogoni: Radosław Janukiewicz - Adam Frączczak, Wojciech Golla, Maciej Dąbrowski, Mateusz Lewandowski - Takuya Murayama, Jakub Bąk, Maksymilian Rogalski, Bartosz Ława, Takafumi Akahoshi - Donald Djousse.
Korekta- Golla stoper, jeden defensywny, Bąk w pomocy i Donald atak
Ostatnio edytowany przez: KAM, 2 lipca 2013, 17:11 [1 raz(y)]
Odp: Sparingi przed runda jesienną - 02/07/2013 17:29
Jak tak będziemy w sparingach rozpierdalać drużyny ekstraklasowe, to apetyt na sukces wzrośnie.
Boże spraw żeby to nie był przypadek, tylko twarda i mądra praca Wdowczyka.
Ja wiem że kiedyś skończy się Nasza droga, Ja wiem że ucichnie Nasz vocal, zostawić coś po sobie nie tylko na pokaz....
Żeby nadszedł Mistrza czas - Módl się za Nami.....
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.