Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 04/02/2006 22:59
i ja dodam 3 zdania od siebie. Nie jestem jakims wielkim kibicem Pogoni, ale kibicuje polskiej pilce i chcialbym aby jej poziom sie podnosil wiec sila rzeczy chcialbym tez aby Pogon byla silniejsza Czesto odwiedza wasza stronke i forum bo nie da sie ukryc ze u was sie dzieje najwiecej w transferach
To co robi ptak w szczecinie ma szanse wypalic. Na pewno marzy wam sie aby Pogon walczyla o puchary. Opierajac zespol na polakach raczej nie ma szans aby udalo wam sie pokonac wisle, legie a byc moze i korone, lecha, zaglebie i jeszcze kilka innych druzyn. A dlaczego?? Bo zdecydowana wiekszosc najlepszych polakow gra wlasnie w tych najlepsszych klubach i ptak musialby wylozyc ogromne pieniadze za nich.
Polska pilka ligowa jest slaba co potwierdzaja wyniki polskich druzyn w pucharach, dobrych zawodnikow jest malo co powoduje ze ceny za tych najlepszych sa strasznie wysokie. Np nie wiem czy sie ze mna zgodzicie, ale Kaziemierczak jest wart moze polowy tych pieniedzy co dawala wisla za niego, Gajtkowski przeszedl za spore pieniadze do korony a nie wiem czy wiecie ze z jego umiejetnosci to sie nawet smieja kibice lecha. Sila rzeczy dobrych grajkow trzeba szukac zagranica. Co raz wiecej druzyn decyduje sie kupowac zawodnikow zagranicznych, bo sa znacznie tansi a o ile zakup jest przemyslany to taki zawodnik potrafi wniesc bardzo duzo do druzyny. Po przejscie petrescu nawet wisla widzialaby u siebie przynajmniej z 5 rumunow. Ptak postawil na brazylijczykow i trudno mu sie dziwic bo tam rodzi sie najwiecej talentow. Powiedzcie mi czym bedzie sie roznil najemnik z Rio od najemnika z Rzeszowa, Krakowa, Warszawy?? Jesli to bedzie chlop z charakterem to z pewnoscia bedzie wykonywal swoj zawod najlepiej jak potrafii. Wszyscy wiedza jak zachowywal sie uche jak tylko pojawila sie mozliwosc wyjazdu na zachod i zarobienia wiekszej kasy, calkowitym jego przeciwienstwem jest cantoro ktory mimo mozliwosci wyjazdu i zarobienia duzo wiekszej kasy wolal zostac i grac dla klubu ktoremu sporo zawdziecza. Moim zdaniem nie ma znaczenia czy to polak czy cudzoziemiec, problem tkwi w charakterze czlowieka.
Mysle ze fajnie by bylo gdyby mimo wszystko do skladu przebilo sie ze 2 polakow ale chyba jedynym moze byc Grzelak, bo jakos nie widze Kazimierczaka kierujacego w srodku pomocy brazylijczykami
Pewne obawy budzi we mnie rowniez sprowadzanie zawodnikow powyzej 30 roku zycia, sprzedac takiego grajka nie ma juz gdzie bo kto kupi 33 latka a wiec jego wysoki kotrakt moze sie zwrocic tylko w postaci swietnej gry. Jesli ptak decyduje sie na zakup takiego kolesia to powinien to byc naprawde swietny zawodnik, inaczej taka inwestycja mija sie z celem
Podsumowujac. Mam nadzieje ze brazylijczycy sie sprawdza, jesli tak to bardzo mozliwe ze bedziecie ogladac najladniej grajacy zespol w Polsce, a z tego co sie orientuje to z widowiskowoscia gry Pogonii nie bylo ostatnio najlepiej.
Gratulacje wygranych w sparingach...ale nalezy pamietac ze to tylko sparingi choc z pewnoscia takie wyniki pomagaja w tworzeniu dobrego klimatu wokol Pogoni
Powodzenia!!!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/02/2006 00:07
ja tez uwazam ,ze nalezy dac tej druzynie szanse, choc na poczatku bylem sceptycznie nastawiony do tego zaciagu brazylijskiego, to jednak z czasem sie oswoilem z mysla ze w druzynie beda sami "canarinhos" i mysle ,ze nalezy wstrzymac sie z totalna krytyka i zaczekac do pierwszych meczy ligowych - to bedzie prawdziwy sprawdzian umiejetnosci tych zawodnikow i calej druzyny...
Powinnismy zciagnac jakiegos dobrego napastnika , bo jak Milar i Bugaj są kontuzjowani to nie ma kto bramek strzelać ....
Milar i Bugaj nie będą wiecznie kontuzjowani więc po co wydawać kasę na "dobrego napastnika"
Co ty chrzaniszprzeciez kupili tego wagnera i yo!!!Widac jak sie interesujesz
Pogonia!!
po pierwsze nie yo tylko JO, po drugie on nie zostal kupiony,po trzecie Wagner to pomocnik. Tyle bledow w jednym zdaniu ranyy widac jak sie interesujesz Pogonia...ostatnio jakis pokaz ``sily`` debiutantow mamy co jeden to lepszy tylko czemu srednia wieku wynosi 14 lat...
Powinnismy zciagnac jakiegos dobrego napastnika , bo jak Milar i Bugaj są kontuzjowani to nie ma kto bramek strzelać ....
Milar i Bugaj nie będą wiecznie kontuzjowani więc po co wydawać kasę na "dobrego napastnika"
Co ty chrzaniszprzeciez kupili tego wagnera i yo!!!Widac jak sie interesujesz
Pogonia!!
Widać jak ty sie interesujesz Pogonią jak Yo nie został kupiony przez Pogoń
a mi to sie wydaje ze Bugaj bedzie we Wrocławiu pilke kopal na wypozyczeniu a Milar gdzies tam w pizdu pojechal bo z nim kontrakt rozwiazali
cosik mi sie wydaje ze ktos te posty odgrzal mocno
Na drużyny mniej wymagające myśle ze będą stawiać na Grosickiego (musi sie ograć - jak wiadomo Brazylijczycy stawiaja na mlodziez). TAkie moje przymuszczenie hehhh
Zobaczymy czy Cleisson polozy lache na gre w Pogoni.. bo zdaje mi sie ze juz go niema, ale miejmy nadzieje ze sie myle :/
Niech jeszcze dluzej siedza tam i pokazuje jacy sa dobrzy , to im polowe tych zawodnikow wykradna i nie beda mieli czym tu grac .. a z drugiej strony to on ma juz 33 i jeszcze go chca w SP Nie widzieli go do tej pory..
Nie maja mlodszych..
Na oficjalce jest wywiad z Ptakiem naszczescie dementuje ploty o odejsciu Cleissona bedzie git
wspomniane przez Ciebie dementi na "oficjalce" przed chwilą dostało nóg....
Juz jest z powrotem. Ja jestem przekonany ze awantura z Cleissonem to tylko zagrywka, by wszyscy go polubili, a za tym polecieli kupic karnecik. przekonuja o tym komentarze pod tym wywiadem, w trzech ktos pisze ze idzie kupic karnecik.
Na oficjalce jest wywiad z Ptakiem naszczescie dementuje ploty o odejsciu Cleissona bedzie git
Juz jest z powrotem. Ja jestem przekonany ze awantura z Cleissonem to tylko zagrywka, by wszyscy go polubili, a za tym polecieli kupic karnecik. przekonuja o tym komentarze pod tym wywiadem, w trzech ktos pisze ze idzie kupic karnecik.
no tak , wkońcu we wszystkim trzeba się doszukać jakiś spiskowych teori ...
no tak , wkońcu we wszystkim trzeba się doszukać jakiś spiskowych teori ...
to nie spiskowa teoria, tylko prosta zagrywka marketingowa. A sprzedaz karnetow jest podstawowym zadaniem na dzisiaj, gdyz pieniadze z karnetow raz wydane pozostaja, a nie sa jak w przypadku jednorazowych wejsciowek uzaleznione od wynikow druzyny i pogodyj
Ten ktos pewno siedzi w Rzegowie i wrzuca te artykuly na stronke
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 05/02/2006 19:43
czuje że w tym sezonie naprawde Pogoń coś wywalczy mamy na prawde dobry skład a jak jeszcze ptaszysko sciągnie kogos dobrej klasy to będe spokojny wierze że uda się ten eksperyment z brazylijczykami troche boli że w Pogoni nie ma polaków ale POGOŃ TO MY! a korone pojedziemy
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.