Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 02/02/2006 16:27
A mnie się strasznie podoba plan grania trójką w obronie
Pozatym na skrzydlach będzie Lopez i Tavares wiec wrazie coś można skorygować na czwórke w tyle .
Jak dla mnie powinnismy atakować wtedy to bedzie ciekawie na stadionie a nie 2-3 strzaly na mecz!
Teraz to inna Pogoń więc trzeba dać im szanse w każdym ustawieniu .
z tego co czytałem w tygodniku Pogońi Dawidek P. mówił coś o systemie gry takiej jak reprezentacji Brazylii czyli 5-3-2..5obrońców w tym 2 skrajnych z zadaniami ofensywnymi, 2srodkowych defensywnych pomocników (Cleisson i Amaral?), 1typowo ofensywny pomocnik(Fabio) grający za dwójką napastników..wydaje się,że ustawienie będzie defensywne ale tylko na papierze??!!
Tak nalezy mu sie kolejna gwiazdka..Oby tak dalej szperal.. Brawo mistrzu..
konkurecja byla za pewna ,ze to Edilson, ale widac ,ze tez cos tam szperali..A moze to jest nastepny slad..
Bo dalej brakuje nam napastnika ale takiego rasowego..
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 02/02/2006 17:53
Ja oczywiscie musze zwrocic honor Szołnowi oraz happy2504, ktorzy przewidzieli, iz w tym wywiadzie moglo dojsc do nieporozumienia. Jednak nigdy nie pojme, jak na pytanie o napastnika Antek mogl odpowiedziec o 30-krotnym reprezentancie Brazylli , tyle ze pomocniku...no coz, zycie...
Cobra_S: Ja nie mialem zamiaru wychwalac konkurencji (zreszta fakt, ze wypowiadam sie na tym forum mowi sam za siebie), tylko uczciwie stwierdzic fakt, ze tym razem nie skleili newsa po lekturze postow na tym forum...Inna rzecz, ze bylem przekonany , ze chodzi o napastnika i dlatego uwazalem , ze kandydatura Edilsona jest bardzo prawdopodobna...Cieszmy sie jednak z Amarala (Kazmierczak bedzie mial odciski na dupie od siedzenia na lawce i na mistzrostwa nie pojedzie..troche szkoda mimo wszystko...) i miejmy nadzieje, ze uda im sie zalatwic takze napastnika z gornej polki (moglby to byc ten nieszczesny Edilson...juz zaczalem sie oswajac z mysla , ze to jednak on... )
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 02/02/2006 18:32
No tak, Kaziu nie ma co liczyć na pierwszy skład - ale dlaczego miałoby mi być go żal, chłopak dostał dokładnie to, na co "ciężko pracował" przez ostatnią rundę. Ciekaw jestem, czy Serrao przypadkiem nie spróbuje go przekwalifikować na napastnika - bądź co bądź szuka kogoś wysokiego, a ta pozycja nie jest dla Kazika niczym nowym, grał wysuniętego napastnika w Piotrcovii i na początku kariery w Pogoni.
Ktoś wspominał też o opcji z Grzelakiem w ataku i muszę przyznać, że to całkiem fajna koncepcja, zwłaszcza przy ustawieniu 3-4-3 - Grzelu ma ciąg na bramkę i posiada dobre uderzenie, wystarczy przypomnieć sobie jego występ z Legią w Pucharze Polski gdy zdobył 2 gole.
Interesująco wygląda skład Polaków z tamtego spotkania - nie posądzałbym o występy w reprezentacji takich graczy jak Krzętowski, Wilk (Robert Wilk?), Malinowski, Wojnecki czy Krzyżanowski... Pamięć bywa zawodna
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 02/02/2006 23:42
Szołn BRAWO. To co zrobiłeś to majstersztyk, chłopie powinieneś zostać dziennikarzem. Czasami się nie zgadzam z tym co piszesz, ale z pełnym uznaniem patrzę na to co zrobiłeś, masz talent. Zobaczymy teraz co nasz nowy international pokaże na boisku. Czy ktoś wie czemu w większości klubów występował tylko po jednym sezonie. Szołn jeszcze raz gratulacje.
No tak, Kaziu nie ma co liczyć na pierwszy skład - ale dlaczego miałoby mi być go żal, chłopak dostał dokładnie to, na co "ciężko pracował" przez ostatnią rundę. Ciekaw jestem, czy Serrao przypadkiem nie spróbuje go przekwalifikować na napastnika - bądź co bądź szuka kogoś wysokiego, a ta pozycja nie jest dla Kazika niczym nowym, grał wysuniętego napastnika w Piotrcovii i na początku kariery w Pogoni.
Ktoś wspominał też o opcji z Grzelakiem w ataku i muszę przyznać, że to całkiem fajna koncepcja, zwłaszcza przy ustawieniu 3-4-3 - Grzelu ma ciąg na bramkę i posiada dobre uderzenie, wystarczy przypomnieć sobie jego występ z Legią w Pucharze Polski gdy zdobył 2 gole.
Kaźmierczak i atak? Sorry, ale nie widzę sobie tego On jest zbyt wolny na środku boiska, nie mówiąc o szybkości pod bramką przeciwnika.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 03/02/2006 15:18
Za PS "Po zakupie Amarala który dostał za podpisanie półrocznego kontraktu 100tyś dolarów; i ma zarabiać miesięcznie 20 tys dolarów; to jeszcze nie koniec "polowania" Pogoni w Brazylii- Mamy jeszczew planach przynajmniej trzy lub cztery transfery. Jeden z nich powinien być tak samo wystrzałowy- zapowiada właściciel Pogoni A.Ptak". Ciekawe kogo miał na myśli? Czyżby znowu reprezentant Brazil wzmocnił Nasze szeregi?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.