No jak to Edmundo to byłby to najlepszy zawodnik w Polskiej lidze w ostatnich latach. Pamiętam go jak grał w napadzie w jednym klubie (chyba Vasco ale pewny nie jestem) razem z Romario. Osobiście uważam że bardziej opłaca się sprowadzać młodych zawodników, ale właśnie przykład Romario, który w wieku 39 lat został już któryś tam raz królem strzelców tej najwyższej ligi brazylijskiej , a teraz chyba w 7 meczch ma już 9 goli
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 30/01/2006 16:50
Traktuje Flavio i Edmundo jako zarty, no ale 30-krotny reprezentant Brazylii (nie wierze ze tu chodzi o wystepy w kadrze A jeszcze sprostuja pewnie) to gracz z najwyzszej polki. Chociaz nikt nie wie w jakiej jest formie i ile ma lat... kto to mzoe byc? Na razie w to nie wierze.
"Nie chcę uprzedzać faktów, ale jest szansa na zakontraktowanie 30-krotnego reprezentanta Brazylii - mówi Antoni Ptak.- Sam się do nas zgłosił. Ma w dossier ponad 30 występów w pierwszej reprezentacji Brazylii. Nie muszę dodawać, że taki piłkarz nie biegał jeszcze po naszych boiskach..."
Podywagujmy. Skoro reprezentant Brazylii chce grac w polskim zespole to ma juz z gorki i w Europie ciezko mu bedzie o lepsza prace. Musi miec zatem 33-35 lat a ostatnie wystepy w selecao musza byc datowane na kilka lat wstecz. Skoro ciagnie go do Europy to ostatnio musial kopac w Brazylii. Z tego wyalania sie moj typ: Edmundo Alves de Souza Neto "EDMUNDO", ur. 02.04.1971, napastnik, 35 wystepow w reprezentacji Brazylii (11 goli); ostatni wystep w barwach canarinhos 15.11.2000 przeciwko Kolumbii; w Europie w latach 1997-99 we Fiorentinie i 2001 w Napoli; 3 sezony w Japonii; Poza tym czolowe kluby Brazylijskie - Vasco da Gama, Corinthians, Flamengo i Palmeiras; w sezonie 1996/97 krol strzelcow ligi brazylijskiej. W czerwcu 1995 zagral w meczu przeciwko reprezentacji Polski. Malo realne, ale ... marzenia nic nie kosztuja ))
Jezeli jest to Edmundo to ja dziekuje Gosc moze dobrze gra w pilke, ale ma cholernie trudny charakter. Wszedzie gdzie gral, dostawal czerwone kartki za pyskowki i bijatyki. Watpie, aby oplacalo sie sprowadzac takiego pilkarza. No, ale to tylko dywagacje...
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
No jak to Edmundo to byłby to najlepszy zawodnik w Polskiej lidze w ostatnich latach.
chcialem przypomniec ze nie tak dawno jeszcze gral u nas król strzelców mistrzostw swiata moje podejscie do nowych nabytkow koloru czekoladowego jest mocno sceptyczne, chociaz podobno Przewoznik jak i Opel mowia ze pilkarze nowi sa lepsi od starych. a jak bedzie to zycie pokaze
Każdy z nich dostępny do pozyskania (Zago i Vampeta są bez klubu), każdy już grał w Europie i żaden nie byłby tani. Jak mam strzelać, obstawiam że Ptak zainteresował się Zago. Ale wątpię w pozyskanie któregokolwiek z tych piłkarzyków.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 30/01/2006 19:01
Zago - nie wydaje mi się, to po Edmundo najbardziej utytułowany piłkarz z tej czwórki, pamietam go jak grał w Romie. Vampeta - hmmm w sumie najmłodszy z całej czwórki, jego metryka piłkarska prezentuje się bardzo pozytywnie, grywał w czołowych klubach europejskich - wątpie zeby chciał grać w Pogoni.
Amaral - najmniej znany, metryka interesujaca - tak jak wyzej napisałem to nie sa piłkarze w zasięgu Pogoni,
ten gracz nigdy nie gral w europie.. awiec edmundo i chyba vanpeta odpadaja..
To wtedy wszyscy odpadają :-)
Ale raczej nie jest to nikt inny niż wspomniana czwórka,a w zasadzie trójka bo odrzuciłbym Vampete, bo jak by była o nim mowa to Ptak by się chwalił że ma ponad 40 występów... Jeżeli miałbym obstawiać to jak dla mnie mowa o Amaralu, ale tylko dlatego że jest najmniej znany, a reszta wydaje się być za bardzo utytułowana
Pogrzebałem trochę w bazie danych FM i wychodzi mi, że ten "30-krotny reprezentant Brazylii" najprawdopodobniej jest jednym z czterech ludzi:
1) Antônio Carlos "ZAGO" - środkowy obrońca (pełna metryczka);
2) wspomniany już Edmundo;
3) Alexandre da Silva Mariano "AMARAL" - defensywny pomocnik (pełna metryczka);
4) Marcos Andrè Batista Santos "VAMPETA" - defensywny pomocnik (pełna metryczka.
Każdy z nich dostępny do pozyskania (Zago i Vampeta są bez klubu), każdy już grał w Europie i żaden nie byłby tani. Jak mam strzelać, obstawiam że Ptak zainteresował się Zago. Ale wątpię w pozyskanie któregokolwiek z tych piłkarzyków.
Byc moze chodzi o Amarala. Niedawno czytalem, ze Atletico Mineiro, w ktorym aktualnie wystepuje ten pilkarz boryka sie ze sporymi klopotami finansowymi i klub chetnie rozwiazuje kontrakty z pilkarzami o stosunkowo duzych zarobkach. Tak stalo sie np. w przypadku Evanilsona (ex-Borussia Dortmund), ktory najprawdopobniej trafi do Koeln.
Co do sugestii polako_81, ze ci pilkarz juz grali w Europie i z pewnoscia nie o nich chodzi - to skad ta pewnosc? Nigdzie w tekscie nie jest napisane, ze nasz mr x nie gral w przeszlosci na starym kontynencie!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 30/01/2006 22:09
Być może rzeczywiście chodzi o tego Amarala, w drugiej kolejności "strzelałbym w niego", choć on wygląda mi na piłkarza, który nadal spokojnie mógłby występować w 1 lidze brazylijskiej i chyba niekoniecznie paliłby się do wyjazdu. Ponadto jest defensywnym pomocnikiem, a na tej pozycji mamy Cleissona. Nieco większy kłopot mamy z defensywą, stąd skłaniałbym się jednak nieco bardziej ku Zago.
Co do Vampety, różne źródła podają różne ilości jego meczów w kadrze - niektóre mówią że rozegrał 39 spotkań, inne że 41 (wliczają po prostu "półoficjalne" mecze z Verdy Tokyo i reprezentacją Katalonii). Może być więc tak, że Ptak posiada informację o 39 grach i dlatego nie chwali się "ponad 40-krotnym reprezentantem".
A propos... Amaral już nie jest piłkarzem Atletico Mineiro. 25 listopada 2005 na PlanetaGol.com.br pojawiła się informacja, że jego kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron (zwolniono też kilku innych znanych graczy - Rodrigo Fabri, Catanha, Danrlei, Esquerdinha).
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 30 stycznia 2006, 22:26 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 30/01/2006 22:40
W jednym z ostanich wywiadów Serrao stwierdzil, ze wciaz poszukuja zawodnikow na 2 pozycje: defensywnego pomocnika i napastnika. Jako, ze w napadzie testowni byli ostatnio Jo i Ricardo wydaje sie, ze raczej odpada kandydatura Edmundo (swoja droga dla mnie to zbyt "rozrywkowy" pilkarz...pijanstwo i bojki bylyby zapewne standardem). Wydaje sie wiec, ze rzeczywiscie chodzi o Amarala.Razem z Cleissonem tworzyliby niezly duet w srodku pola. Biedny Kazmierczak moglby zapomniec o wyjezdzie na Mistrrzostwa Swiata...
A propos... Amaral już nie jest piłkarzem Atletico Mineiro. 25 listopada 2005 na PlanetaGol.com.br pojawiła się informacja, że jego kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron (zwolniono też kilku innych znanych graczy - Rodrigo Fabri, Catanha, Danrlei, Esquerdinha).
No i wyglada na to, ze rozwiazalismy zagadke naszego tajemniczego gracza Agent szuka mu nowego pracodawcy i po materiale w TV Globo trafilo na Pogon.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 31/01/2006 16:31
Jose Serrao.--"...Zdaję sobie sprawę, że Brazylijczycy nie potrafią tak twardo bronić jak w Europie. Ale trenujemy pod tym kątem i kładę duży nacisk na agresywność w grze. To w przypadku, gdy przy piłce będą rywale. Co innego, gdy w jej posiadaniu będzie Pogoń. Podejrzewam, że nie ma w Polsce zespołu, który będzie w stanie odebrać nam piłkę. Jak sami nie stracimy, to jej nam nie zabiorą...."
Mocne słowa...atak pozycyjny a'la Barcelona!!! obyś treneiro miał rację
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej - 01/02/2006 12:30
Chyba jednak nie mamy racji z tym Amaralem. W ostatnim wywiadzie z Ptakiem pada takie oto pytanie: "Trener Serrao przyznaje, że brakuje mu rasowego napastnika." Antek odpowiada zas:
- "Być może lada dzień ktoś dołączy do zespołu. Jestem po wstępnych rozmowach. To piłkarz wysokiej klasy. Nie zdradzę nazwiska, ale ma on na koncie rozegranych około 30 spotkań w reprezentacji Brazylii."
Czyli jednak ten pilkarz z 30 wystepami w kadrze Brazylii jest napastnikiem!!! Czyzby wiec nasz ukochany rozrabiaka Edmundo mial rozbijac sie po pubach i lapac kolejne czetwone kartki w Szczecinie?
Dla mnie to zupełna abstrakcja aby zawodnik tego formatu występował w Pogoni, trudno mi to sobie wyobraźić ... oczywiście bardzo bym się cieszył gdyby doszło do tego transferu.
Swego czasu najlepszy Polski napastnik Frankowski trafia do drugoligowego klubu w hiszpani tak?
A drugi najlepszy do Celticu - 1 miejsce
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.