Z tytułem Mistrza Chin, ale bez Superpucharu Ligi wróci jutro do Polski Marek Zając. W finale tych rozgrywek jego drużyna uległa w sobotę Shandong Luneng Taishan 0:2.
W drugiej połowie Zając mógł odwrócić losy spotkania, lecz nie wykorzystał dwóch dogodnych sytuacji. - Cały czas bardzo ich żałuję - powiedział były Wiślak.
20 grudnia dobiega końca kontrakt wiąże go z chińskim klubem. - Wracam bogatszy o medale i doświadczenia, jakie tu nabyłem.
Jak postrzega zmiany zachodzące w Wiśle? - No cóż stało się... Popieram natomiast pomysł zatrudnienia Tomasza Kulawika i Kazia Moskala. Mogę wypowiadać się o nich w samych superlatywach i myślę, że wniosą dużo pożytku dla Wisły.
zrodlo: Onet.pl
czyzby to ten tajemniczy obronca z ktorym negociuje Ptaku?
To ze w Szczecinie nie potrzeba mend swojego pochodzenia to masz całkowitą rację,tutaj sie zgadzam z Tobą.To ze wolalbys nawet czwartoligowy,ale prawdziwy MKS to tez sie z tym zgadzam i tez tak mysle jak TY.Problem tylko w tym ze Ptak nigdy nie chcial utozsamiac sie z Pogonią.Niby dlaczego?Moim zdaniem z klubem moze utozsamiac sie tylko czlowiek ,ktory kocha klub,jest dla niegp najwazniejszy.Ptak natomiast nie moze kochac Pogoni bo z jakiej racji ma to robic>>?Bo co,wklada pieniadze?zgoda , ale robi to dla wlasnych interesow a nie dla Pogoni.Dla niego Gryf ,nie ma zadnego znaczenia,wiec nie ma co mu sie dziwic ze zwalnia kogo chce.
Po boiskach Holandii biega Polak, lewy obrońca, za którego Ajax Amsterdam zapłacił 5 mln dolarów. Nazywa się Filipe Luis Kasmirski – pisze „Fakt”.
Kasmirski urodził się w brazylijskim Jaruga do Sul, ale jego rodzice są emigrantami z Polski. W poprzednim sezonie jego klub, Figueriense Florianopolis zajął 11. miejsce w lidze brazylijskiej, a Filipe grał w podstawowym składzie. Dzięki tym występom i dobrej grze w reprezentacji młodzieżowej Brazylii dostrzegł go trener Ajaksu Ronald Koeman. Chiał wypożyczyć go na pół roku, ale po kilku treningach zdecydował się kupić młodego piłkarza za 5 mln dolarów.
Menedżer Kaszmirskiego Włoch Nino Raiola, z którym przyjaźni się Marek Koźmiński, twierdzi, że Filipe przyznaje się do polskich korzeni i uważa, że jest możliwe namówienie go do gry w reprezentacji Polski.
- Trzeba szybko działać, aby przejąć takiego chłopaka. Nie możemy zmarnować szansy – powiedział „Faktowi” Koźmiński.
zrodlo: Fakt
Polak z pochodzenia i do tego urodzony w BRAZYLII czyli tak jak tygryski... o przepraszam ptaszki lubiom najbardziej Moze to on... troszke drogi...
Źródło: FAKT i wszystko jasne...
A swoją drogą to już kolejne odkrycie "korzenne" po Klose, Podolskim i Andy Johnsonie w ostatnim czasie... zobaczymy co z tego wyjdzie
Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Do końca roku powinien zostać podpisany kontrakt z nowym
obrońcą. Nikt w klubie nie chciał zdradzić kim będzie ten tajemniczy zawodnik. Mówi się jednak, że będzie to niespodzianka dużego kalibru.
- Prowadzę zaawansowane rozmowy - mówił Dawid Ptak, prezes Pogoni. - Nazwiska piłkarza jednak nie podam, gdyż najpierw podpiszę z nim kontrakt. Mogę powiedzieć jedynie, że jest to doświadczony zawodnik z górnej ligowej półki. Na pewno kontrakt parafujemy do końca tego roku.
Mając te wszystkie dane udało nam się ustalić grupę czterech piłkarzy, którzy mogą zaliczać się do tego grona.
Ustawiliśmy ich w kolejności alfabetycznej:
Marcin Kuś - jak najbardziej
Mirko Poledica - po tym co zaprezentowal w ostanim meczu z nami to mam duze watpliwosci
Wojciech Szala - to ma byc stoper? generalnie na zadna pozcje bym go nie chcial...
Paweł Wojtala - przesada
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 17/12/2004 17:54
chcialbym zeby tym "tajemniczym stoperem" okazal sie Kus ale cos czuje ze jako prezent gwiazdkowy Ptaki zafunduja nam pyre Wojtale :/ tak wogole zastanawiam sie na cholere nam stoper skoro mamy w tej cwhili Julcimara,Masternaka, Magdonia ktorzy w tej rundzie grali dosc solidnie...bardziej przydal by sie napastnik i jeszcze jeden pomocnik oprocz Kuchara ....
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 17/12/2004 18:18
,,- Prowadzę zaawansowane rozmowy - mówił Dawid Ptak, prezes Pogoni. - Nazwiska piłkarza jednak nie podam, gdyż najpierw podpiszę z nim kontrakt. Mogę powiedzieć jedynie, że jest to doświadczony zawodnik z górnej ligowej półki. Na pewno kontrakt parafujemy do końca tego roku. "
Przeanalizujmy drużyny z górnej półki:
1.Wisła Kraków: Jacek Kowalczyk raczej nie , tak samo jak Stolarczyk, więc raczej nikt z Wisły.
2. Amica-absolutnie nikt.
3. Groclin- kupujemy Kriżanaca za 3 mln zł hehe- nikt
4. Legia- Poledica- bardzo prawdopodobne, Pogoń była nim kiedyś zainteresowana, Dariusz Dudek ?!
Wiecie w tym tekście pisze wyraźnie że z górnej ligowej półki, a Lech raczej zalicza się do tej dolnej. Skoro pisze że niespodzianka dużego kalibru to obstawiam jednak- Marcin Kuś
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.