no wlasnie o to tez zaczelem sie martwic jesli beda to transfery typu Silvera, Rosa czy Adriano to tragediaaaa .
ale co bedziemy pisac o "czarnych" sceniariuszach jeszcze runda sie nie zaczela
Pozdro
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 09/01/2006 18:18
Heh no w sumie racja , ale moim zadniem to jest beznadziejny pomysł bo może i faktycznie do Brazylii Polska nie ma co się równać, lecz dobry Brazylijczyk nie przyjdzie do przeciętnej Polskiej ligi A fakt że jest Brazylijczykiem nie znaczy wcale że musi byc dobrym sportowcem. Pozdr
Choć na świecie wiele klubów jest i może lepsze są i sława większa jest, my w Szczecinie mamy taki klub któremu oddaliśmy serca swe!!!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 09/01/2006 21:00
"Antoni Ptak jest tym bardziej dumny, że Pogoni udało się pozyskać Cleissona. Ten 34-letni defensywny pomocnik, mający za sobą grę w słynnym Flamengo, został właśnie uznany najlepszym piłkarzem II ligi ogólno brazylijskiej. To nie byle co, bo jej poziom możemy porównać do ekstraklasy hiszpańskiej albo portugalskiej."
to trzecią lige moża porównać do Angielskiej a Brazylijska okręgówka to taka mała Bundesliga
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 09/01/2006 22:43
Z tym porównaniem do ligi hiszpańskiej to lekka przesada rzecz jasna, ale drugą ligę brazylijską śmiało można porównywać do pierwszej ligi portugalskiej (wyłączając Porto, Sporting i Benficę), o naszej lidze nie wspominając - podejrzewam, że Wisła miałaby poważne problemy z zajęciem tam czołowego miejsca. Sporo graczy z II ligi przechodzi bezpośrednio do silnych lig europejskich - ostatni przykład z Bundesligi to Rafinha, który przeszedł z drugoligowego przeciętniaka (Santo Andre bodajże), a wyrasta na jednego z czołowych prawych obrońców ligi niemieckiej. A generalnie różnica poziomu między ligami w Brazylii jest bardzo nieznaczna - nierzadko zdarzają się sytuacje gdy spadkowicz z I ligi ma problemy z utrzymaniem się w niższej klasie (w tym sezonie któraś z drużyn spadła nawet do III ligi), i odwrotnie, beniaminkowie przeważnie radzą sobie dobrze po awansie.
A na oficjalce mozna zobaczyc w koncu pare fotek z rozpoczetych dzis przygotowan do sezonu. Pozostaje czekac na pierwszy sparing ktory cos wiecej powie o chociaz przyblizonej 11. Oby tym sparing partnerem byl Corinthians bo mecz z takim zespolem da obraz na co mozna liczyc.
Ostatnio edytowany przez: muniek, 10 stycznia 2006, 10:38 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 10/01/2006 10:54
nom przydałby sie jakis filmik..co czuje ze Pogoń będzie mocna w tej rundzie wiosennej..tylko mi niepasuje ten nowy 33latek Wagner czy jak on tam ma ;/ normalnie jak alkocholik wyglada:/ .. na mnie najwieksze wrazenie robi Cleisson(niewiem czy to on albo ten bramkarz Anderson) wiem ze ktorys z nich jest bardzo dobrze zbudowany..
Ostatnio edytowany przez: NiKe_92, 10 stycznia 2006, 11:02 [1 raz(y)]
Jak dla mnie to z brazylii powinni kupić kurde Romario !!!!! Jest na wolnym transferze, około30 lat, jest tani, król mistrzostf europy 2003 i 2004 o ile sie nie myle/
Pozdro ZOE
Romario ma 39 lat, krol mistrzostw europy czy ja o czyms niewiem
Zobaczcie jak oni sa zbudowani,nogi umiesnione itp.
P.S ale oni maja tam warunki->> OSCAR INN. -> galeria fotos
nom przydałby sie jakis filmik..co czuje ze Pogoń będzie mocna w tej rundzie wiosennej..tylko mi niepasuje ten nowy 33latek Wagner czy jak on tam ma ;/ normalnie jak alkocholik wyglada:/ .. na mnie najwieksze wrazenie robi Cleisson(niewiem czy to on albo ten bramkarz Anderson) wiem ze ktorys z nich jest bardzo dobrze zbudowany..
Generalnie jak sie patrzy na fotki to kilku gosci jest naprawde dobrze zbudowanych szczzegolnie jak sie spojrzy na ich bicepsy.
A na oficjalce mozna zobaczyc w koncu pare fotek z rozpoczetych dzis przygotowan do sezonu. Pozostaje czekac na pierwszy sparing ktory cos wiecej powie o chociaz przyblizonej 11. Oby tym sparing partnerem byl Corinthians bo mecz z takim zespolem da obraz na co mozna liczyc.
Co do sparingu to bym się tak nie cieszył, podobnie było rok temu sparing z Sao Paulo (bodajże) jednak jak się później okazało Pogoń grała z rezerwami tej drużyny. Oby teraz nie było podobnie w przypadku Corinthians.
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Co do sparingu to bym się tak nie cieszył, podobnie było rok temu sparing z Sao Paulo (bodajże) jednak jak się później okazało Pogoń grała z rezerwami tej drużyny. Oby teraz nie było podobnie w przypadku Corinthians.
Dokładnie to z Santosem Sparing z Corinthians mógłby pokazać miejsce w szeregu nowym nabytkom...Tevez, Mascherano i spółka...ostro by chłopaki mieli
Co do fotek to widać, że piłkarze generalnie nie są chuderlakami, tylko dobrze zbudowanymi facetami, miejmy nadzieję, że to pociągnie za sobą siłę i umiejętności piłkarskie...
Co do sparingu to bym się tak nie cieszył, podobnie było rok temu sparing z Sao Paulo (bodajże) jednak jak się później okazało Pogoń grała z rezerwami tej drużyny. Oby teraz nie było podobnie w przypadku .
Nawet drugi garnitor Corinthians pewnie bedzie za mocny dla naszych nowych orlow zreszta jak i dla kazdego polskiego ligowca.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.