Ja raczej myśle ze pokutuje tu syndrom zazdrości o fakt że sa w Polsce kluby możniejsze,mocniejsze finansowo z większym zapleczem strukturalnym które są na dzisiaj realnie po za naszym zasięgiem W KAZDYM ASPEKCIE!!
Pewnie mniej chodzi o Matrasa a bardziej o fakt że nie wszyscy moga sie pogodzić z faktem że Pogon jest w grupie klubów z Piastem,Koroną czy Cracovią a nie w topie ligi.Lechia jest o półke wyzej i dla Matrasa jest to awans nie tylko finansowy ale prestiżowy .
Wbrew pozorom tak. Mamy w słabej formie Fojuta, który chyba całą jesień grał z jakąś lekką kontuzją - co upadł, to długo się podnosił, widać było ból na jego twarzy.
Mamy Rudola, który na razie uczy się pozycji. Mamy ewentualnie ostatnie pół roku Matrasa. A kontuzje, kartki, terminarz jest dość napięty. Ten zawodnik wskazany przez bark77 mógłby być wzmocnieniem - jeżeli nie udało się z innymi pozycjami, to może chociaż obronę da się wzmocnić.
Wbrew pozorom tak. Mamy w słabej formie Fojuta, który chyba całą jesień grał z jakąś lekką kontuzją - co upadł, to długo się podnosił, widać było ból na jego twarzy.
Mamy Rudola, który na razie uczy się pozycji. Mamy ewentualnie ostatnie pół roku Matrasa. A kontuzje, kartki, terminarz jest dość napięty. Ten zawodnik wskazany przez bark77 mógłby być wzmocnieniem - jeżeli nie udało się z innymi pozycjami, to może chociaż obronę da się wzmocnić.
Idąc tym tokiem myślenia to potrzebowalibyśmy ze 30 zawodników gotowych do grania, bo przecież na każdej pozycji mogą zdarzyć się kontuzje i kartki. Taki jest futbol. Mamy do rozegrania 10 meczów w zasadniczym + 7 meczów w grupie mistrzowskiej/spadkowej najprawdopodobniej o nic (puchary nam nie grożą, w spadkowej utrzymać się dadzą radę) + max 3 mecze w Pucharze. Na środku obrony grał już Lewandowski (z przyzwoitym skutkiem), może grać też Rapa. A skoro przyszedł Mate to można spokojnie stawiać tam Matrasa bez dużej straty w środku pola. Jeśli już szukać problemów na jakiejś pozycji to pomijając bramkę (gdzie ktoś musi odejść aby ktoś przyszedł) skrzydła wyglądają mizernie. Delev nie wiadomo kiedy wróci i jak szybko będzie do grania na swoim poziomie. Gyurcso też miewa kłopoty ze zdrowiem i należy pamiętać, że ostatnie mecze w tamtej rundzie miał bardzo słabe. Listkowski i Kitano całe juniorskie granie mieli na pozycji napastnika, więc ich gra na skrzydle zostawia wiele do życzenia (głównie jeśli chodzi o taktykę i grę bez piłki). Tu jest większy problem niż na obronie.
bark77 polecał środkowego obrońcę to ja wyszukałem ciekawego ofensywnego pomocnika - obecnie wolnego piłkarza - Dario Vidosic
Na papierze to on czysto teoretycznie wygląda fajnie. Ale widziałeś go w akcji, widziałeś jak trenuje, jak zachowuje się poza boiskiem itp.? Nasz sztab obecnie także takie czynniki bierze pod uwagę - czy gość pasuje do zespołu. M.in chyba dlatego nie trafił do nas Van Kessel - raz, że drogi, dwa, że nie jest, delikatnie mówiąc, zbytnio pracowity.
bark77 polecał środkowego obrońcę to ja wyszukałem ciekawego ofensywnego pomocnika - obecnie wolnego piłkarza - Dario Vidosic
Patrząc po jego historii klubowej: przyjeżdża z Australii do niemieckiego przeciętniaka, po czym jest wypożyczany do jeszcze słabszych zespołów, by potem zostać za darmo oddanym do drużyny z ligi australijskiej. Po 2 latach trafia do ligi szwajcarskiej, z której po kolejnych 2 latach ponownie wraca do ojczyzny. Potem za darmoszkę trafia do Chin, skąd po roku jest zwolniony za free. Mi tam się specjalnie ciekawym nie wydaje... Acz przyznam, iż w akcji go nie widziałem.
Wisła ściąga całkiem niezłego napadziora, szkoda że u nas cisza jak makiem siał..
Brak transferow lubi cisze
To 8 czy 9 transfer ich zimą? Wieże Babel tam sobie robią, Hiszpanie, Chorwaci, Francuz... jak ich wszystkich zgrać? Nie mówiąc o kasie. Sądzą się z Wdowcem o zaległości a tu szaleństwo zakupów. Coś tu śmierdzi. Skończą jak Ruch lub gorzej nawet
Wisła ściąga całkiem niezłego napadziora, szkoda że u nas cisza jak makiem siał..
Brak transferow lubi cisze
To 8 czy 9 transfer ich zimą? Wieże Babel tam sobie robią, Hiszpanie, Chorwaci, Francuz... jak ich wszystkich zgrać? Nie mówiąc o kasie. Sądzą się z Wdowcem o zaległości a tu szaleństwo zakupów. Coś tu śmierdzi. Skończą jak Ruch lub gorzej nawet
Jak widać na tym forum niektórym imponuje polityka transferowa Wisły polegająca na masowym ściąganiu anonimowych ogórków ze wszystkich stron świata. Może za wyjątkiem Stilica ale ten coś długo dochodzi do siebie.
Tymczasem w lidze np takie Zagłębie Lubin czy Nieciecza nie ściągnęły nikogo przez zimę a nasz najbliższy rywal w PP zaledwie jednego piłkarza więcej a który i tak jest wielką niedwiadomą.
Człowieku, a kto tu pisze o 8 czy 9 wzmocnieniach tak jak robi Wisła? Nam przydałyby się 1-2 i możemy grać o czołowe lokaty.
Będąc precyzyjnym to w sumie mamy jedno wzmocnienie w postaci gruzina
Lepszy jeden zawodnik z jakością niż taki egzotyczny melanż jak w Krakowie. Pisząc o tej niemal dziesiątce nowo tam pozyskanych nie miałem oczywiście na myśli, że to jest droga godna naśladowania. Miejmy nadzieję, że czasy rewolucyjnych zmian w naszej kadrze to już tylko przeszłość.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.