Z dużą ilością obcokrajowców zawsze jest większe ryzyko wykluczeń z grupy z racji na bariery językowe, nawet przy biegłym np. angielskim. Liczę, iż nie zapędzimy się zbytnio i jakiś balans zostanie zachowany, bo o ile póki co tragedii nie ma to łatwo się w tym pogubić. Mam nadzieję, iż uda się zakontraktować w okienku letnim jakichś wyróżniających się zawodników z niższych lig tj. ściągaliśmy Drygasa czy Czerwińskiego, a może i faktycznie jakiegoś utalentowanego młodszego zawodnika który nie chce czekać na swoją szansę w takiej Legii i grać by chciał już teraz. Dużego manewru w okienku zimowym nie mamy, więc chyba nie ma co zbytnio się sprawą przejmować.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 31/12/2016 15:29
Adam Frączczak 8-my w rankingu polskich napastników weszło. Wyżej niż Robak ( poza rankingiem ) i Piech. Rok temu ocenili go jako 9-tego skrzydłowego. Wiadomo że to tylko weszło ale też to rozkminiałem że jakby nam się dzik czy Węgier posypał to Adama trzeba tam wcisnąć. Rok temu Zwoliński był 7-dmy - wyżej niż Wilczek. Szkoda że się popsuł, konkurencja byłaby niezła gdyby wrócił do formy ( w co straciłem wiarę ). Z takich ciekawostek jeszcze to Małecki czwartym skrzydłowym. Przykre że nie grał tak u nas. Nie potrafię zrozumieć co miał z głową. Jednak poważnie tego rankingu nie mogę traktować gdy widzę że Mateusz Lewandowski rok temu został sklasyfikowany na 6 pozycji lewych obrońców z klasą D - Matrasowi, Frączczakowi i Fojutowi dali taką samą, a Murawski dostał C.
To może od razu całą jedenastkę "nie-polaków" zafundować i będzie wg. twojej logiki 100 % pewności "nie-Pańszczyzny" w naszej "pogoni" (zgodnie z szablonem twojej autokorekty czy czego tam). A potem zatoczymy koło wracając do czasów Ptaka.
Chorwat ma się stawić niebawem w Szczecinie. Jeżeli go podpiszą to w naszych rezerwach będzie ciekawa rywalizacja o bluzę z numerem 1.
skad to info?
bo poki co, to Slowik odmowil przedwczesnego rozwiazania kontraktu i jest w tej kwestii problem teraz...
Bramkarza muszą ściągnąć tak czy inaczej. Jest to większy priorytet niż ściągnięcie Stilicia czy kogokolwiek innego. Słowika pewnie będą cisnąć dalej żeby rozwiązał, pytanie czy będzie odpowiadała mu gra w 3 lidze.
Nie chcesz podać źródła więc zmyślenia lub spekulacje.
Jak będzie to Chorwat to że Stilicem i Gruzinem będzie 6-7 obcokrajowców w podstawowej 11.Cyba trochę za bardzo mam się nasza Pogoń robi międzynarodowa
Raczej zmyślenia.
Wole mieć w składzie 10 obcokrajowców którzy gryzą murawe, niż cała 11 polaków którzy tylko odwalają Pańszczyzne
To może od razu całą jedenastkę "nie-polaków" zafundować i będzie wg. twojej logiki 100 % pewności "nie-Pańszczyzny" w naszej "pogoni" (zgodnie z szablonem twojej autokorekty czy czego tam). A potem zatoczymy koło wracając do czasów Ptaka.
Tak szczerze powiedziawszy, wszyscy ci "nie Polacy" robili nam grę w tej rundzie. Obcokrajowcy powinni być w kadrze jak prezentują pewien poziom grania. Oczywiście nalezy zachowywać umiar w tych sprawach. Mnie przestaje jarać jak grają sami Polacy w kadrze i chuj z tego wielki. Chyba, że chcemy zrobić tak jak niegdyś Ruch. Duma i sława, że sami Polacy w kadrze ....
Daleko od Szczecina, ale miłość jeszcze większa! Tylko Pogoń!
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 01/01/2017 17:43
Zasada w tej kwestii jest stara i znana: obcokrajowiec ok jeśli jest lepszy niż Polak. U nas to dokładnie tak działa. Bez obcokrajowców byśmy nic nie znaczyli. Oni robią nam grę.
Wystarczy spojrzeć na Dzika - zabrakło Go w paru meczach i nastała padaka nie do oglądania.
Piłkarz ma pojawić się w Szczecinie w środę i dopełnić formalności, a od czwartku przygotowywać się z drużyną do startu ligowych rozgrywek. Wtedy też klub zapewne oficjalnie poinformuje o pozyskaniu reprezentanta Gruzji.
Piłkarz ma pojawić się w Szczecinie w środę i dopełnić formalności, a od czwartku przygotowywać się z drużyną do startu ligowych rozgrywek. Wtedy też klub zapewne oficjalnie poinformuje o pozyskaniu reprezentanta Gruzji.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 02/01/2017 20:18
Stilić na razie w Belgradzie baluje m.in. z Jasminem Buriciem i nie ma zarezerwowanego lotu do PL, tymbardziej do Szczecina, więc informacja o badaniach jakie miałby przejść w tym tygodniu w Szczecinie wyglada na nieprawdziwą.
Słowikowi proponowano rozwiązanie umowy, na co się nie zgodził. Zainteresowanie nim przejawiają m.in. Wigry Suwałki
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Do gry o Stilicia włączył się Górnik Łęczna ... Podobno bardzo zależy Smudzie na tym piłkarzu..
Temat Górnika jest już od jakiegoś czasu, mniej więcej pojawił się w momencie tematu Pogoni, a może nawet wcześniej. Niemniej nie wyobrażam sobie, że Górnik kładzie na stół tyle ile chce Stilić.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 16/17 - 03/01/2017 17:43
Jak weźmie go Łęczna to chyba tylko ma kredyt albo słowo honoru Franza. Nie można tego raczj traktować poważnie, rączek jako próbę nacisku na nas. Z drugiej strony nie wiem czy on jest wart tych 15 tys. Euro/miesięcznie, trochę zajmie mu dochodzenie do optymalnej formy a ceni się jak gwiazda ligi, którą był już jakiś czas temu. Pytanie więc o sens tego transferu, bo facet jeszcze w nastroju świąteczno-noworocznym fetuje 2017 rok w Belgradzie a my zaraz zaczynamy przygotowania i potrzebujemy kogoś kto się z nami zgra i przygotuje.
Poza tym za głośno o tym transferze, może to zasłona przed czymś innym?
Ostatnio edytowany przez: Zygmunt Wasilewski, 3 stycznia 2017, 18:31 [1 raz(y)]
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.