Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2005 21:38
Ptak w jednym z wywiadow mowi, ze chce rozwalic GTW , w ktorej jest m.in. ta dwojka
stad dal im wolna reka i nie zatrzymal
druga sprawa to wiczeny watek, ze Pogon to tylko przystanek w ich karierze..
trzeci watek to gra przede wszystkim Kazmierczaka na jesien, gram bo musze, zima pewno odejde
podsumowanie: po co on w Pogoni? chyba jak ktos pisal wyzej dla sztuki (bo Polak) i siedzenia na ławie
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2005 21:55
Wątpię aby Grzelak i Kaźmierczak zostali w Pogoni, z tego artykułu nie wynika że Wisła z nich zrezygnowała ani że zerwali rozmowy, jedynie że Wisła opóźnia podpisanie kontraktów, a jeśli spojrzeć na obecne zawirowania w tym klubie to nie jest takie dziwne. A wiadomo, że Grzelak i Kaźmierczak nagłaśniają tą sytuację umyślnie aby sprawy przyspieszyć i aby podjęto w końcu ostateczną decyzję.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2005 22:27
No cóż, może stanie się to, na co po cichu liczyłem. Słowo klucz: Mundial. Rafał będzie miał u nas pewne miejsce w składzie (tak przypuszczam - nawet jeśli Ptak mówi, że będzie inaczej), w Wiśle miałby trudniejsze zadanie. A przecież Grzelak nadal ma realną szansę na nadchodzących mistrzostwach - skoro tak, to musi grać.
To samo Kaźmierczak. W Wiśle nie miałby żadnych szans na grę. Na jego pozycji mają Cantoro, Sobolewskiego, Gołosia, Barreto, ma dojść jeszcze jeden gracz z zagranicy. W Pogoni także jego szanse nie przedstawiają się różowo (doszedł w końcu Cleisson, gracz absolutnie nie do wyjęcia), ale z pewnością rywalizacja jest mniejsza.
Pozostaje więc liczyć na to, że obaj gracze postarają się wykorzystać swoją szansę (tak naprawdę mam na myśli Kazika, bo o zaangażowanie Grzelaka jestem dziwnie spokojny). A jest ona całkiem spora, kadra na Mundial liczy 23 graczy, oni na tą chwilę są tuż tuż, takie bezpośrednie zaplecze - wystarczy kontuzja któregoś z "pewniaków" i mogą wskoczyć. Także może nie będzie tak źle?
A poza tym, bardzo spodobał mi się ten cytat: Po spotkaniu, na którym negocjowałem warunki mojej umowy z Wisłą umówiliśmy się na kolejny kontakt. Ktoś z Wisły miał do mnie dzwonić dwa dni temu. Nikt nie zadzwonił. Nic się nie stało. Nawet na ten telefon specjalnie nie czekałem. Z tego, co wiem już mam wykupioną rezerwację na wylot 5 stycznia z Pogonią do Brazylii - twierdzi pomocnik Portowców.
Trudno mi przypuszczać, aby po takich słowach Rafał miał jeszcze jakieś szanse na grę w Wiśle - chyba jego pozostanie jest bardzo realne...
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 22 grudnia 2005, 22:53 [1 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 23/12/2005 00:18
No i to jest bardzo dobra wiadomośc.
O ile Kaźmierczakowi faktycznie nie chciało się grać tak u Grzelaka było widać pewne chęci - w końcu nie bez powodu był jednym z wyróżniających się zawodników w naszej drużynie.
Zresztą musimy też pamiętać o tym, że musi być 8 Polaków w szerokiej kadrze a bez Kazia i Grzelaka było ich 5 (jeśli dobrze licze?) - lepiej by było żeby w składzie był Grzelak niż - z całym szacunkiem dla naszych młodzików - ktoś z rezerw Pogoni /w końcu oni maja nawet problemy w IV lidze/
No ale zobaczymy jak się rozwinie jeszcze sytuacja z tym transferem...
Jak dla mnie to specjalny chwyt marketingowy w strone Wisly - nie dacie tyle ile chce, to nie bede plakal z tego powodu i moge dalej grac w Pogoni, az tak mi sie nie pali do grania w Wisle za grosze... Czeka wyraznie na ruch Wisly, czyli na zgode na swoje warunki...
Masz racje. W Pogoni nie ma napewno az tak zlej pensji. Jesli przechodzi sie do druzyny Mistrza Polski to jest oczywiste, ze zada sie od pracodawcy o wiele lepszych pieniedzy. Nie chca mu dac to woli grac dalej w Szczecinie z mniejszycm obciazeniem psychicznym i rywalizacja.
Kto by się spodziewał, że piłkarze nie będą w stanie się dogadac? Coś mi się wydaje, że wszystkiemu winien jest burdel w Wiśle - od dawna cyrk z trenerami, teraz jakiegoś prezesa tam zmieniali... ale ja nie narzekam - oby Grzelak został. Kaziu jak zostanie, to też dobrze, może jak będzie miał godną konkurencję (a nie Trałkę) to zacznie zapierd**** i będzie z niego pożytek.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 23/12/2005 15:35
W jednym z atykułów prasowych o Arce Gdynia wyczytałem że klub jest bardzo zainteresowany Tomkiem Parzym. Działacze Arki wypowiadają się że gdy dochodzą już do porozumienia Pogoń co chwilę podnosi cenę. Więc czy aby Ptak naprawdę chciał się pozbyć Parzego?
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 23/12/2005 16:58
Dlamnie to wogóle bezsens sprowadzanie tych swietych utalentowanych brazylijczyków,jak ptak tak bardzo chce sporawadzac dobrych brazylijczyków to niech zrobi jakiś klub w brazyli i ich sprawdza tam w brazyli i jak sie trafją jacyś dobrzy to wtedy ich do szczecina,a nie sprowadza jakies niby gwaizdy a gówno grają
W oczach społeczeństwa za dużo we mnie szaleństwa, bo nie mam tolerancji dla pedalstwa i kurestwa!
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.