Magdon byl sredniakiem polskiej ligi? Wedlug mnie byl wyrozniajacym sie pilkarzem ,odwazyl bym sie nawet powiedziec Odkryciem roku wsrod obroncow. Ostatnio forma Magdonia dalece odbiega od tej kiedy z Julcimarem stanowili mur nie do przejscia,ale bylo to spowodowane kontuzja.po kontuzji wrocil do gry i odrazu widac bylo braki. Bardzo szkoda ze odchodzi Do Plocka bedziecie mieli z niego niezly pozytek. Nawet go do Kadry powolali a to juz o czyms swiadczy. Nie twierdze ze w kadrze graja sami najlepsi ale przynajmniej zostal zauwazony. Bardzo dobry zakup,bije na glowe wszystkich serbow no moze oprocz Zilica. Gratuluje transferu i nasz strata to samo Michalski tych ``walczakow`` Ptak moglby zostawic. Magdon Michalski Matlak Grzelak a reszte wypier..... inaczej znou bedzie ogladac katastrofalne mecze i walke o srodek tabeli.
Antonio zaczyna budowac przecież nowy stadion - będzie miał przecież całkowity dach (nad boiskiem też), więc dorobi się zamykane potężne bramy (uszczelnianie), wpuści ciepełko i nasz nowy stadion zyska wdzięczną ksywę "szklarnia".
Plan awaryjny to zbudowanie boiska piłkarskiego na terenie ambasady RP w Brazylii i przeniesienie tam klubu. W końcu taka ambasada jest traktowana jak terytorium Polski - PZPN nie przyczepi się, że gramy za granicą.
Może nawet kilka meczów wygramy walkowerami, bo nie kazdego stac na takie podróże
A na wyjazdach... za autokarem z piłkarzami będą podążac TIRy z wielkimi dmuchawami ciepłego powietrza, będzie się je rozstawiac za liniami bocznymi i piłkarze z Brazylii będą mogli pokazac pełnię talentu.
Gdy żaden z tych pomysłów nie wypali pozostanie tylko ściągnąc z amazońskiej dżungli jakiegoś szamana, który rytmicznym waleniem w bębny oraz czarami będzie odganiał złą pogodę i mróz.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 21/12/2005 23:30
Piotr Brozek na liscie transferowej w Wisle Krakow. No Panie Antoni dzialaj Pan jako jeden z nielicznych , ciekawych graczy i ostatnio popularnego sformulowania tutaj ``mlody zdolny``. napewno by byl uzupelnieniem naszej jakze skromnej kadry.
nie słyszałeś że w Polsce nie ma "młodych i zdolnych" takich to można znaleść tylko w Brazylii
"Ptak uważa, że Piekarski sprowadza bardzo przeciętnych piłkarzy.- Znamy pomocnika Rogera Guerreiro, który już podpisał kontrakt z Legią - mówi Ptak. - Mój syn Dawid twierdzi, że to dobry zawodnik, ale nie rewelacyjny."
ale Ptak przesadza z takimi wywiadami;\ znowu nadzieje wszystkim robi. Bez kitu muszą być przeciętni skoro grali w takich klubach jak Celta Vigo, Marsylia czy Sporting L.
Mecze Ci sie pomylily - Magdon zrobil ten wslizg z Lechem (3:1) czyli 2 mecze wczesniej i musial przez to z Wisla pauzowac (w tamtym meczu byla brazylisjka defensywa i wlasnie ja obwiniano za te wszystkie bramki - Giuliano, Mauro, Julcimar, Rodrigo). Ten mecz to byl jego debiutem w ekstraklasie...
Juz nie chce mowic o idiotycznej idei pozbywania sie Grzelaka, bo jego bedzie najbardziej zal szczegolnie w meczach z Wisla jak bedzie "naszych" canarinhos w ziemie wkrecal, wiec powiem o Magdoniu... nigdy nie bylem zwolennikiem tego zawodnika, wiec nie bede za nim jakos szczegolnie tesknil. Ale przeraza mnie jedna rzecz - w jego miejsce zostanie sprowadzony Brazylijczyk, a prawdopodobientswo ze bedzie lepszy od Magdonia jest bardzo nikle. Za to podobaja mi sie ambitne plany Ptaka odnosnie stadionu, bo ze marzy mu sie gra w pucharach juz nieraz slyszelismy. Oby to nie byly kolejne slowa z ktorych nic nie wyniknie...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2005 18:03
Za Gazetą Wrocławską:
"Potrzebni są Nam gracze doświadczeni i ograni; którzy wzmocnią drużynę. Mamy szansę na awans.- mówi trener Śląska Tarasiewicz.
-Nie ma co ukrywać; najbardziej teraz interesują Nas ruchy w Pogoni Szczecin.
-W kęgu Naszych zainteresowań są Celeban; Trałka i Parzy. Jednak przede wszystkim to oni muszą chcieć przyjść do Śląska. Jeśli nawet tu przyjdą ;muszę zobaczyć jak będą funkcjonować w grupie; jak się wkomponuja w zespół. Bo jeśli bedą uważali że przyszli tu za karę i wszystko będą robili z wielką łaską; to niech wracają do Pogoni lub idą do Arki. Zamiast wzmocnić drużynę mogą ją tylko rozbić i będą problemy."
Co do Cela; Parzola jestem spokojny. Napewno potrafią sie wkomponować w zespół. Lecz ta cieniutka "gwiazdeczka" Trałka; co mu sodowa do łba uderzyła; nigdzie się nie nadaje. Reprezentant- hehehe śmiechu warte! Powinni go trochę okiełznać i niech chłopaczek na 3 ligowym froncie kopie. Może by zmądrzał i nie nosił głowy w chmurach. O Boże! Jak ja go nie cierpię!
nie interpretowałbym to w taki sposób, Paweł ceni sobie Szczecin i kibiców Pogoni
wypadło to tak dlatego tylko, że newsa tego wrzuciłem z płockiej Gazety Wyborczej stad odniesienie do kibicow Wisły
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 22/12/2005 21:18
hmm no nawet sie ciesze, z tego ze Kaziu i Grzelak zostana,ale bardziej cieszy mnie mysl ze Kazmierczak niebedzie mial juz pewnego miejsca w pierwszym skladzie i jak sie bedzie opierd..... to poprostu usiadzie na lawce.Moze chłopak zrozumie ze nie jest jakims pepkiem swiata w tej druzynie i wezmie sie do roboty bo ostatnia runde poprostu olal ,zero zaangazowania.Teraz bedzie musial pracowac nad soba znajac milosc Ptakow do brazylijczykow bedzie musial sie wykazac i zapierd.... na treningach to samo Grzelak. Teraz polakom o wiele trudniej bedzie zdobyc i utrzymac miejsce w pierwszej jedenastce.Nie po to Ptak kupuje i sciaga tych brazylijczykow zeby ławe grzali. Kupil tam juz jakas ``gwiazde`` 2 ligi brazylijskiej i watpie zeby siedzial on na lawie za kase porownywalna do pensji Ediego (jak niewieksza). Mam nadzieje ze Ptaki mysla o aklimatyzacji brazylijczykow,po powrocie z Brazylii powinni zostac na wlasnych smieciach i trenowac tylko i wylacznie w Szczecinie zeby ich przyzwyczaic do Stadionu,otoczenia ,temperatury....ale co ja tam wiem
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.