Dość szybko chyba zacznie się karuzela transferowa w Pogoni... Poczynione zostały pierwsze kroki i to o dziwo w kierunku lini obronnej. Podobno Sylwestrzak z Korony na celowniku..
Jak już jesteśmy w tym temacie to dla mnie osobiście do odpalenia po sezonie : Lewandowski , Przybecki , Zwoliński (sprzedać póki czas ) , z Władkiem też bym się pożegnał mimo małych rozterek , Piotrowski i Kort (wypożyczenia)..
Ok tylko kim będziemy wtedy grali?Dojdzie Drygas i wróci DanielakTo mało.Wątpię aby zrobili 2-3 konkretne wzmocnienia.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 16/17 - 22/04/2016 21:05
Napastnika (takiego, ktory strzeli 10-15 bramek) nie mamy na dzien dzisiejszy i to powinien byc priorytet. W pozostalych formacjach tez potrzebujemy po 1 zawodniku (skrajny obronca i skrajny pomocnik) lepszym niz obecni i wtedy budowa druzyny ma sens. W bramce mamy 2 srednich bramkarzy na podobnym poziomie, Janukiewicz na pewno nie byl slabszy, wrecz zaryzykuje stwierdzenie, ze byl lepszy od swoich nastepcow.
Gornik spadnie a ten ich hiszpan by sie przydal. Robil z nami co chcial
Zajebisty jest, bierzmy go! Widziałeś ile goli strzelił?
Ludzie opamiętajcie sie. Zwoliński w końcu sie przełamie i będzie strzelał gole. Co by nie mówić to chłopak stąd, wychowanek a ktoś u góry pisze tu żeby się przydał jakiś odpad z Hiszpanii który nie strzelił gola w ostatniej drużynie tabeli.
Gornik spadnie a ten ich hiszpan by sie przydal. Robil z nami co chcial
Zajebisty jest, bierzmy go! Widziałeś ile goli strzelił?
Ludzie opamiętajcie sie. Zwoliński w końcu sie przełamie i będzie strzelał gole. Co by nie mówić to chłopak stąd, wychowanek a ktoś u góry pisze tu żeby się przydał jakiś odpad z Hiszpanii który nie strzelił gola w ostatniej drużynie tabeli.
Jeśli mówisz o Kante to też mi się podoba
Rzeczywiście bramek ostatnio jakoś niestrzelal
Ale zachowanie na boisku m.in., drybling ;-) podanie, umiejętność znalezienia się w dogodnej sytuacji robi wrażenie
A bramki zacznie strzelać to kwestia czasu
Wg mnie jakby była szansa go ściągnąć to chętnie bym go w Pogoni zobaczył
Ostatnio edytowany przez: Melu, 22 kwietnia 2016, 22:37 [1 raz(y)]
Napastnika (takiego, ktory strzeli 10-15 bramek) nie mamy na dzien dzisiejszy i to powinien byc priorytet. W pozostalych formacjach tez potrzebujemy po 1 zawodniku (skrajny obronca i skrajny pomocnik) lepszym niz obecni i wtedy budowa druzyny ma sens. W bramce mamy 2 srednich bramkarzy na podobnym poziomie, Janukiewicz na pewno nie byl slabszy, wrecz zaryzykuje stwierdzenie, ze byl lepszy od swoich nastepcow.
Dobrze napisałeś BYŁ , bo dziś to wystarcza na rezerwy słabego Górnika...
12 kolejek bez zdobytego gola
725 minut bez zdobytej bramki (nie grał zawsze całego spotkania)
ostatni raz gola strzelił w meczu z Cracovią 24.10.2015 (!)
Ja przepraszam bardzo, ale tutaj już chyba nie ma co czekać na przełamanie.
Można nie strzelać 2,3,4 mecze - jestem w stanie to zrozumieć, ale przez pół roku bez gola grając na pozycji napastnika?
Tym niemniej zgadzam się, żeby nie sprowadzać zagranicznego szrotu - mamy obecnie chyba jedną z najbardziej polskich kadr w lidze i nie psujmy tego.
Tak poza tym przy aktualnej taktyce (prawie) żaden napastnik nie będzie dobrze wyglądał. W ostatnich meczach napastnicy praktycznie żadnej dogodnej sytuacji nie mieli.
Taktyka na pewno ma znaczenie, ale np. Robak potrafił zrobić kiedyś bramkę z niczego.
Zwoliński od jakiegoś czasu nie pokazuje nic, a rozbudowanie ze względu na siłownię przyczyniło się tylko do wolniejszych sprintów czy częstszego zostawania na spalonych.
Taktyka na pewno ma znaczenie, ale np. Robak potrafił zrobić kiedyś bramkę z niczego.
Zwoliński od jakiegoś czasu nie pokazuje nic, a rozbudowanie ze względu na siłownię przyczyniło się tylko do wolniejszych sprintów czy częstszego zostawania na spalonych.
Zwoliński na razie ma 6 goli i 3 asysty. Ile goli przeciętnie zdobywał Moskalewicz w sezonie? Raczej nie więcej niż 9 a był uznawany za dobrego napastnika.
Gdyby nie kontuzja Zwoliński miałby tych bramek na pewno więcej.
Zwolak jest aktualnie w kiepskiej formie ale bym go nie skreślał. Szczególnie, że taktyka drużyny raczej nie pomaga mu w przełamaniu się. Z jakiegoś powodu żaden nasz napastnik nie błyszczy.
Już kiedyś Zwolińskiego broniłem tutaj na forum no i strzelił potem sporo bramek. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie . Umiejętności ma, stać go na dużo lepszą grę no i jest stąd - to chyba wystarczające powody, żeby dać mu trochę zaufania i czasu na odbudowanie formy.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 16/17 - 23/04/2016 13:03
Bez przesady, Zwoliński miał aspirować do zastąpienia Robaka, a dobrze pamiętamy ile on bramek pakował w rundach/sezonach.
Można mu dawać czas, ale pytanie ile - póki co od pół roku nie strzelił bramki, a dla napastnika to wynik komiczny.
Nie zrozum mnie źle, sam Zwolińskiego lubię - jako naszego piłkarza, sam chętnie dałbym mu czas na odblokowanie się. Tym niemniej nie jesteśmy w sytuacji jak np. Legia, że ma po 3-4 dobrych piłkarzy na jedną pozycję, może sobie rotować, sprawdzać i testować w czasie trwania sezonu. My mamy 2 napastników z czego jeden jest absolutnie bez formy (strzeleckiej), a drugi za czasów gry w Pogoni nigdy jej nie miał.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 16/17 - 23/04/2016 16:13
Zostawcie Zwolaka, chłopak od nas, nieliczny który coś sobą reprezentuje. Gramy o nic więc można mu dawać szanse i czas na odblokowanie się.
Ale jak szybciutko spadliśmy na 6 miejsce co? I już widzę, że Ci co CM711 remisów bronili bo trzecie miejsce itd nagle ucichli.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.