Po kilku dniowym szale z okazji Gyursco i Drygasa czas na pierwsze podsumowania.
Na wielki plus:------------------------------------------------------------------------------
Zakontraktowanie Drygasa- gość sprawdzony o określonym potencjale i nadal młody.Szkoda że dopiero od lipca bo to mimo wszystko niesie pewne ryzyko (kontuzja,zjazd formy etc.)
Gyursco-wyglada na świetny ruch na pozycje na której jest biednie jakościowo.Boisko zweryfikuje czy będzie to węgier typu Nikolić czy typu Holman.
na plus:-----------------------------------------------------------------------------------------
Kort-chłopak statystykami robi spore wrażenie.Przywiązany do barw.Jak przełoży się to na ex-klapę czas pokaże.
Minusy i plusy jednocześnie:-----------------------------------------------------------------------------------------
-odejście (prawdopodobne) Murayamy i Małeckiego.Bez formy obaj chociaż śmiem twierdzić że Murayamę zniszczyła taktyka Michniewicza (Japończyk obarczony defensywą stracił pewność w ofensywie w obawie o błędy których Czesiek nie wybacza).Plus odejścia Taku to też zwolnienie miejsca "gracza z poza Unii".Malecki odciąży zaś troszkę budżet.
Z drugiej strony to osłabienie pola manewru i uszczuplenie kadry.
Plotki o Dżalamidze zas budzą mieszane uczucia.Wypożyczenie?..hmmm.Do tego to kolejny gość który będzie tylko do rotacji z racji braku paszportu Unijnego.
Ogólnie na dzisiaj jesli mówimy o pierwszym składzie to będziemy potencjalnie silniejsi.Niestety jako całokształt nic wielkiego się nie zmieniło a kartki i kontuzje dalej beda powodowały znaczące obniżenie jakości.
Teraz czekamy co bedzie dalej.Mam nadzieje ze 1-2 transfery jeszcze klub dokona.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 15/16 - 08/01/2016 12:07
Co do Małeckiego nie można mu odmówić charakteru. Starał się i walczył, ale bez efektu. Kiedyś miał papiery na granie i po cichu liczyłem, że coś pokaże. Moim zdaniem za same ambicje to można chwalić młodego np. Listkowskiego, a nie jednak ogranego zawodnika z ligi.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 15/16 - 08/01/2016 12:17
Skoro Taku i Mały odchodzą to z jakiej racji trzymamy takie drewno jak Danielak? Przecież on nic nie wnosi do gry. Do Miłosza już sie przekonałem. Bardzo pozytywna postać i wszyscy w drużynie go bardzo lubią, do tego pod koniec zaczął grać przyzwoicie.
Nie po nazwisku w INTERNECIE!!! Adam, Filip i Łukasz!!! Przecież:"każdy ma imię i nazwisko i raczej tak samo jest w tym przypadku. Tak więc masz dwie opcje do wyboru, którą wybierasz to już Twoja sprawa"
Pewnie Danielak zostaje z powodów o których już wyżej - CM ceni go za umiejętność gry w defensywie. Jakiś czas temu CM rozważał, czy nie przekwalifikować Danielaka na obrońcę.
Mam taką nadzieję, bo po nerwowych początkach na pozycji bocznego obrońcy Danielak wyglądał moim zdaniem obiecująco. Skrzydłowy z niego póki co nieprzekonujący, jednakże widzę w nim potencjał ofensywnie grającego defensora - moim zdaniem to lepsza opcja w obronie niż Frączczak. Wolałbym jego niż Rudola na tej pozycji, Sebastianowi zaś pozwalając w przyszłości wrócić na defensywnego pomocnika.
Komentując ogólnie - zaskoczył pozytywnie mnie zwłaszcza transfer Drygasa. To że interesowaliśmy się nim w poprzednim okienku to nic, kwestia szybkiego działania, ale że udało się go nam dziabnąć teraz, gdy wszyscy o tym zainteresowaniu słyszeli i znali status kontraktu? Dobra robota zarządu, cieszy mnie że solidnie to wygląda.
Łukasz Burliga, teoretycznie już może szukać nowego pracodawcy - ostatnie 6 miesięcy kontraktu. Przynajmniej tak mi się wydaję?
Co do graczy z Wisły to Wild Donald Guerrier jest chyba najlepszym zawodnikiem Wisły na ten moment, którego warto byłoby im wykraść. Swoją drogą ten czeski napastnik jeszcze niedawno przewijał się tu na forum w kontekście wzmocnienia naszej siły ognia, a tymczasem będzie przechodzić testy medyczne w Wiśle. Co rundę to samo, zapowiedz rozpadu Wisły, a tymczasem oni ciągle dają radę. Podobnie ma się sytuacja z naszą Pogonią, co rundę Azoty i głośne nazwiska.
Ostatnio edytowany przez: Charry1948, 8 stycznia 2016, 13:56 [1 raz(y)]
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.”
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.