Ktokolwiek na tym graczu zarobi, to nie będzie Pogoń My tylko wypożyczamy, ogrywamy dla nich ogórki Jak się uda, to po sezonie zabiorą, dadzą mu szanse u siebie lub go opną za kasę. A jak nie, to nam go zostawią lub pognają na bezrobocie.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 15/16 - 07/12/2015 10:54
3 Liga Hiszpańska to jak nasza Ekstraklasa. Jak się chłop nie sprawdzi to go odpalą i tyle. A półroczne wypożyczenie to nie dramat. Zawsze lepiej mieć większe pole manewru niż 17 zawodników. Szczególnie jeżeli w tym sezonie planujemy zaszaleć i zająć 6 miejsce
Tylko dlaczego on? Ma zająć miejsce komuś z po za UE w kadrze?
Oddali by dwóch ludzi ze swoich rezerw na przecież krótką wiosnę do nas którzy stali by się zauważalni a potem mogli by ich za grubsza kasę wypożyczyć czy opchnąć.Mam nadzieje że przyjadą Hiszpanie i coś wtedy wybierzemy
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej 15/16 - 07/12/2015 13:21
Mam wrażenie, że kurtuazyjnie bierzemy tego ogóra na testy coby nam Hiszpanie większą ilość chłopaków w przyszłości podsyłali. Pamiętajcie, że konkretnych zawodników wypożycza się do słabszych klubów najczęściej przed sezonem z perspektywą pełnego roku (tak samo jest przecież u nas), a nie w jego trakcie, stąd dlatego troszkę na siłę to wygląda. Na ciekawszych graczy raczej liczyłbym latem, teraz to raczej uzupełnienie składu za grosze.
3 Liga Hiszpańska to jak nasza Ekstraklasa. Jak się chłop nie sprawdzi to go odpalą i tyle. A półroczne wypożyczenie to nie dramat. Zawsze lepiej mieć większe pole manewru niż 17 zawodników. Szczególnie jeżeli w tym sezonie planujemy zaszaleć i zająć 6 miejsce
Tylko dlaczego on? Ma zająć miejsce komuś z po za UE w kadrze?
Oddali by dwóch ludzi ze swoich rezerw na przecież krótką wiosnę do nas którzy stali by się zauważalni a potem mogli by ich za grubsza kasę wypożyczyć czy opchnąć.Mam nadzieje że przyjadą Hiszpanie i coś wtedy wybierzemy
To niby jaki jest ten limit na obcokrajowców spoza UE w kadrze?
W kadrze nie ma limitu. Na boisku może przebywać jednocześnie co najwyżej dwóch.
Już wcześniej pisałem o tym, a tu na forum co chwila o jakiś limitach w zatrudnieniu jest mowa. Jak klub ma fantazje to może sobie i z 10 piłkarzy spoza UE zatrudnić bez żadnych konsekwencji.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
W kadrze nie ma limitu. Na boisku może przebywać jednocześnie co najwyżej dwóch.
Już wcześniej pisałem o tym, a tu na forum co chwila o jakiś limitach w zatrudnieniu jest mowa. Jak klub ma fantazje to może sobie i z 10 piłkarzy spoza UE zatrudnić bez żadnych konsekwencji.
Tylko sama Czesio mówił, ze on chce mieć konkretną liczbę piłkarzy w kadrze, że powyżej tej liczby, treningi się rozcieńczają, nie można wszystkiego dopilnować itd. Więc zapraszając do 1 składu, takiego spoza UE, zabiera komuś miejsce. Jak sprowadzają z myślą o rezerwach i do grania tylko w rezerwach, to owszem i 10 sobie mogą sprowadzić. Tylko po cholerę ? mało to piłkarzy w Europie jest ? tylko marnują czas na ogórki. A potem znów będzie płacz, że jakaś formacja jest o kant dupy, bo się naściąga szrotu.
Myślisz że my mamy "finansową fantazję" by płacić kilku ludziom z po za UE którzy i tak będa mogli grac na zmianę? Kadra nie jest z gumy i nikt nie bedzie trzymał nadwyżki obcokrajowców bez europejskiego paszportu.
W rezerwach też wydaje mi się, że jest limit. Poniżej którejś ligi jest przepis, że tylko 1 zawodnik spoza UE może grać. Na pewno jest tak w A klasie - podejrzewam, że w innych niższych ligach również.
Aż tylu zagranicznych piłkarzy mamy w rezerwach żeby sie o to martwic ? Zreszta mysle ze wasze żale są bezpodstawne bo w klubie chyba wiedza jakie są przepisy i co robią a transfer japońca ok.
Znalazłem na onecie (slabe zrodlo...) ze w nizszych ligach (artykuł tyczyl Concordii Elblag, wiec pewnie chodzilo o 3) moze grac max 2 obcokrajowców. Nie doprecyzowali czy z poza ue, czy ogolnie.
Myślisz że my mamy "finansową fantazję" by płacić kilku ludziom z po za UE którzy i tak będa mogli grac na zmianę? Kadra nie jest z gumy i nikt nie bedzie trzymał nadwyżki obcokrajowców bez europejskiego paszportu.
Jeśli ludzie w klubie mieliby taką fantazję to żadnych konsekwencji nie będzie, więc mówienie o blokowaniu miejsca przez Taku jest nadużyciem. Teoretycznie może nawet 5 piłkarzy bez paszportu z krajów UE zagrać w jednym meczu.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.