Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 13/12/2005 11:02
Przemysław Kaźmierczak i Rafał Grzelak rozmawiają o kontraktach z Wisłą Kraków, ale niczego jeszcze nie podpisali. - Jak się dogadają, to kluby na pewno też się dogadają - mówi Antoni Ptak, właściciel Pogoni Szczecin i obu zawodników.
Ptak zaproponował sprzedaż obu graczy za ok. 1,5 mln euro. Na transfer namawia szefa Wisły Grzegorz Mielcarski, dyrektor sportowy krakowskiego klubu i główna osoba odpowiadająca za transfery. Ostatnie słowo ma należeć do Dana Petrescu, nowego szkoleniowca Wisły. Rumun ma obejrzeć kasety z występami dwójki zawodników Pogoni. Interesuje się nimi również Legia Warszawa, która zamierza przeprowadzić zimą wiele transferów, ale chyba nie jest przygotowana na taki wypadek.
Wisła i Legia rozmawiają, ale i liczą na zniżkę ceny. Wydaje się, że Ptak może spuścić cenę za Kaźmierczaka do 700 tys. euro, a Grzelaka do 300. Niżej raczej nie, tym bardziej że obaj zawodnicy mają szansę wyjechać na mistrzostwa świata w Niemczech (Kaźmierczak zdecydowanie większą).
Więcej - w "Gazecie Wyborczej"
DUPA,DUPA DUPA Panie Ferdku
Pogoń nasza ukochana,chociaż jest importowana.BRASIL
"Dlaczego szef Pogoni chce się pozbyć dwójki najlepszych polskich graczy w klubie?
- Przemek nie zrobił w ostatnim półroczu postępu, także wskutek kontuzji, które go prześladowały. A forma Rafała jest zmienna: potrafi zagrać bardzo dobrze, ale i bardzo słabo - ocenia szef Pogoni. - W nowej drużynie, którą obecnie budujemy w Brazylii, obu trudno byłoby załapać się do podstawowego składu. Bez nich przygotujemy zespół do walki o czołowe miejsca. A jeśli nie uda im się nic znaleźć - zostaną i będą musieli walczyć o miejsce w zespole."
to jest cyt. z glownej
I tutaj Ptak ma racje Kaźmierczak nei zrobil rzadnego postepu...A forma Grzelaka jest bardzo zmienna...
Jeżeli sprowadzi lepszych... ja po nich płakać nie będę..
Takie traktowanie najlepszych piłkarzy to ze strony Ptaka po prostu świństwo. Oraz swego rodzaju samobój, bo jak teraz Ptak chce dostać od Wisły za nich milion Euro, skoro są to zawodnicy za słabi na Pogoń. Skoro na Pogoń to na Wisłę tym bardziej.
Akurat co do wypożyczenia Kowala, to trudno się z Ptakiem nie zgodzić - Marek nie miałby żadnych szans na grę w składzie, a lepiej grać w II lidze niż w IV-ligowych rezerwach.
Kowal został wypożyczony so Śląska, żeby się ogrywać i moim zdaniem ograł się bardzo dobrze. Jest najlepszym strzelcem klubu ze ścisłej czołówki 2 ligi i na pewno mógłby grac w podstawowym składzie w Pogoni. Chyba, że uważasz, że pomysł ptaka jest rewelacyjny i pasuje Ci jego wizja zespołu. Bo mi zdecydowanie nie. Wole mieć miejsce w dole tabeli, jednak grając młodymi perspektywicznymi zawodnikami, ludżmi związanymi z Pogonią i Szczecinem i mającymi lepsze motywację do walki niż pieniądze. I nie zależy mi na żadnym miejscu w europejskich pucharach, bo nie mozna o to walczyć za wszelką cenę.
...spójrz na te dziurawe szosy, anonimowe blokowiska i stare kamienice, gdzie każdy zna wszystkich sąsiadów z nazwiska. Spójrz na podmiejskie oazy...
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 13/12/2005 17:34
ale skoro polityka transferowa klubu jest jaka jest, to ja nie widzę szans by Kowal tu grał w podstawowym składzie - nawet jak będzie bardzo dobry. Ptak nie po to ściąga brazylijczyków by ich sadzać na ławkę, tylko by promować i odsprzedać.
Więc dla zawodnika chyba lepiej żeby grał w Śląsku.
Kowal został wypożyczony so Śląska, żeby się ogrywać i moim zdaniem ograł się bardzo dobrze. Jest najlepszym strzelcem klubu ze ścisłej czołówki 2 ligi i na pewno mógłby grac w podstawowym składzie w Pogoni. Chyba, że uważasz, że pomysł ptaka jest rewelacyjny i pasuje Ci jego wizja zespołu. Bo mi zdecydowanie nie. Wole mieć miejsce w dole tabeli, jednak grając młodymi perspektywicznymi zawodnikami, ludżmi związanymi z Pogonią i Szczecinem i mającymi lepsze motywację do walki niż pieniądze. I nie zależy mi na żadnym miejscu w europejskich pucharach, bo nie mozna o to walczyć za wszelką cenę.
Nie przesadzajmy. Kowal strzelił parę bramek w Śląsku i chwała mu za to, ale zdecydowanie za wcześnie by mówić o nim, że mógłby robić to samo w I lidze, przepaść jest ogromna - tym bardziej, że ponoć (nie wiem, nie widziałem - opieram się na relacjach) wcale nie grał wspaniale i często był zmieniany. Niech pogra w Śląsku ile się da - jeśli utrzyma obecną skuteczność w dwóch kolejnych rundach, to wtedy można o nim pomyśleć w kontekście I składu Pogoni. Póki co można powiedzieć tylko tyle, że Kowal rokuje pewne nadzieje.
A gdybyś chciał oprzeć skład na najlepszych graczach z regionu, to faktycznie mielibyśmy miejsce w dole tabeli. Ale nie pierwszej, tylko drugiej ligi. Nie oszukujmy się - dopóki nie poprawią się warunki szkolenia młodzieży, dopóty w składzie Pogoni nie będzie wielu szczecinian. Póki co "wielkim krokiem naprzód" jest to, że może powstanie kolejne boisko pseudo-trawiaste (na bazie pozostałości starej murawy) - jeśli takich boisk będzie dziesięć, to może coś się zmieni.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.