No to wygląda na to , że w klubie bieda , aż piszczy a pozbycie się takich zawodników jak Janukiewicz , Hernani , Rogalski , Golla , Robak czy Janota miało za zadanie odciążyć budżet.
Refleksja jaka mnie naszła jest trochę przerażająca , że gdyby nie Miasto i Azoty to Pogoń mogłaby skończyć ... wolę nie myśleć gdzie
No to Panowie jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma. Cieszmy się , że udało nam się pozyskać Fojuta i Czerwińskiego no i miejmy nadzieję , że w niedalekiej przyszłości będziemy zadowoleni z pozyskania Słowika.
No to od dzisiaj proponuję nie rzucać nazwiskami typu Majewskij , Drygas , Mączyński czy Biliński , Kuświk bo wygląda na to , że są to zawodnicy dla nas nie osiągalni - niestety
Panie trenerze jak Pan widzi w Pogoni się nie przelewa i trzeba pracować z tym materiałem co się ma. Tak więc niech Pan zakasa rękawy i wyciągnie z tych zawodników 100 % możliwości , umiejętności i zaangażowania a może nie będzie tak , źle jak większość z nas kibiców demonizuje.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 30/06/2015 23:54
Półtora zaległej pensji to jeszcze nie jest tak źle, chociaż znając życie, to jeszcze premii trochę też jest do wypłacenia (znaczy, powiem tak - to nigdy nie jest dobrze mieć jakiekolwiek zaległości finansowe, ale w innych klubach, także tych będących wyżej w tabeli, opóźnienia są jeszcze większe). Niedawno do kasy klubu przyszły pieniądze z Canal+ (wypłacane są po zakończeniu sezonu) i, zapewne, niedługo dojdzie jakaś transza od Azotów po podpisaniu nowej umowy sponsorskiej, więc coś się powinno znaleźć.
Z tym, że "coś" to jest właściwe określenie - 20 zawodników o przeciętnej pensji około 15 tysięcy złotych daje 300 kawałków miesięcznie na same pensje. A przypominam, że Rogalski, Janukiewicz i Janota pomimo przebywania na liście transferowej wciąż są związani kontraktem z klubem - zatem zamiast mieć około 80 tysięcy (kwota mocno przybliżona, nie mam pojęcia ile zarabiają i nie zamierzam im zaglądać do portfeli) więcej w miesiącu, trzeba przeznaczyć te 80 tysięcy na tych trzech zawodników, bo nikt z nimi kontraktu jeszcze nie rozwiązał. Chyba, że Janota z racji rzekomej kontuzji barku bierze z ZUSu
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 01/07/2015 00:04
OK, na bieżąco zepną budżet ale muszą opierać kadrę na "tańszych" zawodnikach a o hitowych transferach nie ma co myśleć, bo raz, że raczej trzeba wyłożyć kasę na stół, a dwa, że potem dochodzi wysoka pensja bo nikt za czapkę gruszek nie przyjdzie do drużyny, która aspiracje ma raczej w okolicach 8 miejsca w tabeli kolejny rok z rzędu. Może Azoty częściowo by to sfinansowały, ale jak na razie nie widać żeby nazwiska pokroju Robaka czy Murawskiego przewijały się przez listę zainteresowania Pogoni., więc...?
a gdybym miał urodzić się znów, to tylko w Szczecinie i tylko tu!!!
www.merx.biz.pl
Pogoń straciła Robaka - w tym okienku transferowym jak dotąd nie pozyskała ani jednego napastnika !!!
Piast Gliwice najprawdopodobniej stracił Wilczka - w jego miejsce zakontraktował aż 4 nowych napastników: Karola Angielskiego, Josipa Barišicia, Cezarego Demianiuka, i Sebastiana Musiolika
Tylko że ten Barisic w parze ze Zwolińskim zapewnili by spokój w napadzie. W tym momencie mielibyśmy tylko problem z defensywnym i prawym obrońcą. A tak na koniec okna weźmiemy jakieś ogryzki i cała mądra filozofia pójdzie się walić.. Chyba że sytuacja wygląda w ten sposób że Azoty zrobią trzy zakupy gotówkowe, w co ciężko mi jakoś uwierzyć.
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.”
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 01/07/2015 12:25
Swoją drogą Pogoń nagle okazała się taka biedna, wbrew temu co się wcześniej mówiło a same Azoty jakoś nie kwapią się do pomocy przy transferach. Jeśli mają przejąc Pogoń (zieeew) to chyba liczą, że jakoś sami przeżyjemy ten sezon a hajs dadzą dopiero jak będą współwłaścicielami czy tam właścicielami.
Mroczek w tym sezony Puchary miały być, pamiętaj, tak mówiłeś !
A jak ja mówiłem, że jak zwykle kłamie i nie ma co przywiązywać wagi do jego słów to mi tutaj pisano, że bez powodu to by nie wspominał o nich i jest coś na rzeczy
Ciekawy jestem jaki jest plan "C" w sprawie defensywnego pomocnika?
Rogalski rozwiązał kontrakt z Pogonią.
Ciekawe jak zachowa się klub, bo Mroczek jeszcze niedawno w radiu Szczecin mówił o czymś w rodzaju fety pożegnalnej dla obu, jeśli definitywnie odejdą. Zobaczymy. Chyba, że news na strona jest tą fetą. Odnośnie odejścia Rogalskiego, to nieuchronnie się to zbliżało. Zaniżył loty w ostatnim sezonie znacznie, lecz większość czasu spędzonego w klubie jest pozytywna.
Odnośnie wzmocnień, na razie dokonaliśmy najważniejszych, czyli środek obrony. Z resztą jako tako ujdzie. Niezależnie czy będą jeszcze jakies wzmocnienia, to nadal powinniśmy być wstanie grać o pierwszą ósemką i tylko tyle.
Ciekawy jestem jaki jest plan "C" w sprawie defensywnego pomocnika?
Rogalski rozwiązał kontrakt z Pogonią.
Ciekawe jak zachowa się klub, bo Mroczek jeszcze niedawno w radiu Szczecin mówił o czymś w rodzaju fety pożegnalnej dla obu, jeśli definitywnie odejdą. Zobaczymy. Chyba, że news na strona jest tą fetą. Odnośnie odejścia Rogalskiego, to nieuchronnie się to zbliżało. Zaniżył loty w ostatnim sezonie znacznie, lecz większość czasu spędzonego w klubie była pozytywna.
Odnośnie wzmocnień, na razie dokonaliśmy najważniejszych, czyli środek obrony. Z resztą jako tako ujdzie. Niezależnie czy będą jeszcze jakies wzmocnienia, to nadal powinniśmy być wstanie grać o pierwszą ósemką i tylko tyle.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.