Co wy wszyscy tak się zachwycacie tym Bilińskim? Po pierwsze chłopak ma kilka ofert i pewnie trzeba by było mu zagwarantować jak na nasze warunki gwiazdorski kontrakt. Po drugie, w Bukareszcie miał udaną WYŁĄCZNIE pierwszą część sezonu, drugą natomiast miał bardzo słabą (często siedział na ławce). Po trzecie klub szuka kogoś do rywalizacji ze Zwolińskim, a nie do pierwszego składu (abstrahując od umiejętności to Biliński pewnie miałby pierwszy skład ze względu na kontrakt). Nikt z was go nigdy nie widział na oczy, a wszyscy w ciemno by go brali. Ja też go nie widziałem (może poza meczem z Lechem w pucharach), ale właśnie dlatego podchodzę do niego sceptycznie.
Kamil Biliński wolnym zawodnikiem. mysle ze warto sprowadzic go do nas
Co wy wszyscy tak się zachwycacie tym Bilińskim? Po pierwsze chłopak ma kilka ofert i pewnie trzeba by było mu zagwarantować jak na nasze warunki gwiazdorski kontrakt. Po drugie, w Bukareszcie miał udaną WYŁĄCZNIE pierwszą część sezonu, drugą natomiast miał bardzo słabą (często siedział na ławce). Po trzecie klub szuka kogoś do rywalizacji ze Zwolińskim, a nie do pierwszego składu (abstrahując od umiejętności to Biliński pewnie miałby pierwszy skład ze względu na kontrakt). Nikt z was go nigdy nie widział na oczy, a wszyscy w ciemno by go brali. Ja też go nie widziałem (może poza meczem z Lechem w pucharach), ale właśnie dlatego podchodzę do niego sceptycznie.
Pewnie Lebedyńskiego bys chcial bo z REGIONU. musimy miec dwoch dobrych napastnikow !!
Nie, nie chciałbym Lebedyńskiego. Wolałbym kogoś kto jest dobrym napastnikiem, a nie miał 1 (słownie jedną) udaną rundę w życiu, mimo 27 lat na karku. Okresu spędzonego na Litwie nie liczę, bo tam nawet Razulis był mega napastnikiem, a Zub trenerem roku. Nie jestem tak naiwny jak niektórzy i tyle. To, że jakiś Rumun chciał za niego ileś tam tysięcy euro to nie znaczy, że Biliński jest wart chociaż 1/10 tej kwoty. Jak widać niektórzy lecą na coś tylko dlatego, że zagraniczne (chodzi mi o klub, a nie piłkarza). Podsumowując nie uważam, że Biliński się nie sprawdzi na 100%, ale do wyciągnięcia moim zdaniem są znacznie lepsi napastnicy za znacznie niższą cenę (kontrakt).
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 26/06/2015 18:56
Biliński wiosną wszedł w 5 meczach z ławki rezerwowych. 12 razy wyszedł w pierwszym składzie. Czasem zakładał opaskę kapitańską, więc musiał być szanowany, zwłaszcza, że jest obcokrajowcem. Miał słabą wiosnę, to fakt, jego ostatni gol padł w 20 kolejce - ale jednak liga rumuńska jest porównywalna z polską, a on strzelił tam w sezonie 11 bramek - byle leszcz tego by nie osiągnął. Do tego jest z kartą na ręku i w najlepszym dla piłkarza wieku. Nie jest opcją idealną, bo miał w karierze raptem jedną udaną rundę, ale pokazał, że potrafi grać w piłkę.
Ogólnie uważam, że najlepszą opcją dla niego jest powrót do Śląska. W Wiśle siedziałby częściej na ławce ze względu na Brożka, w Pogoni ze względu na Zwolińskiego - we Wrocławiu zaś jest wakat. Nie wiem jak kwestie finansowe, ale mimo wszystko jednak fajnie byłoby mieć dwóch dobrych napastników - w zeszłym sezonie tak było i obaj jeśli grali, to z reguły grali bardzo dobrze (no, poza grupą mistrzowską, gdzie nikt się nie popisał). Zresztą, same liczby o tym świadczą - łącznie Robak i Zwolak ustrzelili 23 bramki, to dobry wynik.
Ale tak swoją drogą, rozważania, rozważaniami.. jeśli Biliński trafi do innego klubu (a zapewne tak będzie), jestem gotów się założyć, że Zwoliński strzeli w tym sezonie więcej bramek niż on
Temat Majewskiego upadł w Pogoni definitywnie. Zawodnik wybrał kierunek rosyjski. Nie ma w klubie tematu prawego obrońcy.
Kasa misu kasa .... pusta
Szkoda. Jesli chodzi o samego zawodnika, to Pogon juz miala z nim wszystkie warunki ustalone, ale niestety "na ostatniej prostej" Osuch zablokowal temat i transfer nie dojdzie do skutku niestety...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.