Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 12/06/2015 11:25
Jestem ze Stargardu, mam tu znajomych którzy oglądają mecze błękitnych i twierdzą że z całej tej trójki , Liśkiewicz, Kosakiewicz, Wawszczyk to właśnie ten ostatni prezentuje się najlepiej. Kapuścińskiego znam osobiście gość nie ciśnie ciemnoty mówiąc o nim że ma w sobie duży potencjał. Biorąc pod uwagę braki na pozycji LO w Polskiej piłce wydaję mi się że warto zainwestować w takiego chłopaka, chociażby dlatego że w przyszłości można na nim zarobić.
„Kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.”
Wawszczyk, Liśkiewicz i Fadecki to myślę, że najciekawsze osoby z Błękitnych. Pierwszy potrafi dobrze grać lewą nogą i często w Błękitnych włączał się do ataków, choć przez to, ze jest jeszcze młody zdarzało się, że zostawiał za sobą lukę. Liśkiewicz od dzieciaka, tak jak i Ariel związany z Błękitnymi, solidny stoper. Fadecki dobra technika i szybkość. To tak w kwestii szukania kogoś w regionie.
Co do Robaka, cóż oferta z Lecha na pewno była ciekawa. W końcu trafia do MP, gdzie będzie mógł zagrać w pucharach. Jestem ciekawy jak będzie wyglądał po tej kontuzji. Jak na ligowe warunki uważam, że Lech zrobił dobry zakup, jeśli Robak będzie w pełni gotowy. Tak czy siak. Ja mu dziękuję za profesjonalizm, dla takich zawodników ludzie odwiedzają stadion.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
19-letni Bartosz Piotrowski występuje na pozycji bramkarza, a w minionym sezonie rozegrał 27 meczów w III lidze (17 w Chełmiance Chełmno i 10 w rezerwach Pogoni). Jego dwa lata młodszy brat Jakub jest pomocnikiem. W zakończonych niedawno rozgrywkach zanotował 18 występów na trzecioligowych boiskach (10 we Wdzie Świecie i osiem w rezerwach Pogoni)." z 90 minut
Ciekawy jest fragment :
" Na zimowym obozie w Turcji zachowywał się w tak nieodpowiedni sposób, że Radosław Janukiewicz musiał przeprowadzić z nim rozmowę wychowawczą. Sztab szkoleniowy zastanawiał się wtedy nad wcześniejszym powrotem krnąbrnego zawodnika do Polski. "
A od tego przypadkiem nie powinien być kapitan drużyny ?
P.S Piast ściągnął do siebie Leszczyńskiego, który zasłynął z tego, że jako gracz I ligi został powołany do kadry, jest rok młodszy od naszego Słowika.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 12/06/2015 13:29
Wojtkowski generalnie jest mocno butny, i do tego imprezowy. Ale ta pierwsza cecha może być jeszcze pozytywem, a druga.. nic dziwnego, chłopak 16 lat dostał z 5 tysięcy na miesiąc, trenował z pierwszym zespołem, zadebiutował w ekstraklasie, to zrobił się gwiazdą i poszedł w tango. Ale da się go odratować, bo ma symptomy trzymania głowy na karku, tylko ktoś musi mu tę głowę przytrzymać, nie pierwszy i nie ostatni młody, który się zachłysnął. No i naprawdę ma talent do piłki.
A w kolejce po Robaku do Lecha Radek Janukiewicz.. wszystko zależy od tego jaka przyszłość czeka Buricia i Gostomskiego - pierwszy jest szklanką, a drugiemu zdarzały się w decydującym momencie błędy (finał PP). Obaj mają rok kontraktu i jest to ostatnia szansa na ewentualny transfer gotówkowy któregoś z nich.
A z tym Czerwińskim to ja mam nadzieję, że jakieś jaja, przecież na stoperze są teraz tylko Matras i nieopierzony Murawski, a musi być przynajmniej czterech, jesienią czeka Pogoń licząc puchar ponad 20 spotkań...
Jeśli oddalibyśmy Czerwińskiego z powrotem (choćby na wypożyczenie), to bylibyśmy ostatnimi frajerami, bo... poświęcono na jego rzecz Dąbrowskiego. Gdyby tak się stało (choć nie chce mi się w to wierzyć), to pozostaniemy z jednym nominalnym środkowym obrońcą - młodziakiem, bo Matras w formie jest bardziej pożyteczny na def. pomocniku.
Odnośnie Radka Janukiewicza, co raz bardziej javascript:document.post.reset();przekonuje się, że tu miały do czynienia przyczyny pozasportowe...
Oczywiście zastrzegł, że nie chodzi o Janukiewicza, ale... coś za bardzo pasuje do powyższego rysopisu
Ostatnio edytowany przez: pogol, 12 czerwca 2015, 13:47 [2 raz(y)]
Żenujące to są tego typu komentarze - jeszcze okienko transferowe nie zostało otwarte, a niektórzy już spuszczają nas z ligi. Czasami mam wrażenie, że forum to jest pełne sympatyków innych drużyn, którzy tylko jątrzą, sieją defetyzm, obrażają pracowników naszego klubu z czego czerpią niesamowitą przyjemność.
Gostek siedzi w głowie CM711? "Być jak John Malkovic" - bezcenne
choć ja już kiedyś takie info czytałem w jednych z poczytniejszych gazet - nie pamiętam gdzie to było...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.