Kamess? Rogalski? Hernani? z nimi na pewno byłoby lepiej! Za kartki w grupie mistrzowskiej pauzowali również Rudol, Rogalski, Janota, Matras. Optymalnego składu nie można było wystawić ani razu. Młodzi, którzy wchodzili nie zawodzili - Kudła, Wojtkowski, Walski, Murawski, wszyscy pokazali, że mogą być przydani. Odstawali inni: Golla, Kamess, Rogalski + w ostatnich kilku meczach Zwoliński, R. Murawski, Nunes, Rudol.
Iwanskij, Malarczyk, Kiełb, Liśkiewicz, Fojut, Michał Mak, Mateusz Mak, Możdżeń i Słowik.
Wymieniłem aż 9 nazwisk ale w aktualnej formie drużyny to własnie tyle ruchów trzeba wykonać.
Liśkiewicz nie przyjdzie do Pogoni, bracia M. to kaczki, a Kiełb jest dogadany z innym klubem Ekstraklasy. W kręgu zainteresowania jest Babiarz i Dżwigała z Lechii.
Kamess? Rogalski? Hernani? z nimi na pewno byłoby lepiej! Za kartki w grupie mistrzowskiej pauzowali również Rudol, Rogalski, Janota, Matras. Optymalnego składu nie można było wystawić ani razu. Młodzi, którzy wchodzili nie zawodzili - Kudła, Wojtkowski, Walski, Murawski, wszyscy pokazali, że mogą być przydani. Odstawali inni: Golla, Kamess, Rogalski + w ostatnich kilku meczach Zwoliński, R. Murawski, Nunes, Rudol.
Kiko ja nie dyskutuję o poziomie sportowym tych grajków czy o tym jak młodzi się zaprezentowali, to bez znaczenia. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że nie wystawialiśmy młodych z konieczności tylko taka była decyzja trenera, a skoro taka była decyzja trenera to Mroczek też o tym wiedział, a przynajmniej powinien wiedzieć ustalając ceny biletów. Tyle.
Kiko ja nie dyskutuję o poziomie sportowym tych grajków czy o tym jak młodzi się zaprezentowali, to bez znaczenia. Chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że nie wystawialiśmy młodych z konieczności tylko taka była decyzja trenera, a skoro taka była decyzja trenera to Mroczek też o tym wiedział, a przynajmniej powinien wiedzieć ustalając ceny biletów. Tyle.
Ok, ale czemu nie bierzesz pod uwagę, że w tym momencie ci młodzi nie prezentowali się gorzej niż ci co grali dotychczas? Bardziej niż o same nazwiska należy przyczepić się o podejście do meczów i poziom zaangażowania, który był poniżej możliwości. Same zmiany personale nie powinny na to wpływać, a niestety u tych "podstawowych" było to bardzo widoczne. Rundę mistrzowską na plus można zaliczyć tylko Kunowi, Matrasowi i Frączczakowi. Reszta grała zdecydowanie słabiej niż w ostatnich meczach rundy zasadniczej. Z drugiej strony Kudła i Walski cały czas byli w kadrze, Walski kilka tych meczów wcześniej zaliczyć. Debiutantami byli Wojtkowski i Murawski - obaj wypadli obiecująco (plus nijakie 45min Obsta).
Błędem było mówienie, że "sprawdzamy młodych", uśpiło to resztę zespołu, że odpuszczamy. Wystarczyło nic nie mówić i ich wprowadzać lub też oznajmić, że młodzi na treningach nie odstają, dają jakoś więc zasłużyli na szansę.
Ostatnio edytowany przez: kiko, 9 czerwca 2015, 21:28 [1 raz(y)]
Dziękuję za wszystkie bramki, profesjonalizm i zdrowie, które zostawił na boisku. Życzę powodzenia w Lechu i mam nadzieję, że teraz nam nie wbije 5 bramek w jednym meczu
Również moim zdaniem Robak to jeden z najlepszych napastników ostatnich dekad.
Z czysto sportowych względów, bardzo żałuję, że odchodzi. Boli, że do Lecha...
To naturalna kolej rzeczy.To im wbił masę bramek.To Pyry drżały czy będzie na boisku.Pomijając juz nawet nieszczęsnego Wołąkiewicza to i Kamiński był ciągle osr... gdy Marcin biegał.
Dla niego to przeskok sportowy na wyższy lewel... i dalej szansa po dobrym ew. sezonie na wyjazd za granice.
Dla nas natomiast to kolejny sygnał że Lech odjechał nam w każdym aspekcie do innej galaktyki.Najgorsze jest to
że jesli dalej będą na Topie i ew. awansują do fazy grupowej LM to co drugi kibic z regionu będzie się z nimi utożsamiać a my powoli nawet na swoim terenie będziemy takim małym lokalnym klubem.Tylko nowy stadion i spore pieniądze mogą ten trend zmienić.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 10/06/2015 09:09
Przesadzacie z tym odjazdem. My zaplacilismy za Robaka Piastowi i to znaczy ze im odjechalismy? Dziwie mu sie bo w Amice zarobi moze 2x wiecej. Ciekaw jestem czy bedzie gral, moze tez sie obrazi jak usiadzie na lawce.
A w tym roku pokazali jaka sa sportowa potega - grajac ze Stjarnanem czy Błękitnymi.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 10/06/2015 09:33
Co do Robaka to nie wiadomo jak z jego urazem, a po drugie ma już 33 lata zaraz. Zgodzę się, że jednak najlepszy napastnik jaki u nas grał od lat. Co do Lecha faktem jest, że nas wyprzedzili i ich kolejne sukcesy sportowe będą podbierały kibiców z naszego regionu. Co Pogoń może zaoferować? Stary stadion+ligowy średniak+nieistniejący marketing, dla zwykłego kibica oferta z Poznania może być bardziej kusząca.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 10/06/2015 10:43
Cóż zarząd Pogoni pokazuje jak głęboko ma kibiców. W tym sezonie wiele decyzji robionych na złość wszystkim. Wszystko posypało się od zwolnienia Wdowca. A co do popularności słowików, cóż nowy kibic lubi sukcesy ostatni mecz w Poznaniu wielka feta na nowym obiekcie mistrzostwo przy 40 tys publiczności. A u nas obraz nędzy i rozpaczy Boli mnie to tym bardziej ,że mieszkam chwilowo pod Poznaniem. Mimo to moje główne hasło: Niebieskie pionki jesteście Amica Wronki Kuchenkarz
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 10/06/2015 10:53
Ja tam plakal nie bede.
Byl najlpeszym napastnikiem ostatnich lat, ale tez nie przesadzajmy, w wielu meczach gdzie gral Robak, cala druzyna byla pod niego ustawiona i nie zawsze wygladalo to dobrze.
Zreszta ma 33 lata, jest po kontuzji, nie przesadzajmy.
Idzie nowe i tyle.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.