Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 05/06/2015 13:16
Możdzeń nie daje rady w Lechii to pytam się na ki chuj on nam potrzebny? Sztuka dla sztuki aby coś się działo? Gość pewnego pułapu już nie przeskoczy. A rozumiem że jeśli prawdą okażą się Azoty to budujemy zespół przynajmniej na poziomie drużyny z Gdańska.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 05/06/2015 13:30
@DP Kolego nie siej paniki, transfery dopiero przyjdą. Nawet bez azotów kogoś sprowadzą i nie wierze, że będziemy tak słabi żeby od razu hasłami "spadek" operować. W ogóle to co to za pomysł aby komentować skład na początku okna transferowego zaraz po odpuleniu kilku piłkarzy? Zostało zrobione miejsce dla nowych i tyle. Co będzie zobaczymy.
No ja jednak różnicę widzę. Jak tak bardzo razi w mojej wypowiedzi ten "zakład pracy", to go wytnij i nie interpretuj. Uważam, że Klub nie zachował się nie wiadomo jak nagannie, by w taki sposób oceniać działania Prezesów i Trenerów w stosunku do wspomnianej czwórki piłkarzy. Koniec, kropka.
Ostatnio edytowany przez: tm_tomcio, 5 czerwca 2015, 14:08 [1 raz(y)]
Edit: Bonio, a Ty to myślisz, że czy przyjdą Azoty czy nie, to nagle worek piłkarzy do nas trafi ? Na 100% będzie to kilka transferów i tyle, a dziury w składzie zostaną nadal. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i bez pierdolenia powiedzieć, że z taką obroną to mamy małe szanse na pogranie czegoś większego. Nie wierzę, że nagle przyjdą podstawowi gracze na boki i stoperzy, do tego podstawowi do drugiej lini (def/of), żeby małolaty mogły być zmiennikami. Realnie patrząc to Robak też może odejść, a jak wpłynie konkretna oferta za Zwolińskiego to już widzę jak grubas ją odrzuca i zostajemy z 1 napastnikiem, który jak na razie rozegrał 10 czy tam 15 minut w eklapie .
Mozna tak do tego podejść.Natomiast wg.mnie takie ruchy i Ci gracze z których rezygnujemy to dowód na plan oszczędnościowy.Wygląda raczej na dzisiaj że wejście Azotów to nic pewnego i Mroczek musi działać tak jakby ich nie było a klub nie popadł w tarapaty.Jego wypowiedż w canal+ brzmiała dość wieloznacznie.Było też pytanie kiedy wchodzi do klubu Grupa Azoty.Tutaj Prezes podkreślał ze rozmowy sa trudne a termin wejścia będzie taki jak wszystko zostanie poukładane.Tu widzę haczyk.Możliwe że z klubem są juz na ostatniej prostej w rozmowach ale zostaje kwestia stadionu (jeśli ma tu być klub europejski to stadion jest niezbędny w ciagu 2-3lat).Kto wie czy te plotki o spotkaniu w UM odnośnie zmiany koncepcji przebudowy to nie jest ten punkt który zadecyduje.
Dlatego wszelkie transferowe rozważania na dzisiaj bardziej świadczą o cięciach wydatków niż o robieniu miejsca topowym graczom.
Słowa Michniewicza do Radka to tylko potwierdzają.Poczekamy zobaczymy.
I dlatego gdy nadal nie wiadomo w którą stronę to wszystko pójdzie nie widzę sensu zbyt emocjonalnego komentowania zaistniałej sytuacji. Na ten moment z naszego punktu widzenia sprawy mogą potoczyć się rożnie, od planu oszczędnościowego i plan minimum po inwestycje transferowe po przejęciu przez Azoty. Chodziło mi o to aby za bardzo się nie emocjonować i nie wyciągać niepotrzebnie pochopnych wniosków.
CO WY KURWA! Znowu wlaczylo wam sie szczecińskie narzekanie. CHcesz sobie ponarzekac to wyp..pod budke z piwem i gadaj co chcesz.
Janukiewicz ten sezon - calkowity spadek formy
Max i Janota - co mecz modlilem sie zeby zaden z nich przypadkiem nie wchodzil na boisko - bo jak ktorys wchodzil to konczylo sie tak jak w meczu z Legia.
O Koju to nawet nie bede wspominal.
Jak klub ma byc profesjonalny to musi dziekowac zawodnikom ktorzy nie pomagaja zespolowi a sa z roznych wzgledow tylko obciazeniem.
Styl to zupelnie inna sprawa.
Nam kibicom moze zalezec na tym by jakies tam nazwiska - ikony - byly z klubem jak najdluzej. Zeby byl szacunek, a jesli to mozliwe zeby byli zwiazani z klubem na zawsze. ALe sie pytam gdzie na swiecie tak jest? W Realu? Barcelonie? Bayernie? Nie. Tam liczy sie druzyna, wynik i kasa.
Z jednej strony chcecie miec wyniki a z drugiej kadre liczaca 50 zawodnikow bo chlopakow zal odpalic.
Musicie poukladac sobie w glowie priorytety. A dopiero potem wylewajcie zale na forum.
Wyluzuj i trochę szacunku do swoich. Nie widziałem by ktoś tu pisał, że Maks jest 10 razy lepszy od innych w zespole, czy Radek to klasa światowa. Przejaskrawiasz temat.
Analiza sportowa jest mocno dyskusyjna głównie w przypadku Radka - niedawno czołówka ligi. W tym sezonie gorzej, fakt, lecz wciąż solidny. Do tego to ikona obecnej Pogoni, która została odstawiona na boczny tor po jednym dołku. W czym Kudła jest niby lepszy na chwilę obecną? Tych innych śmiesznych przewijających się nazwisk nie ma sensu nawet porównywać. Z Janotą również nieporozumienie bo miał przygody z kontuzjami i mało też dostawał szans, a widać że potrafi. Mimo tym przeciwnościom losu dostał tyle samo czasu co tragiczny, kopiący się w głowę Łotysz. Gdzie w tym wszystkim konsekwencja i logika?
I jeszcze raz na koniec - rozchodzi się przede wszystkim o styl rozstania z Radkiem i Maksem. Jeśli to ma być profesjonalne zachowanie i szacunek dla zawodników, którzy wiele tutaj zostawili serca w trudnych czasach to znamy inną definicję tego słowa.
Ja nie rozumiem po co każdy wywleka te pożegnanie. Dziwi to was, że tak a nie inaczej się pożegnano z piłkarzami ? W tym klubie nigdy nie było normalnych władz to nie ma możliwości na normalne zachowania względem kibiców czy piłkarzy.
No i właśnie tę patologię powinno próbować się zwalczać skoro dążymy do pewnych standardów klubu profesjonalnie zarządzanego, zwłaszcza gdy sam Mroczek i reszta decydentów tyle o tym mówią, a rzeczywistość pokazuje co innego.
Ja nie rozumiem po co każdy wywleka te pożegnanie. Dziwi to was, że tak a nie inaczej się pożegnano z piłkarzami ? W tym klubie nigdy nie było normalnych władz to nie ma możliwości na normalne zachowania względem kibiców czy piłkarzy.
No i właśnie tę patologię powinno próbować się zwalczać skoro dążymy do pewnych standardów klubu profesjonalnie zarządzanego, zwłaszcza gdy sam Mroczek i reszta decydentów tyle o tym mówią, a rzeczywistość pokazuje co innego.
Ale ja o tym wiem doskonale tak jak Ty i reszta tego forum, no ale co z tego ? Ile było takich przykładów ? Na pęczki niestety. Najśmieszniejsze będzie to jak 711 wyjebią po 5 czy 6 meczach następnego sezonu jak to nasi prezesi mają w zwyczaju, a ten teraz robi rewolucje i grajków pod siebie sprowadza .
Śmiech mnie ogarnia jak czytam, że taki Słowik na 100% już u nas jest. To ma być to budowanie Wielkiej Pogoni ? Kontraktowanie wkładów do koszulek którzy więcej minut mają na ławce niż na boisku czy treningu...
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
Ale ja o tym wiem doskonale tak jak Ty i reszta tego forum, no ale co z tego ? Ile było takich przykładów ? Na pęczki niestety. Najśmieszniejsze będzie to jak 711 wyjebią po 5 czy 6 meczach następnego sezonu jak to nasi prezesi mają w zwyczaju, a ten teraz robi rewolucje i grajków pod siebie sprowadza .
Śmiech mnie ogarnia jak czytam, że taki Słowik na 100% już u nas jest. To ma być to budowanie Wielkiej Pogoni ? Kontraktowanie wkładów do koszulek którzy więcej minut mają na ławce niż na boisku czy treningu...
Dokładnie, to samo zresztą często tyczy się nas. A później się dziwić, że zła atmosfera wokół klubu się wytwarza i stoimy w miejscu albo pikujemy w dół.
Patrząc na to co się dzieje - jeśli potwierdzi się przyjście Słowika - chyba coraz bardziej na serio należy brać słowa o tym, że Czesio po ugruntowaniu swojej pozycji w klubie lubi popijać kawkę ze swoimi menadżerami...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.