Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 04/06/2015 17:53
Z tego co wiem Janukiewicz nie specjalnie był lubiany w szatni. Ogólnie szacunek dla Radka ale faktem też jest to że wyżej ponad obecny przeciętny poziom już się nie wybije, jeżeli zaklepany jest nowy bramkarz to mam nadzieję że będzie to godny nastepca (a nie Słowik).
Jeżeli chodzi o resztę to nie ma co komentować, wszyscy wymienieni nie podnosili jakości drużyny.
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 04/06/2015 18:15
Ile to razy narzekaliśmy ,że piłkarze to tylko najemnicy i w sumie mają wiele rzeczy w dupie. Dzisiejsza decyzja przekonuje każdego piłkarze ,że tak trzeba do tego podchodzić. Możliwe ,że jestem zbyt sentymentalny i w sumie dziwnie mi z tym ,że zabraknie Maksa i Radka. Wraz z nimi kończy się pewien rozdział w tym klubie. Co do Maksa faktycznie nie jest to piłkarz z ,którym można się bić o Europe(a takie są plany) jest solidnym ligowcem. Jeśli chodzi o Radka na prawdę solidny bramkarz jak na polskie warunki do tego zżyty z klubem ja dla mnie był symbolem charakteru ,który jest naszą siłą. Decyzje zapadły takie a nie inne trzeba to uszanować. Boli mnie to ,że ci dwaj piłkarze zostali potraktowani jak nie wypały transferowe. Są to dwaj zawodnicy ,którzy przyczynili się w znaczący sposób do odbudowy klubu. Szacunek dla nich obojga.
Z całą sympatią i szacunkiem do powyższej dwójki: wątpię, aby chęć przebudowy zespołu była powodem nałożenia rzekomego zakazu wstępu do szatni - jeśli rzeczywiście coś takiego usłyszeli to sprawa musi być grubszymi nićmi szyta.
Nie sądzę także, aby odpalano nominalnego pierwszego bramkarza gdyby nie było dogadanego następcy (i obstawiam, że jeżeli istnieje temat Słowika to jest on tylko zasłoną dymną).
Ostatnio edytowany przez: Marudnicki, 4 czerwca 2015, 18:59 [1 raz(y)]
Dla przypomnienia: https://www.youtube.com/watch?v=M6eUdIuC59g nie jest to jakiś tam pierwszy, lepszy kopacz, tylko zasłużona osoba i jeden z czołowych bramkarzy ekstraklasy. Dlatego dziwi mnie fakt, iż klub chce pozbyć się takiego piłkarza i człowieka. Ciekawi mnie kto na Jego miejsce
"Trzymaj swoich przyjaciół blisko, ale jeszcze bliżej trzymaj swoich wrogów."
wiem co piszę " złego dobre początki" i tyle.
musi być tylko lepiej
Dobrym początkiem nadejścia złych czasów jest wyrzucenie Radka? Oby nie...
Przecież wyraźnie napisałem to przysłowie odwrotnie " złego dobre początki*.
To , że są to złe decyzje, to mam nadzieję, że w zamian, nie tylko za Radka ale i pozostałych odsuniętych od kadry zostaną ściągnięci do Pogoni godni w domniemaniu lepsi następcy.
Słyszałem kroki Boga, życie jest kruche
Mam złotą proporcję między umysłem a duchem
Wersów plecak, tysiące w zeszycie
Oślepiam blaskiem, jestem słońcem w zenicie
musi być tylko lepiej
No właśnie! "złego dobre początki" oznacza dobry początek czegoś złego (to samo co "dobre złego początki"). Dlatego napisałem "złe dobrego początki" bo zrozumiałem o co Ci chodziło.
Azoty wchodzą do Pogoni i to właśnie staje się faktem.
Sprawa ma wyglądać następująco:
1. PGE czy któreś z odłamów spółki przejmuje Chemika
2. Azoty przejmują Pogoń Szczecin poprzez większościowe udziały
3. Azoty kontraktują nowych zawodników. Ma być około 7 zawodników z nazwiskami, chociażby np.: Stilic z którym właśnie prowadzone są rozmowy.
musi być tylko lepiej
No właśnie! "złego dobre początki" oznacza dobry początek czegoś złego. Dlatego napisałem "złe dobrego początki" bo zrozumiałem o co Ci chodziło.
masz rację - złe jest zachowanie klubu ale mam nadzieję , nawet w to wierzę , że nadejdą dobre początki czyli jak się kogoś pozbywają to na jego miejsce muszą ściągnąć kogoś lepszego i mam nadzieję, że tak będzie.
Nie ukrywam ale naprawdę liczę na solidne wejście Azotów z solidną kasą i budowę Wielkiej Pogoni.
Takie mam marzenie.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.