Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 08/12/2005 08:55
Widząc "profesjonalizm" szczecińskich dziennikarzy dochodzę do wniosku, że wszystkie informacje przez nich podawane należy traktować jako primaaprilisowy żart. Najpierw wpadka ze strony v.pl, a teraz Głos Szczeciński skompromitował się na całej linii.
Stek bzdur. W artykule z którego - jak się wydaje - Głos czerpał informacje mowa jest o tym, że Mogi Mirim zagra z Pogonią. Natomiast Edervan, Wesley, Lisa, Rodrigo i Leandro to najnowsze wzmocnienia... Mogi Mirim przed mistrzostwami stanu Sao Paulo. Cała piątka podpisała kontrakty pod koniec listopada, można znaleźć takie informacje w prasie brazylijskiej i są one datowane na 24 listopad.
Szerszy komentarz zbędny, może poza takim że Głos zawsze traktowałem jako papier toaletowy i dzisiejszy wyczyn tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu.
Ostatnio edytowany przez: Szołn, 8 grudnia 2005, 09:01 [1 raz(y)]
Jak niedawno podawaliśmy, Jose Carlos Serrao jest bliski objęcia Pogoni!
"Agencia Futebol Interior" donosi, że do Pogoni w Polsce ma wyjechać Jose carlos Serrao.
Brazylijczyk ma 55 lat. Obecnie pracuje w Uniao Barbarense. W 1986 roku zdobył mistrzostwo Brazylii z zespołem Mogi Mirim. Trzykrotnie triumfował w mistrzostwach stanu Sao Paulo - w 81, 82 i 85 roku. Prowadził wtedy Sao Paulo Fc. Ponadto zdobył mistrzostwo II ligi stanu Minas Gerais. W 2000 roku prowadził słynny Corinthians.
- Myślę, że możliwa jest ewentualna praca przy pierwszym zespole trzech trenerów - jest to kwesita podziału obowiązków i ustalenia szczegółów pracy - mówi Andrzej Woźniak, obecny II trener. - Najprawdopodobniej zostaję w klubie na przyszłą rundę. Najważniejsze, że chcą mnie włodarze klubu a i ja również chcę pracować w Szczecinie.
Jednak nie wydaje się, by Woźniak mial opuścić klub. Po rewolucji która ma nastąpić, on jako jeden z niewielu (oprócz niego chociażby Brazylijczyk Julcimar - dop. red.) mógłby odpowiadać za relację między Polakami, a Brazylijczykami. Znakomicie dysponuje przecież językiem portugalskim, co teraz jest jego znaczącym atutem. Warto dodać, że infromację o nowym trenerze, jak i o potencjalnych nowych graczach podawaliśmy jako pierwsze medium w Polsce!
Źródło: własne/ Głos Szczeciński
Co do ostatniego akapitu to nie wiem czy chodzi o to ze to v.pl dala tego newsa pierwsza czy glos. W kazdym razie na tym forum i w tym temacie mozna to wszystko bylo przeczytac juz 2 - 3 tygodnie temu bo mniej wiecej wtedy zdaje sie rico wyniuchal nazwisko tego trenera i kilku pilkarzy a potem ja dalem linka do artykulu o Tozo i Claisonie(nie wiem jak to sie pisze).
PS. no i jak dotad mojego komentarza w tej sprawie nie wyswietlili...
Ostatnio edytowany przez: muniek, 8 grudnia 2005, 11:36 [1 raz(y)]
"Ma 55 lat i pracuje obecnie w klubie Uniao Barbarense. Po stronie jego sukcesów największe wrażenie robi mistrzostwo Brazylii z zespołem Mogi Mirim w 1986 roku. Ponadto trzykrotnie triumfował w mistrzostwach stanu Sao Paulo (odpowiednik naszej ekstraklasy) - było to w 1981, 82 i 85 roku - z zespołem FC Sao Paulo. Wreszcie z drużyną Rio Branco mistrzostwo II ligi stanu Minas Gerais. W 2000 roku prowadził też słynny Corinthians."
Wyborcza o trenerze Jose Carlos Serrao:
"Trenerem miałby zostać Jose Carlos Serrao, bez większych sukcesów w ojczyźnie."
P.S. Jak donosi brazylijska agencja "Futebol Interior" nowym trenerem Pogoni będzie Jose Carlos Serrao.
Mógłby mi ktoś pokazać, gdzie donosi? Bo patrzę od 10 minut i nie widzę tam nic. Ostatnia informacja w tym portalu o Serrao czy Pogoni to info z 30 listopada o Tozo i Cleissonie.
Wiadomosc na temat meczu , ktory odbyl sie pomiedzy Polgon a Mogi Mirim.
Padl remis 1x1 pierwsza bramke strzelil Luciano z Polgon i byli zespolem lepszym..
Sklad: Polgon
Neneca; lilico, Valdir, Marcos Baiano e Matheus; Daniel, Jair, Alan e Luciano; William e Junior. Tec. José Carlos Serrão Mogi Mirim
Edervan; Liza, Leandro, Leomar e Wesley (Josué); Ramos, Roberto, Amaral e Marcelinho; Vitor e Gerson. Tec. Val de Mello
tu jest caly artykul.:
http://www.futebolinterior.com.br/osite/internac.php?nid=95638
ten jest na temat trenera:
http://www.futebolinterior.com.br/osite/internac.php?nid=94059
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 08/12/2005 14:35
W poniedziałek o 16.00 przygotowywująca się do mistrzostw stanowych Sao Paulo drużyna Mogi Mirim rozegra pierwsze spotkanie sparringowe. Jej przeciwnikiem będzie trenujący w Brazylii zespół z Polski - Pogoń Szczecin, pod wodzą byłego trenera Mogi Mirim, Guarani i Uniao Barbairense. Mecz odbędzie się na stadionie Papieża Jana Pawła II.
Oba zespoły planują spotkać się ponownie w sobotę na boisku w ośrodku treningowym Oscar-Inn, należącym do byłego reprezentanta Brazylii - Oskara.
Trener Mogi Mirim, Val de Mello wciąż poszukuje wzmocnień do swojego zespołu przed zbliżającymi się Mistrzostwami Stanowymi. Na razie zespół wzmocnili: Edervan , Wesley , Lisa , Rodrigo i Leandro (a nie Leonardo jak podaje v.pl). Ci gracze będą testowani i obserwowani w najbliższych spotkaniach.
Tak więc wygląda na to, że redakcja v.pl popełniła dużą pomyłkę, bo ci piłkarze mają być testowani w Mogi Mirim, a nie na obozie Pogoni. Chyba, że coś źle przetłumaczyłem, ale nie wydaje mi się, skoro inni wyczytali to samo.
TUTAJ w spisie brazylijczyków zatrudnionych poza granicami kraju jest wyszczególniony trener Joao Carlos Serrao jako trener Pogoni. Ale jak łatwo zauważyć jest to spis bardzo niekompletny (nie ma w nim żadnego z grających w Pogoni brazylijczyków, Hernaniego z Korony itp.)
Ostatnio edytowany przez: Bzyku, 8 grudnia 2005, 14:53 [1 raz(y)]
W poniedziałek o 16.00 przygotowywująca się do mistrzostw stanowych Sao Paulo drużyna Mogi Mirim rozegra pierwsze spotkanie sparringowe. Jej przeciwnikiem będzie trenujący w Brazylii zespół z Polski - Pogoń Szczecin, pod wodzą byłego trenera Mogi Mirim, Guarani i Uniao Barbairense. Mecz odbędzie się na stadionie Papieża Jana Pawła II.
Oba zespoły planują spotkać się ponownie w sobotę na boisku w ośrodku treningowym Oscar-Inn, należącym do byłego reprezentanta Brazylii - Oskara.
Trener Mogi Mirim, Val de Mello wciąż poszukuje wzmocnień do swojego zespołu przed zbliżającymi się Mistrzostwami Stanowymi. Na razie zespół wzmocnili: Edervan , Wesley , Lisa , Rodrigo i Leandro (a nie Leonardo jak podaje v.pl). Ci gracze będą testowani i obserwowani w najbliższych spotkaniach.
Tak więc wygląda na to, że redakcja v.pl popełniła dużą pomyłkę, bo ci piłkarze mają być testowani w Mogi Mirim, a nie na obozie Pogoni. Chyba, że coś źle przetłumaczyłem, ale nie wydaje mi się, skoro inni wyczytali to samo.
TUTAJ w spisie brazylijczyków zatrudnionych poza granicami kraju jest wyszczególniony trener Joao Carlos Serrao jako trener Pogoni. Ale jak łatwo zauważyć jest to spis bardzo niekompletny (nie ma w nim żadnego z grających w Pogoni brazylijczyków, Hernaniego z Korony itp.)
Dobrze przetlumaczyles, powyzej podaje sklady 2 druzyn.. Pierwszy mecz zakonczyl sie wynikiem 1x1.. Na temat 2 giego , ktory odbyl sie w Oskar Inn nie ma zadnej wiadomosci..
Oficjalka podala pierwsze nazwiska Zdjecia tez..Narazie sprawdzaja sie nazwiska 2 , ktorzy grali pierwszy sparing...
VALDIR oraz znany z pobytu w Szczecinie Daniel Lopez Cruz.Nic nie pisza o Cleisson-ie.
Ostatnio edytowany przez: happy2504, 8 grudnia 2005, 15:43 [2 raz(y)]
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie zimowej - 08/12/2005 15:38
W Brazylii trwa kompletowanie składu Pogoni. Piłkarze, z którymi już podpisano kontrakty oraz kandydaci do gry w naszej drużynie trenują pod okiem brazylijskich szkoleniowców w ośrodku sportowym w pobliżu Sao Paulo.
Zgodnie z planem selekcja zawodników potrwa jeszcze kilkanaście dni i z początkiem nowego roku drużyna rozpocznie przygotowania pod kątem występów w rundzie rewanżowej ekstraklasy.
Prezentujemy piłkarzy, którzy zostali zakwalifikowani do gry w Pogoni, a niebawem przedstawimy kibicom kolejnych zawodników.
Imię i Nazwisko: ANDERSON SOARES DA SILVA
Narodowość: Brazylia
Data ur.: 11.09.1980
Pozycja: bramkarz
Poprzednie kluby: Uniao Esporte Club, A.A Flamengo de Guarulhos, Uniao Sao Joao Esporte Clube, Uniao Barbarense FC LTDA
Imię i Nazwisko: DANIEL LOPEZ CRUZ
Data ur.: 01.06.1982
Pozycja: lewy pomocnik
Poprzednie kluby: Juvenude RS, Corinthians AL, CRB AL, Mogi Mirim SP, Rio Branco PR, Legia Warszawa
Imię i Nazwisko: MURILO RUFINO BARBOSA
Data ur.: 27.05.1983
Pozycja: prawy pomocnik
Poprzednie kluby: Paulista de Jundiai SP, Uniao Sao Joao de Araras SP, Veranopolis RS, Penapolense SP, AEA Aracatuba SP
Imię i Nazwisko: VALDIR TEODORO
Data ur.: 23.03.1977
Pozycja: prawy obrońca
Poprzednie kluby: Santos SP, Portuguesa Santista SP, Intre de Porto Alegre RS, Gama DF, Inter de Limeira SP, Barbarense SP, Juventos, Jabaquara SP, Maringa PR
Ucinając niepotrzebne spekulacje i niezdrowe podgrzewanie atmosfery wokół budowania drużyny Pogoni pragniemy zapewnić kibiców, że wszystkie działania są pod kontrolą i zmierzają do osiągnięcia powodzenia.
zrodlo: oficjalka
no sa przynajmniej mlodzi no i wraca temat cruza z Legii ktory byl juz u nas na testach
to ten co na treningach w Legii łamał nogi kolegom?
Tak, już raz był sprawdzany w Pogoni, ale się nie sprawdził .
Podobno się sprawdził, ale nie mogli już go zakontraktować, bo Ptak wstrzymał finansowanie i było już po okresie tranferowym. Teraz widać temat wraca...
ja też go trochę pamiętam z Legii i nie chce mi się wierzyć, żeby był lepszy od Grzelaka.
Też tak myślę, ale z tego co pamiętam to on do Legii był sprowadzony jako lewy obrońca, ale w związku z tym, że na na lewj obronie rządzi Kiełbowicz, próbowali przesunąć go na lewą pomoc, ale coś mu tam nie wychodziło i potem rozwiązano z nim kontrakt. Wtedy to Piekarski odgrażał się, ze on jest lewym obrońcom i załatwi mu kontrakt w I lidze Brazylijskiej
to ten co na treningach w Legii łamał nogi kolegom?
Tak, już raz był sprawdzany w Pogoni, ale się nie sprawdził .
To teraz beda sie go bac.
Sprawdzil sie w Pogoni, ale nie mogli go przyjac, mial podpisany kontrakt z Legia, a okno transferowe bylo juz zamkniete i dlatego byl problem aby u nas pozostal.
Teraz przeszedl chyba z wlasna karta i za darmo..
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.