Dąbrowski ze swoim ciągiem na bramkę, kondycją i umiejętnościa wyprowadzania piłki lepiej nadaje się na pozycje defensywnego pomocnika.
Moim zdaniem Murayama na "10" lepiej prezentował się niż na skrzydle. Fakt, że później całkowicie zjechał z formą, gdzie by nie grał.
Rudol owszem gra od dłuższego czasu słabo, ale grając jako środkowy obrońca/defensywny pomocnik po dziś dzień grałby tylko w rezerwach.
Nunes już we wcześniejszych klubach grał jako skrzydłowy. Wywiad dla oficjalnej:
" Na koniec powiedz, na jakiej pozycji na boisku czujesz się najlepiej?
- Mogę grać jako lewy obrońca lub lewy pomocnik."
Kun w Stomilu grywał jako "10".
Matras w Piaście przez większość czasu grał jako obrońca. Jeśli mnie pamięć nie myli to cały poprzedni grał w obronie.
Wymieniając cechy Dąbrowskiego tylko mnie potwierdziłeś, że lepszy byłby na obronie. Umiejętność wyprowadzania piłki w dzisiejszej piłce, to się zaczyna od obrony, a tam Hernani, który kopie piłkę przed siebie jak najdalej...Golla też nie rozgrywa piłki nie wiadomo jak...
Inny cytat z Nunesa: "Czuję się pewniej na lewej obronie niż w pomocy, ponieważ ostatnimi czasy grałem więcej na tej pozycji. Były co prawda momenty, że grałem w drugiej linii, ale nie jest to moja ulubiona pozycja " O ile Nunes ostatnio z Bełchatowem dał niezłą zmianę, to trzeba pamiętać, że
- był to słaby przeciwnik
- było mnóstwo miejsca na boisku w II połowie
Wymieniając cechy Dąbrowskiego tylko mnie potwierdziłeś, że lepszy byłby na obronie. Umiejętność wyprowadzania piłki w dzisiejszej piłce, to się zaczyna od obrony, a tam Hernani, który kopie piłkę przed siebie jak najdalej...Golla też nie rozgrywa piłki nie wiadomo jak...
Wolisz parę stoperów Golla-Dąbrowski i pomoc Rogalski-Murawski, czy Golla-Hernani i Dąbrowski-Murawski? Osobiście wybrałbym to drugie rozwiązanie.
Co do Matrasa to nie mówię, że grał dobrze, chodziło mi tylko o to, że w Pogoni nie zmieniono mu pozycji.
Lewandowski wraca do Szczecina i prawdopodobnie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu na mecz z Zawiszą.
I to Robert podobno, Azoty wchodzą z pierdolnięciem.
Po chuj tej Niecieczy był Czerwiński, jak oni robią na boisku wszystko, żeby tylko nie wygrywać?
Raczej chcieli wydebic jak najwiecej siana. Byl to okres kiedy naglosniono ile to Azoty nie zainwestuja w Pogon. Podziekujcie kolejny raz miejscowym oszolom, ktorzy byle pierdole rozdmuchaja do granic mozliwosci.
Gościu który wyróżniał się w juniorach Barcy (A wyróżniał się na pewno, skoro trenował kilka razy z pierwszym zespołem), który się przebił prze tysiące innych dzieciaków i kilka lat się utrzymał w takim klubie nie może być gorszy od Frączczaka, Kuna, Kamessa czy Danielaka. W dodatku na pewno nie będzie chciał dużo pieniędzy i umowy na 5 lat, skoro sam mówi, że on chce grać i kasa nie jest najważniejsza. Dac mu na pół roku kontrakt i zobaczymy. Nie jestem zwolennikiem ściągania przybyszy z Afryki kosztem Polaków, ale tutaj zrobiłbym wyjątek.
Odp: Wzmocnienia i osłabienia Pogoni w przerwie letniej 15/16 - 17/04/2015 22:20
Jakie są Twoje argumenty za sprowadzeniem go do klubu? Bo grał w Barcelonie? Nie kpij. Adu kiedyś też był zajebisty i był "drugim Pele" a teraz kopie się po czole w finlandzkiej (!) lidze. Cztery lata temu w Pogoni był testowany Kameruńczyk Baning, który był w pierwsze drużynie PSG, zagrał jeden mecz z Ligue1, dwa w Pucharze UEFA i jeden w Pucharze Francji. Zgadnij czemu nie dostał u nas kontraktu. Bo był cienki, a przeszłość nie gra, tak jak nazwisko, liczą się obecne umiejętności. Na takiej podstawie to i Janczyka zaproponuj, bo kiedyś był dobry i strzelał bramki na zawołanie, a i wiek przyzwoity Niech grają młodzi Portowcy, a nie kolejne zapchajdziury typu Tchami.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.