podstawa przy zalaniu to natychmiastowe wyjecie baterii. jesli nie zrobiles tego od razu, albo pozniej wkladales zeby 'testowac' spalic sie moglo w telefonie wszystko :> sposob na suszenie? kaloryfer z srednia temperatura
Zalanie to szerokie pojęcie używane przez serwisy napraw. Z reguły odmawiają naprawy i anulują kartę gwarancyjną poprzez ingerencje cieczy. Ciecz może znaleźć się w telefonie np. przy bardzo dużej wilgotności powietrza, czy chociażby w użytkowaniu telefonu w pomieszczeniach, gdzie amplituda temperatur jest na prawdę spora.
Najgorsze jest to, że z serwisem czy producentem w takiej sytuacji nie wygrasz, chyba, że masz jakieś ubezpieczenia telefonu wykupione, które obejmuję takie szkody.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 15/03/2012 21:34
Kiedyś miałem ten sam problem i w jednym z punktów, zaproponowali mi czyszczenie(nie pamiętam czym). Tylko powiedzieli mi że to nic nie gwarantuje, ale pomogło. Zapłaciłem 30 zł. Tylko to nie był telefon tej klasy.
Bo ja kocham ten styl życia ryk na stadionie Tych ludzi te przeżycia!
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 15/03/2012 22:39
Boberek jak bedziesz w PL to zobacz w Halo kolo kfc na Krzywoustego.
Za Blackberry Torch krzykneli 100, niczego nie gwarantowali, a sie okazalo ze mozna bylo naprawic.
Problem podobny jak u Ciebie.
Najtaniej zamówić dotyk z Allegro z demontażu (koszt ok 20 zl) i zaniesc gdzies zeby wymienili. Bo tak to pewnie krzykna za sam dotyk ponad 100zl plus wymiana (zazwyczaj 30-50 zl)
Docelowo ja mam miec abonament a zona karte . Telefony malo wazne akurat...dobrze by bylo zeby zawieraly rozsadne pakiety internetowe szczegolnie abonament ,minut i smsow nie potrzebuje zbyt wiele...
Ewentualnie ktory z operatorow daje w tej chwili najkrotsze trwanie umowy ?? ?
Czy obecnie przy podpisywaniu mowy trzeba przedstawiac jakies zaswiadczenie o zatrudnieniu ?? ?
Sprawdzałem na alledrogo cene tego P500 i powiem Ci, że w podobnej cenie można dostać dużo lepsze i dużo nowsze aparaty jak choćby SE Live with walkman. Procek 1 GHz, a nie 600. Aparat 5 mpix, zamiast 3,2, no i wyświetlacz 16 mln kolorów, a nie 256 tyś. Aczkolwiek Live ma słabą baterie.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 08/05/2012 12:22
Nie sprawdzałem bieżących cen. Gdy ja kupowałem w podobnych cenach (albo nawet drożej) były tylko wynalazki typu SE x8 x10mini ZTE Blade albo HTC Wildfire ewentualnie jakieś słabe Galaxy (mini, 551). Wg mnie telefony gorsze.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.