Zależy od telefonu. Nokie np. mają przy kupnie oprogramowanie OviMapy,dzięki któremu możesz za friko pobierać aktualizację map z kompa, a sama nawigacja działa na dwa sposoby. Albo pobiera transmisję danych(używa funkcji A-GPS) w celu szybszego ustalania pozycji, albo wyłączasz tą funkcję i normalnie bez żadnych opłat(mam na myśli obsługę aplikacji, bo są takie za które, żebyś mógł korzystać musisz bulić kasę za ściągnięcie aplikacji, albo używanie) korzystasz z funkcji GPS'a. Do tego Wave'a spokojnie znajdziesz aplikację, która umożliwi korzystanie z nawigacji za free.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 26/01/2011 10:09
Przedłużyłem umowę w plusie, tak się zastanawiam czy nie odpalić sobie gg w telefonie(zdecydowałem się na wave533, po kilku dniach jestem mega zadowolony). Czy jeżeli pobiorę gg na telefon, to będzie mi kasę zżerać z abonamentu czy abonament zostanie nietknięty i będę musiał dopłacić do niego cena korzystania z gg?
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 27/02/2011 17:35
Witam! Stałem się dzisiaj posiadaczem Nokii C6 i mam pytanie, którego nie potrafię sobie ogarnąć - jak to jest z tą nawigacją OVI Maps ? To jest darmowe? Czy płaci się za połączenie z internetem ? Bo ogólnie to jestem w tym wszystkim zielony a znaleźć gdziekolwiek informacje wytłumaczone po ludzku to dla mnie łatwo nie jest I od razu może ktoś wie ile kosztuje ściągnięcie sim locka do tego telefonu ?
Witam! Stałem się dzisiaj posiadaczem Nokii C6 i mam pytanie, którego nie potrafię sobie ogarnąć - jak to jest z tą nawigacją OVI Maps ? To jest darmowe? Czy płaci się za połączenie z internetem ? Bo ogólnie to jestem w tym wszystkim zielony a znaleźć gdziekolwiek informacje wytłumaczone po ludzku to dla mnie łatwo nie jest I od razu może ktoś wie ile kosztuje ściągnięcie sim locka do tego telefonu ?
Tak jak większość nowych telefonów, C6 ma GPS z funkcją aGPS(assisted GPS), której używanie powoduję transmisję danych za którą płacisz. Wyłączenie tej funkcji powoduje, że za free możesz korzystać z nawigacji, a do wgrania aktualnych map służy właśnie "OVI maps" zgraj kablem sobie mapy na telefon, wyłącz aGPS i korzystaj
Tak jak większość nowych telefonów, C6 ma GPS z funkcją aGPS(assisted GPS), której używanie powoduję transmisję danych za którą płacisz. Wyłączenie tej funkcji powoduje, że za free możesz korzystać z nawigacji, a do wgrania aktualnych map służy właśnie "OVI maps" zgraj kablem sobie mapy na telefon, wyłącz aGPS i korzystaj
to jeszcze może wskazówka jak ten aGPS wyłączyć ? Bo szukam i nie mogę znaleźć...
to jeszcze może wskazówka jak ten aGPS wyłączyć ? Bo szukam i nie mogę znaleźć...
Instrukcja obsługi strona 76. Poczytaj do 86(od 80 masz o mapach, tak więc też warto przeczytać).
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 27/02/2011 20:25
Wchodzisz w program nawigacji, klucz na dole ekranu po prawej stronie telefonu (ustawienia), internet, połączenie (offline). Mam nadzieję, że wygląda to jak w każdej nokii bo ja mam model 5230. Do wgrania map i pełnego programu nawigacji potrzebny jest program OVI Suite z którym połączysz się kablem lub przez bluetooth jeżeli masz taki w komputerze.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 27/02/2011 20:29
Dodatkowo jak wgrasz mapy i będziesz mieć wersje softu Ovi Mapy od 3.02 w górę (bo za 2.0 naliczana była opłata), wejdz do metod pozycjonowania i zaznacz TYLKO zintegrowany GPS
Wchodzisz w program nawigacji, klucz na dole ekranu po prawej stronie telefonu (ustawienia), internet, połączenie (offline). Mam nadzieję, że wygląda to jak w każdej nokii bo ja mam model 5230. Do wgrania map i pełnego programu nawigacji potrzebny jest program OVI Suite z którym połączysz się kablem lub przez bluetooth jeżeli masz taki w komputerze.
Nokię 5230 polecasz? Bo zastanawiam się czy nie brać właśnie jej.
Odp: Jakie macie telefony komórkowe????? - 05/06/2011 15:55
Poleci ktoś sklep/lombard/komis gdzie najtaniej kupię wyświetlacz do Nokii 6280 ? Na allegro oferty ze szczecina na poziomie 22-25 zł, inni natomiast po około 10 zł ... mowa oczywiscie o nieoryginalnych wyświetlaczach
Hmm... w tych granicach to możesz nabyć np. Nokię C3-00. Ma to na czym Ci zależało, czyli WiFi, a w dodatku klawiatura qwerty, co powinno usprawnić obsługę neta przy umiejętnym korzystaniu.
Jak szukasz klasycznej klawiatury, to np. Nokia E51.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.