Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 15:51
pamietam pamietam fajna sprawa byla, szczegolnie z dobrym humorem. Sadurski mial fajna kreske i duzo pomyslow. komiksy "przygody punka franka" i kwadratowe zajace byly za mocne. gdzies w piwnicy jeszcze je mam.
a ja milo wspominam stare czasy koncowki podstawowki gdy jeszcze bosman strong (brazowy) byl. calkiem dobry w smaku byl i kopyto mial 10,5 podwojnie chmielone tez bylo calkiem zjadliwe.
poza tym bajki w czasach dziecinstwa byly dobre. bolek i lolek, reksio, koziolek matolek, krecik (moze powtarzaja gdzies teraz w tv - nie ogladam to nie wiem). to byly fajne bajki - nie to co te gowna ktore teraz puszczaja. hmmm duzo jeszcze rzeczy bylo fajnych a teraz ich nie ma. jak sobie przypomne to cos dorzuce
noooo i laczenie sie po 22 bo taniej oraz rozlaczanie sie przed koncem bodajze 3mnutowego impulsu numer 0202122 czy jakos tak, haslo ppp i to czekane bo nie mozna bylo nawiazac polaczenia nie to co teraz, jakies stale lacza, routery, wifi i inne wynalazki ;d
z bajek oprocz wymienionych to oczywiscie tsubasa, yataman, daimos, w krolestwe kalendarza
komiksy tez fajne byly..i tanie: dwa miecze, kapitan kloss, podziemny front, polonia restituta, skradziony skarba, tajemnica wyspy wielkanocnej
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 17:23
1 klasa podstawowki - mialo sie taka jedna ksiazke do wszystkiego. Pamietam 1 lekcje jak nauczycielka kazala otworzyc na ktorejs tam stronie gdzie bylo godlo i mapa kraju, wziela pisak i linijke i kazdemu wymazywala 'Ludowa' z nazwy kraju
a myślałem że ja tak tylko miałem;p jeszcze u mnie 3 rodzeństwa i to ja najmłodszy, nie dość że net tylko po 22 to swoje trzeba było odczekać;p
A z bajek to oczywiście Tsubasa, Księga Dżungli. Ja się jeszcze jarałem "Tajemnicą Złotego Miasta" (czy tam "Eldorado" czy "Dzieci Słońca), tam takiego ptaka złotego uruchamiali dzięki jakimś medalionom i energii słonecznej. Pamięta to ktoś?
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 19:19
Ja z kolei pamietam,jak sie wklejalo do specjalnych albumow obrazki z "Wojowniczych Zolwi Ninja" , zdjecia samochodow z gumy Turbo,lub historyjki z gumy Donald.
W podstawowce z koleii byl szal na "Hopiesy",u was tez sie w to gralo? Gra polegala na tym,ze ukladalo sie pare Hopiesow i stukalo specjalnym zaperem,ile sie obrocilo tyle Twoje
Bajki lubie do dzis ogladac,ale za malolata to Myszka Miki,Kaczor Donald,Kapitan Planeta...
W podstawowce z koleii byl szal na "Hopiesy",u was tez sie w to gralo? Gra polegala na tym,ze ukladalo sie pare Hopiesow i stukalo specjalnym zaperem,ile sie obrocilo tyle Twoje
O to właśnie mi wyżej chodziło, na podwórku pamiętam jak się przeganialiśmy w ilości takowych
Kiedyś jeszcze był szał na naklejki i albumy piłkarskie (szczególnie pierwszy raz kiedy takie coś na rynek wskoczyło).
Co jeszcze pamiętam z dzieciństwa to wychodzenie z piłką z domu rano a wracanie wieczorem, cały dzień na boisku.
Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 19:58
Kiedys byly w Szczecinie sklepy a tam zagraniczne slodycze orzeszki, misie gumowe i takie tam,kolezka zawinol dziadkowi 5000 tys kurde jakie bylo szalenstwo Albo jak ojciec swiety byl w Szczecinie ,cala nocka zarwana przed przyjazdem kino o 12 w nocy pamietam jak dzis Orly Temidy ,potem jasne blonia pamietam te sektory podzielone, albo tez wyskoki do Leszka po plakaty,zapalniczki elektroniczne,w pewexie gumy donald po 25centa za 10 szt.Fajne mam tez wspomnienia z finalow mistrzostw Polski w siatkowce z udzialem Stali Stocznia,potem mecze pucharowe np z Hamburger SV to byly emocje cala hala wds no i wogole jaka impreza
kurde to bylo beztroskie zycie
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757978457 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.