Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 16:26
Ja to pamiętam niesamowity "boom" na NBA w połowie lat 90-tych, mecze pokazywali na TVP2, a rano leciało chyba coś takiego jak NBA Action. Zbierało się oczywiście albumy z naklejkami czy karty Upper Deck i ogólnie powszechne zainteresowanie tym sportem było o wiele większe niż dziś, kiedy wszystko skomercjalizowało C+. Nie wspominam oczywiście o rozgrywkach 1 ligi w TVP, gdzie nie raz oglądało się mecze na żywo.
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 16:30
ja piernicze panowie to były czasy... teraz mam wrażenie, że dzieci bawią się na gg patrząc czasami na podwórko u mnie pustki albo się chowają gdzieś i jarają trawę, albo nie wiem co...
ja jeszcze lubilem sklejac plastikowe modele, szkoda, ze wszystkie wyrzucilem, albo zniszczylem poprzez przyczepianie do nich petard
malcoolm dal link do swietnego pokazu slajdow, mialem nadzieje, ze ktos to umiesci ;]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
ja piernicze panowie to były czasy... teraz mam wrażenie, że dzieci bawią się na gg patrząc czasami na podwórko u mnie pustki albo się chowają gdzieś i jarają trawę, albo nie wiem co...
dokładnie, teraz to się jara szlugi zamiast grać w kapsle. Piaskownica przed moim blokiem, gdzie za gówniarza budowalismy z piasku trasy dla resoraków, dziś jest "toaletą dla psów".
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Pamietam .caly tydzien czekalem a teraz bajek ile i jakie chcesz,jezeli chodzi o relaxy mialem na grubej podeszwie kauczukowej,albo sklep camping i stanie w kolejce za adidasami kurcze jak one sie nazywaly?? zapomnialem
Robią pół rozbierane zdjęcia żeby wrzucić na fotka.pl ...
Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 19:29
Były takie buty sportowe hmm. Robinsony (lub Robinsy - nie pamiętam dokładnie) Oczywiście "język" w nich jak najbardziej na zewnątrz...
Ostatnio edytowany przez: db1948, 23 kwietnia 2008, 21:47 [1 raz(y)]
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 21:33
Japońskie bajki na kanale polonia 1 Tsubasa, Jatta deta men (czy jakoś tak) , i o takim malutkim co się jarał jak widział białe majteczki i grał w ping-popnga i kosza
Gra w szkole w rzucanie monet wygrywał ten którego wylądowała bliżej ściany i zabierał monetę przeciwnika grał ktoś w to
Życie spędzone z ziomkami na podwórku dom służył tylko do spania a jak skończyło się kilkanaście lat to czasami nawet i nie spało się na chacie.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 21:54
Ja pamiętam jak podczas euro'96 rozgrywało się je na podwórku grając "1 na 1' i wybierając drużynę , albo w hokej podczas olimpiady ; ]
Oczywiście albumy na naklejki z NBA , euro i mundiali ; ] , a z bajek to Kapitan Hawk , Yataman i Dragon Ball , który jakby leciał to do teraz bym oglądał ; ] .
Japońskie bajki na kanale polonia 1 Tsubasa, Jatta deta men (czy jakoś tak) , i o takim malutkim co się jarał jak widział białe majteczki i grał w ping-popnga i kosza
ah.. te gry, dodać jeszcze można oczywiście Mario, pamiętam jeszcze takie czołgi ale co się pistolet podłączało i np do kaczek strzelało
a Tsubasa to wręcz religia później był jeszcze wrestling na Bryzie tazo ze Star Wars i inne tego typu sprawy, lody wodne też pamiętam, a no i Himen naklejki tez się zbierało
pamiętam też jak jako mały słuchałem meczów Pogoni na takim starym na radiu na którym trudno było cokolwiek znaleźć
oj wiele tego jeszcze było a się wzruszyć można
teraz to się nie umieją bawić
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 23:17
A ja pamiętam jak na moim podwórku na ścianie jednego z bloków pewnego dnia pojawił sie wykonany sprayem magiczny napis o treści "Pij jabole bo to zdrowe". To była końcówka lat 80-tych, a ja małolat, wtedy zupełnie nie kumałem co to są te jabole i czemu są takie zdrowe Musiało minąć kilka ładnych latek zanim się dowiedziałem, że to nie tylko zdrowe ale też dobrze wpływa na humor i ogólne samopoczucie użytkownika
Pamiętam też moją starą poczciwą szkołę podstawową - wtedy dzieciaki były mniej pojebane niż teraz i moi starzy nie musieli sie bać że wróćę do domu bez zębów lub bez kurtki. Nie było komórek, nie było lansowania się, nie było dresiarzy i dragów. Były za to stołówka, czytelnia i gabinet pani higienistki. Do dupy były tylko te odświętne apele i chodzenie w kółko po korytarzu na przerwach między lekcjami (nauczyciele pilnowali żeby nikt nie biegał). Ale kreatywność co niektórych kumpli nie dawała za wygraną. Ja sam mimo noszenia odznaki "wzorowy uczeń" potrafiłem nie raz nieźle przegiąć pałę, ale zawsze uchodziło mi to na sucho
Ostatnio edytowany przez: Sampaio, 23 kwietnia 2008, 23:22 [1 raz(y)]
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 23:24
a ktoś pamięta loveparade hymny ? z roku 2000 chyba najlepszy był. W ogóle ten cały szał na Westbama i Dr. Motte...
Nikt jeszcze nie wspomniał pubu 2/3 dwóch trzecich ktoś ganiał tam ?
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 23:44
Kiedys dzieciaki lataly na boiskach za pilka do nogi lub do kosza, dzisiaj boiska swieca pustkami. Pamietam jak 8-10 lat temu przychodzilo sie na boisko, ustalalo kolejnosc zespolow do grania i po 2 godzinach mozna bylo grac(taki byl tlok). W telewizji NBA, do tego NBA Action, jaranie sie pierwszymi wsadami na coraz wyzsze kosze. Program do cwiczenia wyskoku, bodajze Super Slam Dunk.
Z seriali niesmiertelny McGaver czy Druzyna A. Z bajek -kapitan Jastrzab.
Granie w kapsle
Gry na Spectrum,C64,Amige 500, te gry mialy dusze
Szal na buty- Vansy
Chupa Chupsy, gumy Turbo, Kaczor Donald, Giganty, komiksy- Superman,Batman,Spiderman. Bylo fajnie
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983690 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.