Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Wspomnienia... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
chrisxx
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8479 dni

Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 23:28

lub_czasopisma napisał:  
commodore c64 i śrubokręcik hehe a na końcu load error ;]

Była na to jedna rada... Maaaamooo wyłącz pralkę bo się nie wgra :D

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Wspomnienia... - 22/04/2008 23:40
u mnie przy c64 nie mozna bylo sie odzywac .. pamietam jak 5 x z kolei sie nie wgrała gra to się aż popłakałem :D:D:D:

Tacy byliśmy :)

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
Niebuszewiak
Kibic
Na forum od 7649 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 01:07
A pamiętacie, jak wszyscy klasowo chodzili do Kosmosu oglądać "Króla Lwa"? i jeszcze ta scena śmierci...:)
Co do commodore to przypomniał mi się wierszyk (nie wiem czy dokładnie tak samo brzmiało):

Commodore to komputer
Co tam rower
Co tam skuter
Włączam mój kompyter pstryk,
o cholera obraz znikł!
Lecę szybko do kotłowni
biorę węgla peeeełne wory.
Sypie węgla w porę
i już działa Commodore.
:D

Zawsze Pogoń Szczecin MKS.
Henri LLoyd BFC
Kibic
Na forum od 6378 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 01:13

Cypek napisał:  
Z 6 lat temu podczas światecznych porzadków wypieprzyłem na smietnik 150-200 kaczorów donaldów...teraz żałuje :/

U nas polskie Kaczory to unikat i sa poszukiwane. Za 200sztuk dostalbys z 3-4 euro za sztuje. Policz sobie ile razem

Casuals aus Dynamo Berlin

über uns lacht die Sonne, über den Rest lachen wir !

OOOO!!!!! DYNAMOOOO!!!!
Wojtas.
Kibic
Na forum od 7756 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 01:31
Goal 3 ;) - klasyka gatunku

Tylko Pogoń!
ktn
Ultraoptymista
Na forum od 8015 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 09:56
z telewizyjnych programów to zapadły mi w pamięci czwartkowy serial w labiryncie bodajże, piatkowy pankracy czy niedzielny koncert zyczen i program morze?(chyba nic nie pojebałem)
albo transmisje tvp z meczu 1 ligi rozpoczynającą sie w 5 min lub skrót meczy w golu z tekstem "przepraszamy ale 1 bramki nie zarejestrowały nasze kamery, zdobyta została w 3 min nasi kamerzysci nie zdarzyli rozłozyc kamer" :D:D:D
poniedziałkowy teatr telewizji również był całkiem ciekawy;), piątkowy western, sobotnie kino nocne
a za całkowitego dzieciaka w latach 80tych te niezapomniane przeboje kinowe "wejscie smoka", "kritersi" "wielka draka w chinskiej dzielnicy" wszystko conajmniej od 16 roku hehe sie chodzilo a mialo sie moze z 6 lat ;]
do tego jak juz Junior wspomniał ta litrowa cola w szklanej butelce mniam, groszki mleczne czy mordobicia przy mielonym i secie (sie czlowiek mogl jedynie przygladac ze wzgledu na wiek):)))

Ostatnio edytowany przez: ktn, 23 kwietnia 2008, 10:06 [3 raz(y)]

Better dead than red!
Pit.
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 10:22
jeszcze jak Wisła grała u siebie to mecze na TVN leciały, ale to w sumie nie aż tak odległe czasy:) oglądało się co dwa tygodnie;p

jeszcze u mnie było tak, że z kumplami w zeszycie mieliśmy swoje zespoły, autentyczni piłkarze, kupowało się Skarb Kibica, robiło się transfery i ogólnie cała zajawka na lige polską:) A potem jeden stał na bramce, drugi "robił akcyjki" i po 2-3 minutach zapisywało się wynik w terminarzu i strzelców;p I zmiana, ten co strzelał stawał na bramce, a ten co na bramce to strzelał. I tak spędzało się po 8 godzin na boisku:)
Pamiętam, że miałem Wojtka Kowalczyka w ataku z Wichniarkiem za czasów Widzewa, atak marzeń;p I jeszcze taki zawodnik był jak Robertas Poskus, taki Litwin, pamiętam że też dobrze pogrywał.
Ale takie 'zabawy' tylko chyba tylko u mnie na podwórku byly;p

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
spagetti
Kibic
Na forum od 8013 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 11:06
Co do Amigi itp,mnie wkurwialo ze co tydzien musialem kupic nowy Joystick bo ciagle lamalem je na sensible:/

,,Vi är överallt,,- POGON
hedorka
Kibic
Na forum od 7930 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 11:15
ja za to pamiętam że oglądałam Drużynę A i Dynastię popijając wodę z sokiem z syfonu :) pamiętam też smak mleka z tych szklanych butelek - miały różne kolory sreberka - pomarańczowe, zielone i czerwone. aaa i miałam kolekcje naklejek z gum turbo :P

Quod Me Nutrit Me Destruit
HardcoreCitySzczecin
Kibic
Na forum od 7530 dni

**

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 11:33

hedorka napisał:  
ja za to pamiętam że oglądałam Drużynę A i Dynastię popijając wodę z sokiem z syfonu :) pamiętam też smak mleka z tych szklanych butelek - miały różne kolory sreberka - pomarańczowe, zielone i czerwone. aaa i miałam kolekcje naklejek z gum turbo :P

...w gumach Turbo nie było naklejek :P... no i były rakotwórcze :P

no i teraz przypomnialy mi sie ksiązki tzw Tygrysy, ktore każy zbierała a i tak nie przeczytał chocby jednej. Woda z saturatora z sokiem lub bez i tek konkretne mycie wlasciwie płukanie wodą sklanki po wypicu przez sprzedawce. Zamiast litrowej coli czesciej po zmaganiach na boisku bieglismy na Grodziska w duzych butlach... z TV jeszcze program Sonda oraz sobotni DROPS gdzie czasami pojawiały się różne dyscypliny sportowe skladane z klocków lego, a z zachodu MUPPET SHOW (zawsze najlepsze dziadki na końcu), ULICA SEZAMKOWA w wersju angielskiez z kiepskim tłumaczeniem oraz FRAGLESY

Ostatnio edytowany przez: HardcoreCitySzczecin, 23 kwietnia 2008, 11:41 [1 raz(y)]

https://www.facebook.com/HardcoreCitySzczecin
Cywil
Kibic
Na forum od 7427 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 12:02
To jest temat rzeka...

Może dla przypomnienia:
tajemnicze złote miasta
tygrysia maska - bajkę pamiętam dość dobrze, za to tego intra prawie wcale.
Kapitan Jastrząb - klasyka
Daimos
Godzilla - a to ktoś pamięta?
Batman

jeszcze trochę by sie tego pewnie znalazło...

DeeMeN.
Kibic
Na forum od 6609 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 12:28

eF^ napisał:  

Też byłem bardzo zdziwiony jak mi ktoś powiedział, że ten wrestling to udawany jest - zawsze lubiłem patrzeć jak 'walczy; Goldberg i Sting.

Ja tam lubiłem oglądać jak "walczył" Hulk Hogan :D

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Zieny
Kibic
Na forum od 7820 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 12:30
Nie mozna zapomniec o programie Koło fortuny i cale wakacje sie spedzalo na podwórku, a do domu sie chodzilo tylko na posilki i na noc zeby sie przespac, jezdzenie na skladakach vigry 3 .

Łobez zawsze z Pogonią
DeeMeN.
Kibic
Na forum od 6609 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 12:39

Cywil napisał:  

Aż się łezka w oku kręci :) Obejrzę parę odcinków na youtubie ;)

Myślę, że sobie w życiu poradzę bo potrafię kombinować i swoich ideałów nie zdradzę !
Pit.
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 13:21

Cywil napisał:  
To jest temat rzeka...

Może dla przypomnienia:
tajemnicze złote miasta

ta muzyczka...aż mnie za serce chwycilo:) Najlepsza bajka mojego dzieciństwa, razem z Tsubasa

Ostatnio edytowany przez: Pit., 23 kwietnia 2008, 13:27 [1 raz(y)]

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
TymoN
Kibic
Na forum od 7467 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 13:24

Domino napisał:  

Cywil napisał:  

Aż się łezka w oku kręci :) Obejrzę parę odcinków na youtubie ;)

Cudowna sprawa;d Jedna akcja czasem trwała 2 odcinki;d
Pamiętam, jak kiedyś czekałem na kolejny odcinek iii... był, ale bez tłumaczenia. Po Japońsku.
Taki siedziałem :( ale ogladałem.
Albo trochę później pistolety na kulki. Tyle się mówiło, ze to niebezpiecznie ale i tak każdy się w to bawił.

F48
Kibic
Na forum od 8409 dni

**

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 14:15
Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale była kiedyś taka sympatyczna gierka "Franko" pamiętam to cudo sceneria z jednego ze szczecińskich blokowisk. ;) Ogólnie sympatyczne czasy c64,amiga...

W Jedności Siła...
.Krzysiek
Kibic
Na forum od 7641 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 14:23

F48 napisał:  
Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale była kiedyś taka sympatyczna gierka "Franko" pamiętam to cudo sceneria z jednego ze szczecińskich blokowisk. ;) Ogólnie sympatyczne czasy c64,amiga...

Była :D Mimo mojego młodego ('92) wieku byłem szczęśliwym posiadaczem Commodorki 64 :D

Cywil
Kibic
Na forum od 7427 dni

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 15:18

eF^ napisał:  
Ta pegasusowi to się osobny temat należy (Contra, Mario etc.)

Zgadza się... Pamiętam, że jedną z najbardziej pożądanych przez wszystkich produkcji była tzw. "złota piątka" (na której bylo. m.in. micro machines). Pożyczyłem to kiedyś od kuzyna i chyba nigdy mu nie oddałem :P

1973
Kibic
Na forum od 7699 dni

*

Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 15:59
No proszę temacik który miałem tak wielką ochotę założyć już jakiś czas temu :)
...sporo różnych gadżetów a także zabaw,programów tv i itp. itd. zostało już wymienionych,także mogę się gdzieś tam powtórzyć...
Sampaio wspominał tutaj o grze w kapsle; całymi dzionkami grało się a taka cicha rywalizacja była kto miał lepsze "koszulki" no i oczywiście sprawa priorytetowa to trasa; im dziwniejsza tym było ciekawiej :)
co do historyjek to zbierałem naturalnie donaldy (miałem ich trochę) a jak coś podwójnego to robiło się wymiankę ;)
...gdy miałem jeden zestawik Lego (wtedy to był dopiero rarytas) to mój Ś.P. tatko chował go przede mną i dawał tylko w wyjątkowych okolicznościach :D grzechem byłoby nie wspomnieć tutaj o resorakach czyli słynnych matchboxach i testowanie który lepiej się odbijał ;)
puszeczki od napojów gazowanych typu sinalco,river cola(po browarze również) też się zbierało,zresztą kto wtedy tej blachy nie zbierał :D
...komiksy; ktoś już wspominał; naturalnie hans kloss,seria "podziemny front" i inne przeróżniste tytuły a także relaxy; Kajko i Kokosz itp.
mam to wszystko do dzisiaj,przy okazji powklejam fotki :)
...a bączki z saletrą pamięta ktoś,zabawy z karbidem; było ciekawie...
ktoś też wspominał obuwie; ja cofnę się jeszcze bardziej... sofixy to był szał a dostać je nie było łatwo,na zimę naturalnie relaxy :D
...jeśli chodzi o tv to wychowałem się na sobótce,teleranku,piątek z pankracym,krecik,5,10,15 i długo można by jeszcze wymieniać...
narazie tyle,jak coś jeszcze wygrzebię z pamięci to napiszę :)

Ostatnio edytowany przez: 1973, 23 kwietnia 2008, 16:09 [1 raz(y)]

- 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757983687 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005