Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 01:07
A pamiętacie, jak wszyscy klasowo chodzili do Kosmosu oglądać "Króla Lwa"? i jeszcze ta scena śmierci...
Co do commodore to przypomniał mi się wierszyk (nie wiem czy dokładnie tak samo brzmiało):
Commodore to komputer
Co tam rower
Co tam skuter
Włączam mój kompyter pstryk,
o cholera obraz znikł!
Lecę szybko do kotłowni
biorę węgla peeeełne wory.
Sypie węgla w porę
i już działa Commodore.
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 09:56
z telewizyjnych programów to zapadły mi w pamięci czwartkowy serial w labiryncie bodajże, piatkowy pankracy czy niedzielny koncert zyczen i program morze?(chyba nic nie pojebałem)
albo transmisje tvp z meczu 1 ligi rozpoczynającą sie w 5 min lub skrót meczy w golu z tekstem "przepraszamy ale 1 bramki nie zarejestrowały nasze kamery, zdobyta została w 3 min nasi kamerzysci nie zdarzyli rozłozyc kamer"
poniedziałkowy teatr telewizji również był całkiem ciekawy, piątkowy western, sobotnie kino nocne
a za całkowitego dzieciaka w latach 80tych te niezapomniane przeboje kinowe "wejscie smoka", "kritersi" "wielka draka w chinskiej dzielnicy" wszystko conajmniej od 16 roku hehe sie chodzilo a mialo sie moze z 6 lat ;]
do tego jak juz Junior wspomniał ta litrowa cola w szklanej butelce mniam, groszki mleczne czy mordobicia przy mielonym i secie (sie czlowiek mogl jedynie przygladac ze wzgledu na wiek)))
Ostatnio edytowany przez: ktn, 23 kwietnia 2008, 10:06 [3 raz(y)]
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 10:22
jeszcze jak Wisła grała u siebie to mecze na TVN leciały, ale to w sumie nie aż tak odległe czasy oglądało się co dwa tygodnie;p
jeszcze u mnie było tak, że z kumplami w zeszycie mieliśmy swoje zespoły, autentyczni piłkarze, kupowało się Skarb Kibica, robiło się transfery i ogólnie cała zajawka na lige polską A potem jeden stał na bramce, drugi "robił akcyjki" i po 2-3 minutach zapisywało się wynik w terminarzu i strzelców;p I zmiana, ten co strzelał stawał na bramce, a ten co na bramce to strzelał. I tak spędzało się po 8 godzin na boisku
Pamiętam, że miałem Wojtka Kowalczyka w ataku z Wichniarkiem za czasów Widzewa, atak marzeń;p I jeszcze taki zawodnik był jak Robertas Poskus, taki Litwin, pamiętam że też dobrze pogrywał.
Ale takie 'zabawy' tylko chyba tylko u mnie na podwórku byly;p
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 11:15
ja za to pamiętam że oglądałam Drużynę A i Dynastię popijając wodę z sokiem z syfonu pamiętam też smak mleka z tych szklanych butelek - miały różne kolory sreberka - pomarańczowe, zielone i czerwone. aaa i miałam kolekcje naklejek z gum turbo
...w gumach Turbo nie było naklejek ... no i były rakotwórcze
no i teraz przypomnialy mi sie ksiązki tzw Tygrysy, ktore każy zbierała a i tak nie przeczytał chocby jednej. Woda z saturatora z sokiem lub bez i tek konkretne mycie wlasciwie płukanie wodą sklanki po wypicu przez sprzedawce. Zamiast litrowej coli czesciej po zmaganiach na boisku bieglismy na Grodziska w duzych butlach... z TV jeszcze program Sonda oraz sobotni DROPS gdzie czasami pojawiały się różne dyscypliny sportowe skladane z klocków lego, a z zachodu MUPPET SHOW (zawsze najlepsze dziadki na końcu), ULICA SEZAMKOWA w wersju angielskiez z kiepskim tłumaczeniem oraz FRAGLESY
Ostatnio edytowany przez: HardcoreCitySzczecin, 23 kwietnia 2008, 11:41 [1 raz(y)]
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 12:30
Nie mozna zapomniec o programie Koło fortuny i cale wakacje sie spedzalo na podwórku, a do domu sie chodzilo tylko na posilki i na noc zeby sie przespac, jezdzenie na skladakach vigry 3 .
Cudowna sprawa;d Jedna akcja czasem trwała 2 odcinki;d
Pamiętam, jak kiedyś czekałem na kolejny odcinek iii... był, ale bez tłumaczenia. Po Japońsku.
Taki siedziałem ale ogladałem.
Albo trochę później pistolety na kulki. Tyle się mówiło, ze to niebezpiecznie ale i tak każdy się w to bawił.
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 14:15
Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale była kiedyś taka sympatyczna gierka "Franko" pamiętam to cudo sceneria z jednego ze szczecińskich blokowisk. Ogólnie sympatyczne czasy c64,amiga...
Nie wiem czy ktoś z was pamięta ale była kiedyś taka sympatyczna gierka "Franko" pamiętam to cudo sceneria z jednego ze szczecińskich blokowisk. Ogólnie sympatyczne czasy c64,amiga...
Była Mimo mojego młodego ('92) wieku byłem szczęśliwym posiadaczem Commodorki 64
Ta pegasusowi to się osobny temat należy (Contra, Mario etc.)
Zgadza się... Pamiętam, że jedną z najbardziej pożądanych przez wszystkich produkcji była tzw. "złota piątka" (na której bylo. m.in. micro machines). Pożyczyłem to kiedyś od kuzyna i chyba nigdy mu nie oddałem
Odp: Wspomnienia... - 23/04/2008 15:59
No proszę temacik który miałem tak wielką ochotę założyć już jakiś czas temu
...sporo różnych gadżetów a także zabaw,programów tv i itp. itd. zostało już wymienionych,także mogę się gdzieś tam powtórzyć...
Sampaio wspominał tutaj o grze w kapsle; całymi dzionkami grało się a taka cicha rywalizacja była kto miał lepsze "koszulki" no i oczywiście sprawa priorytetowa to trasa; im dziwniejsza tym było ciekawiej
co do historyjek to zbierałem naturalnie donaldy (miałem ich trochę) a jak coś podwójnego to robiło się wymiankę
...gdy miałem jeden zestawik Lego (wtedy to był dopiero rarytas) to mój Ś.P. tatko chował go przede mną i dawał tylko w wyjątkowych okolicznościach grzechem byłoby nie wspomnieć tutaj o resorakach czyli słynnych matchboxach i testowanie który lepiej się odbijał
puszeczki od napojów gazowanych typu sinalco,river cola(po browarze również) też się zbierało,zresztą kto wtedy tej blachy nie zbierał
...komiksy; ktoś już wspominał; naturalnie hans kloss,seria "podziemny front" i inne przeróżniste tytuły a także relaxy; Kajko i Kokosz itp.
mam to wszystko do dzisiaj,przy okazji powklejam fotki
...a bączki z saletrą pamięta ktoś,zabawy z karbidem; było ciekawie...
ktoś też wspominał obuwie; ja cofnę się jeszcze bardziej... sofixy to był szał a dostać je nie było łatwo,na zimę naturalnie relaxy
...jeśli chodzi o tv to wychowałem się na sobótce,teleranku,piątek z pankracym,krecik,5,10,15 i długo można by jeszcze wymieniać...
narazie tyle,jak coś jeszcze wygrzebię z pamięci to napiszę
Ostatnio edytowany przez: 1973, 23 kwietnia 2008, 16:09 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757983687 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.