Odp: Paliwo po 5zł? - 18/05/2007 20:09
no tak...samochody po milion najmniej bedzie mniej wypadkow bo bedzie mniej aut..ciekawe myslenie...dzis przeczytałem ze piweczko o 1zł do góry...bede chlał wódke a poważnie to chyba ich wszystkich porypało...tanie państwo kaczyńskich...bleeeee
Odp: Paliwo po 5zł? - 19/05/2007 13:20
Jasne ze pop..5 zl litr a tyle ludzie na miesiac wyciagaja.W stokholmie paliwo tez kosztuje ok 5 zl ale ludzi na to stac...jezeli chca tak rownac ceny jak w europie to niech podniosa pensje ...szkoda slow
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
ja wiem UCZNIOWIE bo nam też się należy strajk
no i oczywiście wszyscy sympatycy Teletubisi bo Tinky Winky to podobno pedał
a tak serio to mnie już nic nie zdziwi
Odp: Paliwo po 5zł? - 28/05/2007 20:55
taa haha..teletubisie to juz normalnie ranga problemu narodowego..a ja myslałem ze od sld nic gorszego nas nie czeka..a tu prosze...
Odp: Paliwo po 5zł? - 24/06/2009 22:38
Ceny paliw coraz większe (5 pln). Podwyżki w ostatnich dniach są oszałamiające (ostatni tydzień około 30 groszy na benzynie i około 20 na ON) dlatego przynajmniej ja staram sie tankować tam gdzie jest taniej. Rozkminiając ceny PB95 natrafiłem na ten portal www.stacjebenzynowe.pl. Jeżeli chodzi o szczecińskie stacje jest ich sporo i jest w czym wybierać. Jeden mankament to taki, że ceny aktualizują użytkownicy, których jest trochę, ale tylko część wpisuje na bieżąco nowe ceny. (ja aktualizuje ile mogę, zazwyczaj stacje na trasie przejazdu prawobrzeże lewobrzeże) Dlatego jak ktoś miałby chwile czasu to niech zobaczy tą stronę. Wspólnie aktualizując ceny będziemy mogli tankować taniej i ewentualnie wymieniać się poglądami gdzie tankować a gdzie nie. Dlatego zapraszam do logowania i uzupełniania cen paliw Pozdrawiam
PS: Nie jest to moja strona, ani też nie czerpie żadnych profitów od nowych zalogowań itp.
Odp: Paliwo po 5zł? - 25/06/2009 15:46
Jeszcze bedzie tak ze wprowadza ten pie.... podatek ekologiczny a w nastepne wakacje bedzie benzynka po 6zl/l.
Ciezkie czasy dla kierowcow nadchodza....
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Odp: Paliwo po 5zł? - 25/06/2009 16:00
a po ile teraz baryłka ropy stoi?
coś niedawno czytałem wywiad z jakimś gościem, właścicielem stacji (anonimowo), mówił że ostre przebitki są na stacjach, a hurtowe ceny są niskie.
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Paliwo po 5zł? - 25/06/2009 17:02
Dziś baryłka kosztuje coś w okolicach 70 Dolarów.
Rok temu o tej porze kosztowała prawie 150 dolarów, wiec stacje nieźle na nas zarabiają.
Polecam stacje na Lubieszynie bp, ceny zazwyczaj o 20 groszy mniejsze, niź te w mieście.
Też kiedyś zastanawiałem się skąd tak małe spadki cen paliwa przy tak dużych obniżkach cen ropy naftowej. Zwykle zapominamy, że cena paliwa gotowego do sprzedaży na stacji tylko w 1/2 zależy od ceny baryłki ropy - pozostałe składniki ceny (oprócz wspomnianych podatków i akcyz) to koszty przetworzenia paliwa, jego transport i sama dystrybucja (a te czynniki zwykle nie spadają, a nawet z roku na rok idą w górę).
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Tak i jeszcze na stacjach Carrefour mają tańsze. Kiedyś ceny w miare przystępne były na stacjach przy Mieszka I (BP,Shell,Orlen) ale te czasy chyba mineły i raczej te stacje stają sie przodownikami w dyktowaniu cen. Jedna z tańszych stacji (porównywalne lub czasami niższe ceny z Neste - Gdańska) jest stacja Bliska na Eskadrowej (jakiś czas temu zburzyli stary CPN i postawili nową stacje) między mostami Pionierów i Cłowym. Np LPG jest tam zdecydowanie tańszy przy cenie na 1,89 np na Shell oni mają po 1,69, a PB95 przy cenach 3,74 na Shell tam po 4,59. Jest różnica, a Bliska to przecież Orlen. Druga stacja na Gdańskiej pod szyldem Bliskiej niestety goni czołówkę i podnosi ceny do poziomu sąsiednich stacji, a przecież założeniem tych stacji miałobyć tansze paliwo kosztem usług...
Odp: Paliwo po 5zł? - 25/06/2009 21:05
Lepiej nie komentujcie tych cen, bo zaraz sie odezwie np. Kingaps i napisze, ze jak Was nie stac, to nie musicie jezdzic...
Odp: Paliwo po 5zł? - 25/06/2009 22:09
Nic bym nie mial przeciwko wzrostom ceny paliwa gdyby wysokosc plac rosla tak samo... a przynajmniej nie odstawala mocno
Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
Tu wyczuwam ironię... Też zawsze miałem obiekcje do tych stacji ale opinie innych skłoniły mnie do osobistego wypróbowania.
Paliwo na stacji Auchan w niczym nie odbiega od paliwa ze stacji Shell, a być może jest nawet lepsze. Na stacji Carrefoura jest conajmniej takie samo jeśli nie jeszcze lepsze. Powoli robi się jak na zachodzie czyli sieci nie mogą sobie pozwolić na wpadki z paliwem żeby nie odstraszyć klientów od zakupów...
Odp: Paliwo po 5zł? - 26/06/2009 07:48
Nie orientuje się dokładnie na ile to jest prawdą ale na cerfurowskich stacjach paliwo rzekomo jest z orlenu...
Jeśli chodzi o Lubieszyn po ostatnich podwyżkach co ciekawe na orlenie ON 3,99 natomiast na BP 3,87
..
Jeśli chodzi o Lubieszyn po ostatnich podwyżkach co ciekawe na orlenie ON 3,99 natomiast na BP 3,87
Może spowodowane jest to wcześniejszą dostawą ropy na Orlenie już po nowych cenach hurtowych. BP pewnie też po dostawie podniesie cenę do tego samego poziomu.
Dziś spadek cen wszystkich paliw...
a na tej stronce podane są ceny hurtowe paliw netto... --> paliwa.pl
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1757972003 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.