Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Matura << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
malcoolm
Ultraoptymista
IP: zapisany
Na forum od 7954 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 21:10
zdacie na 6 :)

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
kijevo
Kibic
Na forum od 7745 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 21:11

Orło napisał:  

malcoolm napisał:  
Ktoś wybiera się do wojska po maturze ;P ?

Panie polityku i panie generale do waszej armii nie wybieram się wcale :D:D:D

Ja wybieram się po studiach ;) A jutro mam nadzieje, że wszyscy damy rade. Niestety ostatni egzamin mam dopiero 26 maja :/

Plum
Kibic
Na forum od 7744 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 21:16
Hura, hura jutro matura... jak śpiewali nasi pradziadowie [: Powodzenia wszytskim matrurzystom! Damy radę! [:

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
eF^
Kibic
Na forum od 7925 dni

*

Odp: Matura - 04/05/2008 21:24
Powodzenia dla wszystkich, z perspektywy czasu uważam, że szkoda zdrowia na stresowanie się maturą ;)

YAKIN
Kibic
Na forum od 7507 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 21:40

eF^ napisał:  
Powodzenia dla wszystkich, z perspektywy czasu uważam, że szkoda zdrowia na stresowanie się maturą ;)

Powodzenia:) jak wyżej powiedziane więcej stresu niż to warte...ale dotrze to do was dopiero za czas jakiś:D powodzenia raz jeszcze

POGOŃ 100% SZCZECIN
WM
Kibic
Na forum od 7054 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 22:07
Mam 2 pytania na temat matur bo nie jestem pewien w tej kwestii na 100% a mysle ze sporo z Was juz ma mature za soba;)

1) Ile osob zasiada w komisji na maturze ustnej? (wiem ze napewno 2 naczycieli ze szzkoly i z poza szkoly) Ktos jeszcze?

2) Czy na Maturze ustnej jest mozliwosc posiadania kartki z podpunktami ktorymi sie mozesz kierowac podczas mowienia?

Czytaj: np
Potop:
1) wstep
2) opis postaci

i tak dalej

dzieki za info :)

Amat victoria curam
eF^
Kibic
Na forum od 7925 dni

*

Odp: Matura - 04/05/2008 22:11
Nie wiem czy to się pozmieniało w ciągu 2 lat ale u mnie na maturze ustnej w komisji było 3 nauczycieli (1 spoza 2 ze szkoły).

A kartkę z podpunktami można było mieć tyle, że wcześniej trzeba było ją pokazać komuś z komisji.

Kibic
Na forum od 7826 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 22:17
teraz są dwie osoby.. jedne z macierzystej szkoły, druga z innej..

ma się plan ramowy (który się wcześniej składało żeby komisja składał) trochę na pewno pomaga ale nie ale w sumie i tak niewiele na nim jest..

a ja mam ostatnią 27 maja.. :/ a jutro.. oby trafić z tematem.. mnie kurczę gardło napieprza.. akurat teraz.. oby jutro mniej bolało :/

powodzenia.

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Paula19mks
Kibic
Na forum od 6609 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 22:24
ja zdawałam mature rok temu i komisja byla 2 osobowa jeden nauczyciel z mojej szkoly a drugi z innej..u mnie mozna bylo wchodzić z ramowym planem prezentacji gdzie mialam zawarte punkty o czy bede mówić (bez jakiś większych rozwinieć tych punktów bo tego komisja nie dopuszcza) wiec z ramowym planem spokojnie cie wpuszcza aha twoj plan pod zadnym pozorem nie moze roznic sie od tego ktory oddales komisji Powodzenia!! ach az sie lezka w oku kreci jak sobie przypomne swoja mature to byl najlepszy czas w moim zyciu a te chwile,lzy szczescia po ogloszeniu wynikow dla takich momentów warto żyć:) 3mam kciuki i czarnych długopisów nie zapomnijcie:D

Zawsze w moim sercu tylko Pogoń Szczecinska!
blessmaster
Kibic
Na forum od 7663 dni

Odp: Matura - 04/05/2008 23:10
Matura piekny okres zycia :D

Powodzenia dla wszystkich tegorocznych maturzystow.

FC Gryfice
WM
Kibic
Na forum od 7054 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 00:21
dzieki za info:)

Amat victoria curam
Pit.
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 12:35
i jak maturzyści?

ja jestem umiarkowanie zadowolony. Tekst łatwy i pytania też w miare. A pisałem temat 1.

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
bo(L)ek
Kibic
Na forum od 7686 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 12:36
jakie mieliscie tematy do wyboru ?

Ko nie pije,ten kapuje
eF^
Kibic
Na forum od 7925 dni

*

Odp: Matura - 05/05/2008 12:46
Tematy

Chyba niezbyt trudne, jeśli mi po 2 latach rozbratu z zajęciami z polskiego wydały się całkiem przyjemne.

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 7954 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 12:52

Cytat:  
92,5 proc. tegorocznych maturzystów zdecydowało się zdawać egzamin z polskiego na poziomie podstawowym; 7,5 proc. wybrało poziom rozszerzony.

Nie za mało ?

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
bo(L)ek
Kibic
Na forum od 7686 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 12:58

eF^ napisał:  
Tematy

Chyba niezbyt trudne, jeśli mi po 2 latach rozbratu z zajęciami z polskiego wydały się całkiem przyjemne.

tyle samo mam rozłaki z tym przedmiotem i ja bym guzik napisal :D

Ko nie pije,ten kapuje

Kibic
Na forum od 7826 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 13:36
hm.. czytanie w miarę spoko, dość łatwy tekst i jasne pytanie

a wypracowanie.. tematy z dupy trochę. jakkolwiek Lalkę ogarniam to temat i tak dziwny... trochę bzdur napisałem ale z zdaniem chyba nie powinno być problemu..

no to jeszcze 4 egzaminy :D

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Pit.
Kibic
Na forum od 7913 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 13:56

eF^ napisał:  
Tematy

tylko ze tam na onecie jest "Młodzi i ich stosunek do pokolenia ojców w »Odzie do młodości« Mickiewicza", a temat na maturze brzmiał mniej więcej "Obraz młodych i ich stosunek do pokolenia ojców w "Odzie do Młodości" Mickiewicza i "Któż nam powróci" Kazimierza Przerwy-Tetmajera.

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Orło
Kibic
Na forum od 8189 dni

*

Odp: Matura - 05/05/2008 14:51
Zjebane to jakieś takie, sam nie wiem co myśleć. Wybrałem temat 2 ale w sumie nie pamietam co na niego pisałem. Mam nadzieje że uda mi się zaliczyć to badziewie. Język polski=ZŁOOOOOOOOO

Babilon Team
avelyn
Kibic
Na forum od 8347 dni

Odp: Matura - 05/05/2008 15:21

malcoolm napisał:  

Cytat:  
92,5 proc. tegorocznych maturzystów zdecydowało się zdawać egzamin z polskiego na poziomie podstawowym; 7,5 proc. wybrało poziom rozszerzony.

Nie za mało ?

po co zdawac rozszerzony, jezeli ma sie do niczego nei przydac? zwlascza teraz, gdy mala liczba punktow powoduje niezalicznie matury. sam zdawal wszystkie predmioty na roz., ale gdyby bylo jak teraz to polski czy historie bym sobie odpuscil.

Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 9  - 10  - 11  - 12  - 13  - 14  - 15  - 16  - 17  - 18  - 19  - 20  - 21  - 22  - 23  - 24  - 25  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1757989351 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005