Pogoń w Pucharze Intertoto! - 11/04/2005 20:40
Trzy polskie drużyny zgłosiły chęć gry w tegorocznej edycji Pucharu Intertoto.
Jest wśród nich Pogoń Szczecin. Pozostałe dwa zespoły to Cracovia Kraków i Odra Wodzisław. W rozgrywkach Pucharu wystąpią te dwie drużyny, które zajmą wyższe miejsca w końcowej tabeli ekstraklasy.
W siedzibie UEFA już rozlosowano pary pierwszych rund Pucharu Intertoto. W pierwszej rundzie (18/19. i 25/26. czerwca) polskie drużyny trafią na zespoły z Azerbejdżanu i Mołdawii
Ostatnio edytowany przez: bos_man, 6 czerwca 2005, 15:30 [1 raz(y)]
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 11/04/2005 21:18
OOO widze nwoy wymysl Ptaka...najpierw musi zdobyc Puchar Polski a pozniej Puchar uefa przeciez ale nie tak szczerze to po co nam kolejna kompromitacja tak ja z Fylkirem..amatorzy z islandi czy nie wiadomo skad...najpierw niech zaczna grac w lidze tak zeby mozna bylo ogladac ten mecz a nie juz o Pucharach mysla
ja juz wole zeby nie bylo zadnych pucharow niz Intertoto przeciez wiadomo ze i tak przejdziemy przy dobrych wiatrach dwie rundy az w koncu trafimy na jakiegos sredniaka z ktorejs z lepszych lig europejskich lub co gorsza na jakas druzyne typu Fylkir i bedzie tylko wstyd i kompromitacja...a potem skutki tego Intertoto podczas sezonu beda takie jak kilku polskich druzyn ktore wystepowaly ostatnio w tych rozgrywkach czyli nie udana runda po przez slabe przygotowanie do sezonu i zbyt krotka przerwe....
pamiętam,że wtedy był to "Puchar Lata"czy jakoś tak i Pogoń miała 1 miejsce w swojej grupie.Jednak nie było to wtedy premiowane startem w PU...jezeli pisze bzdury niech starsi kibice mnie poprawia bo dokladniej nie pamietam
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 12/04/2005 07:43
Ja myślę, że to wcale nie jest głupi pomysł - szansa na wygranie tego pucharu i wejście do UEFA jest dość mizerna, ale zawsze jakaś tam jest i grzechem byłoby z niej nie skorzystać (swego czasu Ruch Chorzów był o krok - grał w finale po wyeliminowaniu kilku dość silnych rywali, przegrał finał chyba z Bologną). Poza tym można trafić na ciekawych rywali, którzy w normalnych warunkach nigdy nie chcieliby z nami grać sparringu - stąd też niezła kasa z biletów.
Na minus oczywiście ryzyko kompromitacji - ostatnio nasze zespoły wysoko przegrywały z dość egzotycznymi rywalami, np. Polonia z Tobołem Kustanaj (Kazachstan)...
Ktoś mówił o wejściu do UEFA przez Puchar Polski - była na to duża szansa, niestety wdepnęliśmy na Wisłę przed finałem i teraz chyba nikt nie łudzi się że ten Puchar zdobędziemy... Trudno więc dziwić się, że Ptak zmienił zdanie i postanowił stworzyć sobie wariant awaryjny...
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 12/04/2005 08:45
Pomysl ciekawy, ale Intertoto to dosyc trudna przeprawa i do tego ryzykowna. Przede wszystkim Pogon zaczynalaby wczesniej rozgrywki (tak z miesiac), a to oznacza przerwanie okresu przygotowawczego itd. Gralisbysmy na poczatku z wioskami pokroju druzyn cypryjkich czy balkanskich. To grozi licznymi kontuzjami (dla takich druzyn takie mecze to walka o zycie) i kartkami. No i jeszcze ilosc meczy - zastraszajaca. Zeby w ogole sie liczyc w Intertoto trzeba wygrac chyba 8 meczy z rzedu (Ruch gral chyba 6).
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: Pogoń w Pucharze Intertoto? - 12/04/2005 14:15
To nie jest napewno wariant awaryjny.Czytałem coś takiego z jakis miesiąc temu w tygodniku Pogoni,że Pogoń chce grac w Intertoto,więc napewno nie jest tak że chcemy tam grać,bo trafiliśmy na Wisłe w Pucharze Polski.Ja sie ciesze z tego faktu,myśle że nie będziemy niżej w tabeli niz Odra Wodzisław,chociaż z taką grą jak ostatnio,to możemy być nawet za Gieksą
Ostatnio edytowany przez: kondzik, 12 kwietnia 2005, 15:31 [1 raz(y)]
co do kartek to nie ma sie co przejmowac- nawet gdybysmy dostali sie za rok do puefa to i tak ptak co roku pol druzyny wymienia. a Pogońi przyda sie troche ogrania - bo w to, ze przejda dalej to nie wierzę. A gra z druzynami z Francji czy nawet Czech (bo takie czekaja w drugiej rundzie) moze tylko wyjsc na dobre. W polskiej lidze przerw jest za duzo i pilkarzom przyda sie troche wysilku, w koncu w okresie przygotowawczym tez trzeba troche meczy rozegrac
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768814861 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.