Autor
Wiadomość
   Pogoń Szczecin -> Ankieta część 3 - środkowi obrońcy << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jay-J
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8410 dni

Ankieta część 3 - środkowi obrońcy - 08/05/2004 14:14
Pogoń coraz bliżej ekstraklasy, a obrona jest cały czas naszym słabym punktem... więc podawajcie swoje typy na parę (lub więcej) środkowych obrońców. Tradycyjnie pare typów pomocniczych:

- Julcimar
- Mariusz Masternak (czyli stara gwardia)
- Jacek Kowalczyk
- Michał Stasiak (czyli zdolna młodzież która nie ma miejsca w swoich klubach)
- Mariusz Jop (za słaby na Wisłę, ale bardzo dobry na polską ligę)
- Paweł Golański (jeden z najlepszych w 2 lidze, niezwykle zdolny)

Przypominam że głosujemy tylko na środkowych obrońców!

P.S. Mój tysięczny post!! :eek2: :red:

Ostatnio edytowany przez: Jay-J, 11 listopada 2004, 11:52 [1 raz(y)]

Obrazek gif wstawiony na forum
Orło
Kibic
Na forum od 8315 dni

*

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 08/05/2004 14:41
Myśląc realnie i biorąc pod uwagę graczy którzy mogliby grać w Pogoni najlepszą parą byłby duet Mariusz Masternak i Maciej Stolarczyk. Pierwszy bardzo pewny w defensywie i strzelający bramki. Drugi rezerwowy w Wiśle spędził w Pogoni piękne lata i raczej chętnie by powrócił choćby tylko na wypożyczenie, strzelec sporu bramek. [Ostatnio edytowane przez Orło: 2004-05-08 14:41]

Babilon Team
muniek
Kibic
Na forum od 8342 dni

*

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 08/05/2004 16:19
No ja tez bym byl za powrotem Stolarczyka tylko ze on gra nie na srodku a na lewej stronie a tam narzie kroluje Matlak. Moj typ na drugiego stopera (pierwszy bezapelacyjnie Masternak) to Mowlik z lecha...

Kto nie pije ten donosi....
L.
Kibic
Na forum od 8036 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 08/05/2004 16:26
napewno (jezeli nie graja w srodku to sory )

Julicimar i Masternak
Vaselin Dokovic - mozliwe zeby przeszedl wkoncu czul sie dobrze u nas
Ivicia Krizanac-blisko odejscia z groclinu
Piotr Duda- ciekawy gracz
Łukasz Nawotczynski - rzeczywiscie nie moze sie odnalezc w wisle
Maciej Stolarczyk - Oczywiscie!!! [Ostatnio edytowane przez lissek: 2004-05-08 16:27]

MW'03
Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8194 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 08/05/2004 19:00
Według mnie :
Masternak
Paszulewicz (wywalili go z Wisły K.)
Strąk(ma odejsc z Wisły)
Stasiak (dla mnie jeden z największych talentów kończy musie kontrakt z Groclinem)
Nawotczyński

Według mnie oni są w naszym zasięgu

RosSi
Kibic
Na forum od 8155 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 08/05/2004 22:20
hmm ciezko , ale wedlog mnie : Masternak , Sablik i Dudka :P

Zezik
Kibic
Na forum od 8289 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 20:37
- Tomasz Jarzębowski (nie jest pewnikakiem w Legii, a nie wiadomo
> czy po wzmocnieniach letnich warszawiaków nie będzie musiał poszukać sobie
> nowego klubu)

No no przesadziles bardzo a dokladniej mowiac jestes w bledzie. Jarzebowski teraz jest 100% pewniakiem w Legii tylko aktualnie jest kontuzjowany. Zakupy letnie jak dobrze pojdzie to bedzie jeden zawodnik na kazda pozycje(byloby super) no ale Jarzebowski miejsce a skladzie raczej nie straci, biorac pod uwage jego uniwersalnosc (moze grac w pomocy(srodek, lewa) i w obronie. No i generalnie Jarza jest raczej lewym obronca niz srodkowym :) heheh ale sie rozpisalem.
A dla Pogonii mysle ze mimo wszystko jakis "spad" z Wisly bylby korzystny, Nawotczynski - mysle ze jest w zasiegu, moze Paszulewicz.....
Ktos wspomnial o Stasiaku i Krizanacu, wydaje mi sie ze raczej nierealne.
Mysle ze najrealniej jest szukac wsrod zawodnikow spadajacych zespolow lub czolowych drugoligowcow.
pozdrawiam i zycze udanych wzmocnien :D ;)

Legiaaaa Legiaaaa Warszawaaaa!!!
Jay-J
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 21:14
No fakt, nie byłem pewny co do Jarzębowskiego. Dla mnie to jeden z lepszych obrońców w polskiej lidze. W Legii powinien grać obok Zielińskiego i jakiegoś 3 z prawdziwego zdarzenia im dorzucić na prawą (lub lewą). Kuś? Ciekawe jak teraz gra...

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 21:28
> - Marcin Rogalski

Rogalski to ofensywnie grający prawy obrońca. Taka gorsza wersja Michalskiego.

> - Łukasz Nawotczyński (czyli jedni z najzdolniejszych polskich obrońców, nie mogą się
> odnaleźć w swoich klubach)

DREWNO!!!

> - Mariusz Jop (za słaby na Wisłę, ale bardzo dobry na polską ligę)

DREWNO!!!

> - Tomasz Jarzębowski (nie jest pewnikakiem w Legii, a nie wiadomo czy po wzmocnieniach
> letnich warszawiaków nie będzie musiał poszukać sobie nowego klubu)

Prędzej Legia puści Zielińskiego, niż Jarzębowskiego.

Moje typy - I LIGA:
1. Bezapelacyjnie Dariusz Romuzga (Płock). Co tu dużo mówić, jeden z moich ulubionych piłkarzy polskiej ligi. Wielkie doświadczenie, dużo widzi na boisku (nie chciałbym skłamać, ale ma chyba około 10 asyst w tym sezonie), potrafi uruchomić partnera 60-metrowym prostopadłym podaniem na paznokieć, a w obu nogach ma istną armatę... Jedyna wada - szybkość, ale przy grze czwórką to nie problem.
2. Marcin Jeziorny (Polkowice). Moim zdaniem, materiał na gracza formatu reprezentacyjnego. Wzór piłkarskiej kariery - sukcesy za młodu, skoki po szczeblach ligowych, obecnie trzyma defensywę Polkowic. Powiadam Wam, ten gość za rok, maximum dwa będzie ocierał się o kadrę. Byłoby dobrze, gdyby robił to, będąc zawodnikiem Pogoni, a nie np. Legii czy Wisły.
3. Maciej Stolarczyk (Wisła). Tego pana chyba nie muszę przedstawiać. Bałbym się tylko o jego skłonności do koszenia równo z trawą - na stoperze byłoby to znacznie bardziej groźne, niż na boku.
4. Michał Stasiak (Groclin, a właściwie Widzew). W Grodzisku nie gra prawie wcale, zbyt mocna konkurencja (Križanac, Pawlak, Sáblik). Ale talent ma, nie da się ukryć. Widzew nie będzie zapewne stawiał wielkich przeszkód finansowych, Groclin też raczej nie będzie chciał go wykupić. Byłaby szansa.
5. Artur Kościuk (Łęczna). Bardzo solidny stoper, chyba jeden z najbardziej niedocenianych graczy na tej pozycji. Wiosna stracona z powodu kontuzji, ale jesienią grał rewelacyjnie...
6. Mirosław Budka (Łęczna). Z konieczności (plaga kontuzji) przesunięty na stopera, radził sobie bardzo dobrze. Poza tym, jest to gracz o dobrych umiejętnościach technicznych, ciągu na bramkę, dysponuje soczystym strzałem z daleka. Mógłby pełnić rolę rasowego stopera, takiego jak niegdyś Beckenbauer w reprezentacji RFN.
7. Mirosław Widuch (GKS). Jedyny defensywny gracz Gieksy z umiejętnościami pierwszoligowymi (no, może jeszcze Adžem). Wielkie doświadczenie, spokój, pewność w grze, prawie nie popełnia błędów. Kwestia tylko, czy po 11 sezonach w GKS będzie chciał odejść...
8. Mariusz Mowlik (Lech). W tym przypadku to raczej mało realne, wiadomo, Lechita. Niemniej jednak, jest to kolejny gracz formatu reprezentacyjnego - z tym, że w trochę dłuższej perspektywie.

II LIGA:
1. Golański (ŁKS)
2. Unierzyski (RKS)
3. Bartczak (Zagłębie)
4. Wołczyk (Jagiellonia)
5. Zalewski (Jagiellonia)

Jak trafi do nas dwóch zawodników z tej listy (najlepiej para młody - starszy), będzie super.

Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8194 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 22:46
Moje
> typy - I LIGA:
1. Bezapelacyjnie Dariusz Romuzga (Płock). Co tu dużo
> mówić, jeden z moich ulubionych piłkarzy polskiej ligi. Wielkie doświadczenie,
> dużo widzi na boisku (nie chciałbym skłamać, ale ma chyba około 10 asyst w tym
> sezonie), potrafi uruchomić partnera 60-metrowym prostopadłym podaniem na
> paznokieć, a w obu nogach ma istną armatę... Jedyna wada - szybkość, ale przy
> grze czwórką to nie problem.

Nie wymieniłyś najwazniejszej waady ten Romuzga ma prawie 35 lat a Pogoń to nie dom starców . No i z tym Jopem i Nawotczynskim ze to drewno to troche przesadiles

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 23:32
Wolę dobrego 35-latka niż drewnianego 20-latka, piłkarzom nie patrzy się w metrykę ;)

Poza tym, zastanówcie się, moi drodzy nad tym:
a) dlaczego wcale nie drewniany Nawotczyński przegrywa rywalizację w Polkowicach z Bartłomiejem Majewskim i Ireneuszem Adamskim?
b) dlaczego wcale nie drewniany Jop gra w rezerwach Wisły, zamiast ogrywać się na wypożyczeniu w innym klubie?

Odpowiedzi:
a) bo Nawotczyński jest bardziej drewniany od niesamowicie drewnianego Adamskiego i mniej więcej tak zdolny jak Bartłomiej Majewski (pytacie - kto to kurde jest Majewski? Nie wiecie? Spoko, ja też niedawno nie wiedziałem :) ).
b) bo Jop jest tak drewniany, że nikt go nie chciał przygarnąć. JOP TWOJA MAĆ (tak ma w zwyczaju mówić mój stary)! :)

[Ostatnio edytowane przez shawn: 2004-05-10 23:40]

mike
Kibic
Na forum od 8037 dni

*

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 10/05/2004 23:51
a ja mam inna propzycje. Dajmy w sparingach ogrywac sie Celebanowi z pierwsza druzyna. zobaczymy co mlody pokaze. Oczywiscie popieram przemyslany transfer jakiegos defensora, ale Pogon powinna skupic sie na mlodych talentach (???) w naszym klubie, a nie bawic sie w hospicjum i skupywac, chocby najlepszych, jednak juz starych graczy...

Jay-J
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 08:28
Rogalski prawym? Myślałem że on grał w środku a Napierała i Golański na bokach w złotej drużynie... ale nie ważne. Jop jest bardzo doświadczony, grał bardzo dużo w Europejskich Pucharach z takimi drużynami jak Lazio czy Schalke a to powinna być wystarczająca rekomendacja do gry w beniaminku. Nawotczyński to cały czas jeden z najzdolniejszych polskich obrońców, w pewnym momencie jego kariera się zatrzymała prze kontuzje, ale jeszcze w tym sezonie rozgrywał mecze w Pucharach i jestem pewien że w przyszłości będzie z niego reprezentacja miała pożytek.

Shawn ;)

a) Nawotczyński ostatnio gra w pierwszym składzie z coraz większym powodzeniem.
b) Jop grał już w tej rundzie w podstawowym składzie za Głowackiego jak był kontuzjowany, nie puścili go bo jest im potrzebny (jeszcze...)

Aha racja eMKaeSiak - Romuzga zagra jeden sezon dobrze i co potem? będzie grał coraz słabiej aż w końcu pójdzie na emeryture... po co nam on? Poza tym Płock go nie puści

Pit.
Kibic
Na forum od 8039 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 13:10
Szukając po koleji w klubach polskiej ekstraklasy i 2 ligi powinno się brać pod uwage...
EKSTRAKLASA
- Wisła Kraków: jedynym graczem którego Wisła by "puściła" jest chyba tylko Mariusz Jop, który napewno byłby silnym punktem naszej drużyny. Oczywiście jest jeszcze Jacek Kowalczyk, który grzeje ławe i bardzo żadko gra w lidze, ale Wisła długo się o niego starała więc wątpie żeby go chciała "oddać" Pogoni (może jakieś wypożyczenie... pomarzyć zawsze można;))
- Amica Wronki: moim zdaniem nie ma tu zawodników których można brać pod uwage do Pogoni (sprawy finansowe) - ale oczywiście jakby Ptaszek się postarał to Bieniuk i grający w rezerwach Dziewicki mile widziani:)
- Legia: nikogo raczej do Pogoni nie puści...
- Górnik Łęczna: tutaj napewo Artur Bożyk i Artur Kościuk (ten drugi jest tylko wypożyczony z KSZO którego już nie ma, czyli po sezonie bedzie napewo wolnym zawodnikiem)
- Groclin: jaka sytuacja jak w Legii
- Wisła Płock: No ja mam sentyment do Gęsiora:P - ale wiadomo młody to już nie jest, ale ciągle należy do "czołówki"
- Górnik Zabrze: jedyny który by się nadawał to Paweł Wojciechowski, ale raczej nie do podstawowego składu
- GKS Katowice: brać pod uwage można tylko Fonfare, który wyróżnia się ostatnio wśród bardzo słabych graczy GKSu.
- Lech: dobrze prezentują się: Bosacki i Mowlik...ale Lech ma kłopoty finasnsowe więc za friko ich napewno nie puszczą...ale Ptaszka na nich napewo stać;) nich się stara bo napewo warto:)
- Widzew: tu tylko można brać pod uwage Jakuba Rzeźniczaka, który ostatnio zdobył z kadrą U-18 mistrzostwo Europy

Z drugiej ligi to pierwszoligowy poziom prezentują:
- napewo Węgrzyn, który może po nieudanej walce Cracovi o 1 lige nie bedzie chciał się tułać po boiskach 2 ligii i bedzie chciał wrócić do Szczecina:) Chociaż napewo patrząc perspektywistycznie w przyszłość to jest za stary na dłuższą mete... ale jeden sezon mógłby napewo jeszcze pograć
- Jacek Popek z GKS Bełchatów
- Paweł Golański z ŁKS
- Piotrek Mosór z Ruchu
- Grzegorz Wódkiewicz z Arki

Co do "teraźniejszych" graczy Pogoni to napewo ze środkowych obrońców Master musi na 1 lige zostać..Julcimar jest dla mnie obojętny...

Dla mnie najlepsza para (realna para) to by byli Masternak i Gęsior
lub Masternak i Jop :)

P.S.: Ale żem się kurde rozpisał:P Pozdro:)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
FLN
Kibic
Na forum od 8098 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 13:52
Ktos z zawodnikow;Stolarczyk,Stasiak,Masternak,Paszulewicz,Nowotczynski

Jay-J
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 17:06
Bosacki i Bieniuk nierealni (niestety)

//User banned//
*zablokowany
Na forum od 8201 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 19:22
Jay-J:

> Rogalski prawym? Myślałem że on grał w środku a Napierała i Golański na bokach w
> złotej drużynie... ale nie ważne.

Rogalski w ogóle nie grał w "złotej drużynie" (2001 rok). Wtedy obrona wyglądała mniej więcej tak: Nawotczyński, Golański, Napierała, Mila. A w rezerwie Sierant.
Grał natomiast dwa lata wcześniej, w "srebrnej drużynie". Na prawej obronie Rogalski, na lewej Nawotczyński, w środku Wisio z Napierałą.

> a) Nawotczyński ostatnio gra w pierwszym składzie z coraz większym powodzeniem.

Nie mogę się zgodzić ;) W obronie Polkowic panuje/panowała plaga kontuzji (Żelasko, Majewski, Adamski, Żyluk). I tylko dlatego Nawotczyński grał. A czy dalej będzie grał, tego nie jestem pewny - bo poza Żylukiem wszyscy są już zdrowi.

> b) Jop grał już w tej rundzie w podstawowym składzie za Głowackiego jak był kontuzjowany

Nie za Głowackiego, a w parze z Głowackim w środku, choć to może akurat mało ważne. No i właśnie w swoim ostatnim meczu, w Płocku, rozdawał takie prezenty, że głowa boli.

Co do Romuzgi - nie jestem przekonany, czy on zagra tylko rok na dobrym poziomie. On już teraz ma spore braki szybkościowe, dużo wolniejszy już nie będzie. A mimo to jest nie do zdarcia. A czy w Płocku go puszczą? A co mają do gadania, kończy mu się kontrakt :)

Piterek:

Wojciechowski to raczej boczny obrońca. Fonfara to prawy pomocnik, gra na obronie tylko z konieczności.
A Wódkiewicz, z tego co mi wiadomo, spędza roczne wakacje w rezerwach Arki (klasa okręgowa). 34-letni obrońca z piątej ligi to chyba nie ten poziom ;)
[Ostatnio edytowane przez shawn: 2004-05-11 19:29]

Werft
Kibic
Na forum od 8039 dni

*

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 11/05/2004 20:17
Ja bym postawil na Mowlika lub Nowotczynskiego. Mlodzi i perspektywiczni.

A tak z innej beczki.
Czytam jakie to ruchy kadrowe beda robic Wisla,Legia,Gornik a nawet Polonia ciekaw jestem jak wygladaja takie ruchy w naszym klubie.
Jest to chyba uzaleznione od kilku elementow:
1) od osoby ktora jest za to odpowiedzialna
2) od kierunku w ktorym ta osoba poszukuje zawodnikow (D.Ptak! dosc miernych zawodnikow z Brazylii)
3) od tego czy B.B. dalej bedzie trenerem Pogoni
4) no i oczywiscie od kasy ktora mozna bedzie zainwestowac

Zebysmy sie tylko nie rozczarowali jak wejdziemy do ekstraklasy a naszym wzmocnieniem beda 4-ligowcy i jakies brazylijczyki niewile lepsze od Julcimara!

Zawsze wierni. Emigracja 2004.
Jay-J
Kibic
Na forum od 8410 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 01/06/2004 17:40
No fakt, Rogalski doznał przed samym turniejem kontuzji i zastąpił go... Kaźmierczak... Co do Mili to on nie grał w środku pomocy z Zawadzkim? Myślałem że Żytko jeszcze w obronie występował, ale nieważne. Co do Nawotczyńskiego to zauwazyłem ostatnio że oprócz dobrej gry w obronie potrafi też dobrze uderzyć z wolnego ;)
[Ostatnio edytowane przez Jay-J: 2004-06-01 17:41]

Bosman
Kibic
Na forum od 7961 dni

Odp: ANKIETA CZĘŚĆ 3 - ŚRODKOWI OBROŃCY - 01/06/2004 19:04
A ja chcem Stama,Ferdinanda i Roberto Carlosa,a z polskiej ligi Glowackiego i Krizanaca :P

Nasza Pogoń najlepsza w Polsce jest !!!
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1768872496 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005