adresat : zawodnicy - To my powinnismy miec konkretne oczekiwania od nich, a nie na odwrot.
Mamo, zamknij drzwi, kreślę krzyż to długa droga,
biorę kilku kumpli, dobre buty, suchy prowiant.
To nasza wojna brat więc kiedy odniosę ranę,
podnieś mnie, otrzep mundur i weź pod ramię,
w spieczone usta kropla wody, pójdźmy tam razem,
pola bitew są brunatne bo wsiąka w nie krew przegranych.
No ja poczucie humoru stracilem. To co sie dzieje do okola naszej druzyny to nic innego jak tragifarsa. Pomysl Ptaka z brazylijska Pogonia uwazam za poroniony, a pomysly na jakies slowniczki dla kibicow Pogonii poprostu mnie wkurwiaja i nie uwarzam zeby bylo cos w tym fajnego. Nie jestem rasista ale irytuje mnie zatrudnianie 20 latynosow skoro mamy pilkarzy na miesjcu. Jak mamy budowac silna lige, reprezentacje skoro wolimy sciagac podstarzalych latynosow niz dawac sznase mlodym polakom. Nawet jezeli Ci pilkarze cos osiagna to za 2-3 lata 3/4 skladu bedzie do wymiany. I co wtedy? Znowu ekspedycja w Brazylii. Zajebiscie to perspektywiczne. Nie wiem jaki inny klub prowadzi taka polityke transferowa. Wogle nie wiem czy jakis inny klub zdecydowalby sie na cos takiego. Miec w dupie kibicow, pilkarzy, opinie publiczna, perspektywy. Brawo. I ja mam miec poczucie humoru? Pozdro!
Slowniczek chyba zostal zamieszczony w celach rozrywkowych a nie po to zeby od razu nauczac 90% stadionu podstawowych portugaliskich odzywek, wiec nie wiem co to za bulwersacja?
Jakich pilkarzy mielismy na miejscu ? perspektywicznego Tralke, Labedzkiego i Bugaja?
Nikt nie powiedzial ze obowiazkiem druzyny 1 ligowej jest wychowywanie i promowanie pilkarzy do reprezentacji,
co do mlodych Polakow, to dostawalibysmy w kazdym meczu po pizdzie po 0:5 i by sie skonczylo durne gadanie w stylu " szukajmy mlodych zdolnych ".
Po to Ptak chce zakladac jakies szkolki tam w Brazylii zeby trenowac i sprowadzac inne talenty
No raczej zaden inny klub sie na taki krok nie zdecydowal - a jesli my sie na to zdecydowalismy to juz znaczy ze skazane to jest na porazke? jak bylyby ewentualne wyniki to nie byloby wogole tego gadania glupiego
Odp: Słowniczek kibica Pogoni - portugalski - 04/03/2006 12:00
eF^ popatrz na Legie. Fabianski, Chmiest, Szałachowski, Janczyk. Oni juz za 2-3 lata beda naprawde zajebistymi zawodnikami (Fabianski juz jest najlepszym bramkarzem ligi). Zobacz co sie dzieje w tym sezonie. Legia poraz pierwszy od ladnych paru lat ma szanse na mistrzostwo. Nie jest to moze wpelni zasluga "mlodych gniewnych" ale graja oni regularnie i Legia jakos nie przegrywa 5:0. Powiedz Wdowczykowi ze" szukanie zdolnej mlodziezy to durne gadanie" To samo Amica. Budowali swoja druzyne nie na latynosach a na mlodziezy. Gadasz cos o szkolkach w brazylii. jaki to ma sens. Nie lepiej zrobic cos takiego w Polsce? Chcesz mi powidziec ze u nas nie ma zdolnej mlodziezy? A wymieniajac Tralke czy Labedzkiego to przesadziles. Jezeli mowie o zdolnej mlodziezy to mam na mysli innych pilkarzy. A tak wogle to moze jeszcze kiedys bedzie ci ich brak bo gry tych brazylijczykow pewien byc nie mozesz.
Dlatego taka moja bulwersacja. Skandalem jest to co sie dzieje w Pogonii i takie tematy mnie wkurwiaja. Znam lepsze rodzaje rozrywki niz dostosowywanie sie do chorej sytacji.
Jezli ktos naprawde chce stworzyc fajnie grajaca druzyne to moze to zrobic szukajac zawodznikow w kraju.
Nie my sie na to zdecydowalismy tylko Ptak. A co do wynikow to juz dzisiaj Ci napisze ze za 5-6 kolejek nie wazne na jakim miejscu bedzie Pogon napisze Ci to samo.
Odp: Słowniczek kibica Pogoni - portugalski - 04/03/2006 12:40
Chodzi o to że w Szczecinie utrudnia się wszystkie działania inwestorów.
Chcemy wychowanków w klubie, ale w Szczecinie nie ma warunków do trenowania, a miasto tego nie zmieni, a jeszcze utrudnia zbudowanie szkólki Ptakowi.
Czy Ptak gdyby mógł wybudował by ośrodek szkolenieowy w Szczecinie? Raczej tak, czy wybudował by stadion raczej tak, ale na przeszkodzie stoją radni.
Co do Polskich piłkarzy powiedział że Ci dobrzy grają juz w Legi, Wisle itp, i tu ma trochę racji, pozyskanie ich z tych klubów kosztowało by wiele nerów no i pieniędzy.
Czy lepiej było dokanać kilku wzomocnień przekonamy się w trakcie rudny.
Jego pieniądze, jego zmartwienia...w sumie klub też nalezy do niego...ale czy może robić z nim co chce?
Tego nie wiem, przecież chyba chce dobrze, nie wydawał by na to tyle kasy...
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Odp: Słowniczek kibica Pogoni - portugalski - 04/03/2006 12:55
Racja w Szczecinie nie ma klimatu do inwestowania. Ale to akurat inny problem. Mi nie chodzi o wychowankow Pogonii, o chlopakow ze Szczecina. Janczyk czy Fabianski to nie wychowankowie Legii ( jednen z Sandecja, drugi Polonia Słubice). Chodzi o to zeby szukac takich zawodnikow w kraju. Jezeli Ptak mowi ze dobrzy zawodnicy sa tylko w Legii to musi byc jakis powod. Sciaganie zawodnikow z Brazylii napewno tego nie zmieni. Nie koniecznie trzeba ich szukac i rozwijac w Szczecinie. Ale Ptak woli wyslac swojego syneczka do brazylii ktory niestety lowca talentow jest chujowym. Co do szkolki to moglaby taka powstac w Gutowie ( lepiej by bylo w Szczecinie ale i tak mysle ze lepsze to od Brazylii). Sprawa stadionu to juz zupelnie inna bajka. Pozdro!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1768814875 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.