| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 24/09/2004 15:41
> Cezary Kucharski jest piłkarzem Górnika Łęczna. Jako wolny zawodnik, po rozwiązaniu przez FIFA jego kontraktu z Iraklisem Saloniki (z winy klubu), zdecydował się na powrót do ligi polskiej i występować będzie w zespole z jego rodzinnej Lubelszczyzny.
>
> I co tu dodać chyba tylko jedynie: kurwa a miało być tak pięknie- Ptaku obiecał zakup jeszcze 2 zawodników jak tylko dogada się z miastem a przepuścił takiego zawodnika i to w dodatku ze swoja kartą czyli można było go brać praktycznie za darmo!!!
Ja tam sepcjalnie nie ubolewam nad tym że Kucharski nie dołączył do naszego teamu. Mamy wartosćiowych napastników : Olo , Milar,Bugi-gol i młodych : Bejnierowicz,Śliwiński. Więc myśle że bez Czarka jakoś sie obędziemy a czy on jest w najwyższej formie to nie wiem ,skoro został wywalony z Iraklisu który do potęg greckiego footballu raczej nie należy 
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 24/09/2004 16:03
A powiedz...gdzie byś na boisku ustawił tego Kucharskiego??
Co do jego samego to moje zdanie jest takie: niech do emeryturki to on idzie sobie dorabiać do Łęcznej, tak jak robi to Czereszewski. Jego najlepsze lata gry już dawno mineły. A co by z tego miała sama Pogoń? Chyba tylko następny, po Tarleckim i Guliano, wysoki kontrakt do płacenia
Gdyby był to piłkarz, który faktycznie byłby wzmocnieniem i od niego zaczynało by się ustalanie składu na mecz - to rozumiem, a nie 32 [?] letni zawodnik, który ma już praktycznie całą kariere za sobą i brak perspektyw czy jakiegoś "awansu" (kadra czy transfer do lepszego klubu) na przyszłość...
Tylko nam brakuje następnej "gwiazdy" po Guliano i Tarleckim, którzy - śmiało to można powiedzieć - byli hucznie zapowiadani przed sezonem, a do teraz jeszcze niczego nie pokazali...
A co do dwóch "klasowych" graczy o których Ptak mówił (wspomniałeś o tym w swoim poście)...niech on lepiej zainteresuje się obroną, której w kazdym meczu zdaża się błąd. W pomocy i ataku to my mamy teraz w miare gęsto...
P.S.:To tylko moje skromne zdanie i nie musicie się z nim oczywiście zgadzać
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 24/09/2004 16:09
> A powiedz...gdzie byś na boisku ustawił tego Kucharskiego??
> Co do jego samego to moje zdanie jest takie: niech do emeryturki to on idzie sobie dorabiać do Łęcznej, tak jak robi to Czereszewski. Jego najlepsze lata gry już dawno mineły. A co by z tego miała sama Pogoń? Chyba tylko następny, po Tarleckim i Guliano, wysoki kontrakt do płacenia
> Gdyby był to piłkarz, który faktycznie byłby wzmocnieniem i od niego zaczynało by się ustalanie składu na mecz - to rozumiem, a nie 32 [?] letni zawodnik, który ma już praktycznie całą kariere za sobą i brak perspektyw czy jakiegoś "awansu" (kadra czy transfer do lepszego klubu) na przyszłość...
> Tylko nam brakuje następnej "gwiazdy" po Guliano i Tarleckim, którzy - śmiało to można powiedzieć - byli hucznie zapowiadani przed sezonem, a do teraz jeszcze niczego nie pokazali...
> A co do dwóch "klasowych" graczy o których Ptak mówił (wspomniałeś o tym w swoim poście)...niech on lepiej zainteresuje się obroną, której w kazdym meczu zdaża się błąd. W pomocy i ataku to my mamy teraz w miare gęsto...
>
> P.S.:To tylko moje skromne zdanie i nie musicie się z nim oczywiście zgadzać
Ja się zgadzam...
|
"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 24/09/2004 17:57
Skoro Kucharski był cenionym zawodnikiem solidnego klubu ligi greckiej, to przydałby się u nas. Szkoda, że go nie ma - na dzień dzisiejszy w naszej ofensywie mamy Milara i kilka atrap...
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 24/09/2004 18:37
No dobra, ale kto powiedział że Kucharski [w Łęcznej] bedzie grał na pozycji napastnika? U nas trzeba przyznać - w ataku za bogaci nie jesteśmy, napewno przydałby się ktoś taki jak przypuśćmy Dymkowski, ale napewno typem takiego zawodnika nie jest Kucharski - Milar w ataku musiałby mieć partnera, który byłby takim graczam, który się przepcha - musiałby być dobrze zbudowany, grający dobrze głową, a Kucharski raczej to tej roli nie pasuje. A jeżeli nie atak, to pomoc...tu akurat w miare mamy zawodników - Kaźmierczak, Łabędzki, Parzy, Grzelak, Batata, Trałka...może jeszcze by się ktoś znalazł.
W momencie, kiedy Baniak ma do dyspozycji całą kadre, nikt nie nażekał by na kontuzje czy na kartki, Kucharski by się w podstawie poprostu nie mieścił, bo raczej wątpie żeby był w takiej formie, że z podstawy wygryzł by np. Kaźmierczaka czy Moskalewicza.
Podsumowująć, Górnik podpisał kontrakt z Kucharskim ponieważ w "trybie pilnym" potrzebował zawodnika, który razem z Jezierskim bedzie tworzył filar zespołu, ponieważ Czereszewski z kolegami nie spełniają [narazie] pokładanych w nich nadzieji. Po tej kolejce bedzie można więcej powiedzieć o jego formie i grze, bo wątpie żeby siedział w tym meczu na ławce - nie po to go przecież ściągali. Może okaże się on jednym z wyróżniających zawodników ligi...wtedy bedziemy dopiero mogli mieć pretensje do Ptaka czemu się nim nie zainteresował...
Przynajmniej ja miejsca w składzie Pogoni dla Kucharskiego bym nie widział Pozdro
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 12:29
W kadrze na mecz z Groclinem nie ma Piotra Świerczewskiego. Dziś na popołudniowym rozruchu piłkarz, który normalnie uczestniczy w treningach zespołu Cracovii, ma dać odpowiedź, czy zostaje w Krakowie. (źródło wp.pl)
Jak nie Kuchar to może by tak................
|
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 12:40
> Jak nie Kuchar to może by tak................
...Świerczewski, który jest w takiej dyspozycji, że nie mieści się nawet na ławce rezerwowych w Cracovii? Nie przesadzajmy, Pogoń to nie śmietnik który zbiera odpady...
Z innej strony, dla mnie Świerczewski to jest jeden z ostatnich zawodników, których widziałbym jako graczy Pogoni.Tyle...
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 13:14
Moim zdaniem Świerczewski odpada... Poprostu za stary jest i już się nie nadaje, będzie trzeba płacić mu pote duże pieniądze za siedzenie na ławce...
|
"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 13:17
Lepszy chyba ktokolwiek niż nikt a skoro jest taki słaby to dlaczego chce go lech i niezapominajmy że zarówno Kuchar jaki Świerszcz to klasowi gracze z wielkim doświadczeniem tylko trzeba nad nimi popracować a kogo tak wogóle byście chcieli bo chyba nie ma szans żeby przyszedł do nas Ronaldinho czy Henry trzeba szukać i próbować w w tym co możemy mieć a nie co byśmy chcieli
|
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 13:25
No ale klasowi gracze z doświadczeniem którzy moim zdaniem najlepsze lata mają już za sobą. Poprostu wydaje mi się, żę zarówno Kucharski jak i Świerczewski jest za stary i za drogi jak na Pogoń. Przynajmniej tak mi się wydaję
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 13:27
Kucharski za Milarem by grał i każda obrona by drżała. Kucharz jako OP jest świetny i nie mogę pojąć czemu gra w Łęcznej. Ptak zaspał. Świr też by się przydał jako jeden z defensywnych. Czyściłby przed niepewnymi obrońcami. Moglibyśmy spać spokojniej.
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 13:50
Świerczewski...hmmm...: imprezki, "niespełniony" do końca zawodnik, pupilek Engela, typ gracza który robi "kułeczko" i podaje do tyłu...kiedy on ostatnio zagrał mecz "na poziomie"? <- To co mi się kojarzy gdy pojawi się jego nazwisko.
Może i się myle, może byłby świetny, znakomicie wypełniałby założenia taktyczne, czyściłby pole przed obrońcami...Nie wiem, poprostu nie trawie Świra, mam do niego chyba jakąś awersje Poprostu nie widze dla niego miejsca w Pogoni...
A wracając do Kucharskiego...ostatni jego mecz widziałem jak grał jeszcze w Legii. Na podstawie jego gry z tamtego okresu, moge powiedzieć że grając za Milarem byłby świetny, razem z nim byłby postrachem bramkarzy w naszej lidze itp. Ale żeby żałować, że Ptak zrobił błąd nie interesując sie nim, musiałbym zobaczyć co pokaże w Łęcznej.
|
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 14:46
Świr gra w srodku pomocy a tam mamy Kazmierczaka Batate Labedzkiego Terleckiego ewentualnie Tralke wiec 4-5 pilkarzy a tylko 2 miejsca.. W zadnym meczy nie mielismy problemow kto mialby grac w srodku pola! Wiec po co kolejny rozgrywajacy czy defensywny pomocnik? Juz lepiej zainwestowac w prawe skrzydlo srodkowego napastnika lub lewa obrone... Ale to tylko moje zdanie
PS Świr chcialby miec na pewno jeden z wyzszych kontraktow w klubie..
|
Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
|
|
|
|
Odp: Sensowna polityka kontraktowa. - 25/09/2004 14:51
Pupilek Engela? Czy ja wiem? Moim zdaniem jego pupilkiem był Arek Bąk czy bracia Żewłakow. Świr był wtedy jednym z najlepszych w drużynie, grał w najlepszym klubie z nich (dopóki Dudek nie przeszedł do L'poolu). Jego błędem był powrót do Polski. Znając jego umiejetności przydałby się szczególnie że zawodników do środka mamy ale... przeciętnych.
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|