| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
"Lodzkie" transfery i akcenty w Pogoni - 06/07/2004 19:52
Przepraszam, ze w nowym temacie, ale uznalem, ze sprawa powinna zostac poruszona w osobnym temacie.
Niemal kazdy testowany grajek ma za soba gre w LKS lub Widzewie. Na oboz przygotowawczy Portowcy jada do Gutowa kolo Lodzi. Rozumiem, ze to Ptak jest wlascicielem SSA i on ma decydujace zdanie o wielu sprawach w klubie, ale pewnie nie tylko ja jestem tym faktem nieco zniesmaczony.
Poza tym rozwiazano umowe z Bilinskim, ktory bylo nie bylo mial swietna koncowke sezonu, a poza tym wiele lat spedzil w Pogoni. Nie mam pretensji o odejscie Wyparly i Andruszczaka, bo sie nie sprawdzili i nie ma czego zalowac.
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ??
|
1948
|
|
|
|
Odp: - 06/07/2004 20:20
Gutow tez jest Ptaka, tam sa super boiska i osrodek treningowy, a w Pogońi ktora byla za bekdasa grali gesior (widzew), mielcarski za granice wyjechal z widzewa, wiechowski (widzew), mosor z widzewa, dubicki (przed wisla gral w LKS ptakowym) byl tez sergio batata wtedy
|
Na Zawsze POGOŃ
|
|
|
|
Odp: - 06/07/2004 20:26
Jesli chodzi o pilkarzy: ("lodzkich")
Grzelak-bardzo dobre posuniecie
Giuliano-sadze ze moze byc przydatny
Terlecki-bedzie totalnym nieporozumieniem (obym sie mylil)
Kwestia obozu:
Skoro sa tam dobre warunki (dzialacze tak twierdza) i mozna przyoszczedzic to czemu tego nie zrobic? Gdyby trenowali w Szczecinie i Policach wszyscy irytowaliby sie ze nigdzie nie pojechalismy.. Uwazam ze w przerwie letniej nie ma koniecznosci wyjazdow na Cypr czy do innych krajow.. Jedyny minus to sprawa sparingpartnerow ktorych mocnych w Polsce nie mamy..
Ogolnie rzecz biorac uwazam ze nalezy te wszystkie dzialania rozpatrywac poprzez pryzmat wynikow osiaganych przez nasz zespol a te narazie sa wielka niewiadoma.. Na oceny przyjdzie czas potem Pozdro!
|
Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
|
|
|
|
Odp: - 06/07/2004 20:28
Myślę, że tego należało się spodziewać już dawno. Trudno, żeby człowiek od lat związany z regionem łódzkim szukał miejsc na zgrupowania poza terenem, który zna najlepiej. Spróbuj postawić się w jego sytuacji. Czy nie szukałbyś miejsca w okolicach Szczecina? A co do piłkarzy sprowadzanych do Pogoni to przecież Guliano grał w Legii a Probierz jest z Górnika Zabrze. Myślę, że Twoje uprzedzenia są reakcją na zarzuty kierowane pod naszym adresem przez kibiców z innych miast. Zawsze w podświadomości pozostaje pytanie, czy aby oni nie mają odrobiny racji.
Coby jednak o tym nie mówić, drużyna gra w Szczecinie i dla naszych kibiców !!! A specyfiką transferów jest ściągnie zawodników z innych regionów Polski.
Pozdrawiam i życzę więcej wiary w Pogoń.
|
Szczecin moim miastem
Pogoń moim życiem !!!
|
|
|
|
Odp: - 06/07/2004 20:42
> Myślę, że tego należało się spodziewać już dawno. Trudno, żeby człowiek od lat
> związany z regionem łódzkim szukał miejsc na zgrupowania poza terenem, który zna
> najlepiej. Spróbuj postawić się w jego sytuacji. Czy nie szukałbyś miejsca w
> okolicach Szczecina? A co do piłkarzy sprowadzanych do Pogoni to przecież
> Guliano grał w Legii a Probierz jest z Górnika Zabrze. Myślę, że Twoje
> uprzedzenia są reakcją na zarzuty kierowane pod naszym adresem przez kibiców z
> innych miast. Zawsze w podświadomości pozostaje pytanie, czy aby oni nie mają
> odrobiny racji.
Coby jednak o tym nie mówić, drużyna gra w Szczecinie i dla
> naszych kibiców !!! A specyfiką transferów jest ściągnie zawodników z innych
> regionów Polski.
Pozdrawiam i życzę więcej wiary w Pogoń.
Widze, ze niektorym nie przeszkadza nalot lodzkich grajkow w Pogoni.
Co ma Probierz do Lodzi? To jedyny pilkarz zatrudniony w Pogoni, ktory wczesniej nie gral w Lodzi. Grzelak nie jest pilkarzem, ktory ma za soba jakis konkretny epizod w jednym klubie. Gral tam gdzie kazal mu Ptak.
Mam nadzieje, ze Terlecki, podobnie jak Michalski, okaze sie wielkim nieporozumieniem.
Na mysli mam raczej grajkow, ktorzy spora czesc kariery spedzili w Lodzi.
|
1948
|
|
|
|
Odp: - 06/07/2004 21:54
Co do miejsca przygotowan nic nie mam (nie bylem, nie wiem, mysle ze wybrali dobrze). Ale zastępowanie troche juz starego ale zawsze walczacego Bilinskiego jeszcze starszymi od niego wedlug mnie jest poprostu nie przemyslane. Czy pan Antoni chce zrobic w Szczecinie dom spokojnej starosci?! A tak wogole to jedynym lodzkim akcentem jakim bym chcial widziec w Pogoni to Jakub Rzezniczak ktorego, raczej zobaczymy ale tylko na otwarciu.
|
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 00:08
Co do miejsca, gdzie Pogon przebywa na obozie to trudno sie do Ptaka przyczepic skoro jest to jego osrodek, a co najwazniejsze sa tam podobno bardzo dobre warunki.A co do zawodnikow to tez jestem pelen niepokoju.Przeciez moznaby sciagnac kilku zawodnikow niemieszczacych sie w Wisle lub Legii np.Brozkowie,Nowotczynski,Strak,Zganiacz,Mierzejewski niz brac zawodnikow wypalonych(Terlecki albo starych Probierz mimo wszystko 32 lata to jak na polska lige duzo.A zreszta czas najwyzszy zainteresowac sie chlopakami z Pogoni Nowej W.Obsta.
|
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 00:17
> Co do miejsca, gdzie Pogon przebywa na obozie to trudno sie do Ptaka przyczepic
> skoro jest to jego osrodek, a co najwazniejsze sa tam podobno bardzo dobre
> warunki.A co do zawodnikow to tez jestem pelen niepokoju.Przeciez moznaby
> sciagnac kilku zawodnikow niemieszczacych sie w Wisle lub Legii
> np.Brozkowie,Nowotczynski,Strak,Zganiacz,Mierzejewski niz brac zawodnikow
> wypalonych(Terlecki albo starych Probierz mimo wszystko 32 lata to jak na polska
> lige duzo.A zreszta czas najwyzszy zainteresowac sie chlopakami z Pogoni Nowej
> W.Obsta.
zgodze sie z tym zeby nie sprowadzac starych ale tez ci co nie graja w czolowych klubach krajowych sa slabi nie prawda
|
grecja mistrzem!! buhahahahahha
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 08:43
.A co do zawodnikow to tez jestem pelen niepokoju.Przeciez moznaby
> sciagnac kilku zawodnikow niemieszczacych sie w Wisle lub Legii
> np.Brozkowie,Nowotczynski,Strak,Zganiacz,Mierzejewski
z ta czescia Twojej wypowiedzi sie nie zgodze
Mowisz o tym Mierzejewskim ktory byl wypozyczony do Switu i ...spadl do II ligi
Mowisz o Nowotczynskim ktory spadl z Polkowicami....w katastrofalny sposob zreszta...
To ze ktos gra w dobrym zespole nie predystynuje go do tego by od razu byl dobrym zawodnikiem...co najwyzej by byl drogi.
To ze nie mieszcze sie w kadrze tych zespolow tez przeciez cos znaczy.Wole 32-letniego Probierza ,ktory jest naprawde wiele wart(mam nadzieje ze sie o tym przekonamy)niz np Nowotczynskiego - ktory notabene popelnia razace bledy prawie w kazdym meczu.
no i nie jest wcale tak ze Ptaqi nie chca mlodych zdolnych..walczylismy przeciez o Rzezniczaka..no ale z Legia bylismy przegrani juz na poczatku..niestety. No i chodza sluchy (mlody Ptaq kiedys rzekl w jakims wywiadzie) ze chcialby kupic kilku zawodnikow z kadry Globisza(!? U-19)aby razem z Celebanem tworzyli trzon rezerw. Tylko zeby na obietnicach sie nie skonczylo!!
|
Zawsze wierni. Emigracja 2004.
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 09:00
Mnie to aż tak nie przeszkadza ale czemu on nie sciagnieli inny piłkarzy z wiązanych w jakiś tam sposob z Łodzią ( Stasiak.Madej i jeszcze kilku mlodych) tylko takich wypalonych piłkarsko
|
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 09:05
> no i nie jest wcale
> tak ze Ptaqi nie chca mlodych zdolnych..walczylismy przeciez o > Rzezniczaka..no
> ale z Legia bylismy przegrani juz na poczatku..niestety. No i chodza sluchy
> (mlody Ptaq kiedys rzekl w jakims wywiadzie) ze chcialby kupic kilku > zawodnikow
> z kadry Globisza(!? U-19)aby razem z Celebanem tworzyli trzon rezerw. Tylko > zeby
> na obietnicach sie nie skonczylo!!
Niech lepiej zainteresuje się chłopakami Pogoni Nowej...
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 18:02
>Niech lepiej zainteresuje się chłopakami Pogoni Nowej...
Prosze bardzo :
"Sztab szkoleniowy Pogoni dołączył do szerokiej kadry Portowców dwóch juniorów Pogoni Nowej - Darka Kostyka i Dawida Chwałka. Jeszcze dziś młodzi zawodnicy przyjadą na obóz do Gutowa."
oficjalka
[Ostatnio edytowane przez Piterek_: 2004-07-07 18:03]
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: - 07/07/2004 18:50
> >Niech lepiej zainteresuje się chłopakami Pogoni Nowej...
Prosze
> bardzo :
"Sztab szkoleniowy Pogoni dołączył do szerokiej kadry Portowców dwóch
> juniorów Pogoni Nowej - Darka Kostyka i Dawida Chwałka. Jeszcze dziś młodzi
> zawodnicy przyjadą na obóz do Gutowa."
oficjalka
[Ostatnio edytowane przez
No wkoncu!!!!!!:duzy_usmiech:
|
|
|
|
|
Odp: - 08/07/2004 08:31
> A zreszta czas najwyzszy zainteresowac sie chlopakami z Pogoni Nowej
> W.Obsta.
No właśnie słyszałem o tym ,że Wisła i Legia zaczynają się nimi interesować a my jak zwykle prześpimy temat
|
:
|
|
|
|
Odp: - 11/07/2004 19:16
D. Kostyk nigdy nie przejdzie do wisly znamy go z Kusikiem i jestesmy pewni co nie Kusuk??
|
MW'03
|
|
|
- 1
-
|