Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 26/07/2007 21:02
Z tego co sie orientuje to w czasie meczu LIGOWEGO nie mozna wymienić całej drużyny ;-p ... Więc w czym zmartwienie .. dominowali w 1 połowie na boisku po czym można sądzić ze to będzie podstawowy skład co najwyżej uzupełniony piłkarzami grającymi w 2 połowie. Sparing jest od tego by sprawdzić CAŁĄ kadrę piłkarzy - poznac słabe i mocne strony zespołu i niema co wyciągać zbyt pochopnych wniosków z tych sparingów. Nie zapominajmy że tak naprawdę trenuja razem od 2-3 tygodni i pozatym to nie jest B klasa gdzie graja totalni amatorzy i ciężko sie spodziewać pogromów po 16:0 w IV lidze
W pierwwszej połowie miażdżąca przewaga Portowców.Druga połowa wygladala marnie w naszym wykonaniu.Narazie słabiutko widze nasze wystepy w 4 lidze.
Słabiutko widzisz mówisz, a po remisie z Hertą pewnie widziałeś mistrzostwo Polski co? To tylko sparing i widać było w niektórych akcjach, kiedy było 2:0 że chłopaki grali na pełnym rozluźnieniu. Pominę już kwestię, że trenują gdzieś od 2 tygodni.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 26/07/2007 22:17
Wynik spotkania nie jest istotny, bo w to nadal są sparingi, i nadal testuje się piłkarzy, założenia taktyczne itd. W pierwszej połowie, co cieszy, skąłd zbliżóny do ligowego zdobył prowadzenie i kontrowal to co działo się na bosiku a brakowało doświadczonych graczy jak Biliński czy Skrzypek. W drugiej połowie wymieniono cały zespół i gra nie wyglądała już tak dobrze. Nie mam dobrej opini o tym Łapczyńskim, jakieś niepewne te jego interwncje... Waśków byłby lepszym zmieninikiem ,ale co sięz nim dzieje?
Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Co do dzisiejszego sparingu i ogólnie do tych co graliśmy u nas, to bardzo rzadko dochodzimy do strzałów. Ogólnie gra nie wygląda źle, ale jest bardzo mało strzałów.
Dzis Skrzypek grał w obronie jak profesor, wszystko czyścił.
na v.pl znalazlem cos takiego-Cały czas słabo spisuje się obrona. Zawodnicy z Polic z łatwością ogrywają zarówno Skrzypka jak i Hernackiego
Co do dzisiejszego sparingu i ogólnie do tych co graliśmy u nas, to bardzo rzadko dochodzimy do strzałów. Ogólnie gra nie wygląda źle, ale jest bardzo mało strzałów.
na v.pl znalazlem cos takiego-Cały czas słabo spisuje się obrona. Zawodnicy z Polic z łatwością ogrywają zarówno Skrzypka jak i Hernackiego
właśnie Skrzypek wszystko czyścił! tak więć ten na v-ce byl na innym meczu
Może sie komuś zawodnicy pomylili jak dla mnie Skrzypek był najlepszy na boisku - spokój , pewne interwencje - w drugiej połowie niemal wszystko czyścił ze swojej strony boiska .. na początku na zagubionego wyglądał Hernacki ale pomału sie rozkręcał . Jarymowicz też dobry meczyk - jest napewno znacznym wzmocnieniem. Jednak całkowicie mnie rozczarował Biliński - mnóstwo niecelnych podań , wiele strat jakoś nie wydaje mi sie że powinien grać w środku pola - jego czas chyba już minął. W ataku Rydzak z Kowalem ostro walczyli aż sie człowiek cieszył ze wkońcu czas mambo bambo minał. W 2 połowie znowu zawiódł Łapczyński - chyba pora myśleć nad nowym bramkarzem który będzie konkurencją dla Judkowiaka który jest teraz jak dla mnie podstawowym bramkarzem. Myśle że da sie zrobic porządny składzik na 4 lige trzeba tylko pukładac odpowiednio "klocki" - widac jednak brak czasu i zgrania w drużynie.
Co do komentarzy z v.pl to konkretna komedia jakbym czytal jakies wypowiedzi na onecie czy wp.
Może sie komuś zawodnicy pomylili jak dla mnie Skrzypek był najlepszy na boisku - spokój , pewne interwencje - w drugiej połowie niemal wszystko czyścił ze swojej strony boiska .. na początku na zagubionego wyglądał Hernacki ale pomału sie rozkręcał . Jarymowicz też dobry meczyk - jest napewno znacznym wzmocnieniem. Jednak całkowicie mnie rozczarował Biliński - mnóstwo niecelnych podań , wiele strat jakoś nie wydaje mi sie że powinien grać w środku pola - jego czas chyba już minął. W ataku Rydzak z Kowalem ostro walczyli aż sie człowiek cieszył ze wkońcu czas mambo bambo minał. W 2 połowie znowu zawiódł Łapczyński - chyba pora myśleć nad nowym bramkarzem który będzie konkurencją dla Judkowiaka który jest teraz jak dla mnie podstawowym bramkarzem. Myśle że da sie zrobic porządny składzik na 4 lige trzeba tylko pukładac odpowiednio "klocki" - widac jednak brak czasu i zgrania w drużynie.
Co do komentarzy z v.pl to konkretna komedia jakbym czytal jakies wypowiedzi na onecie czy wp.
tez bylem na meczu i chcialem dodac, ze beznadziejnie grali srodkowi pomocnicy w drugiej polowie, tyle ze wygladalo to jako tako bo przewozniak ich wyreczal - u bilinskiego widac ze szybkosc juz nie ta co kiedys, szkoda parzego bo staral sie ale bardzo malo pilek mu grali, tradycyjnie rozczarowal komar
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 05/08/2007 00:42
ja moge jedynie dodac ze faktycznie Skrzypek pokazal klase nawet kilka odwaznych rajdow w srodku pola bylo.
Grzesiu Matlak hmm troche szybkosci brakuje i zdarzylo mu sie popelnic blad ale reszte akcji przerywal spokojnie.
Bardzo dobre wrazenie na mnie zrobil Kowal.
Biliński natomiast troche wolny za duzo nie pokazal ale i za duzo bledow nie popelnil,
no i jak napisalem bardzo dobrze Jarymowicza przyjalem, biegal staral sie walczyl.
W bramce tylko Judkowiak.
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 05/08/2007 09:05
A powiedzcie mi, kto gra z 30 numerem? W pierwszej połowie grał na prawym skrzydle, a w drugiej w środku i trochę na lewej flance? Bo widać, ze koleś jest niezły.(EDIT: To był właśnie ten Jarymowicz, bo ja myślałem, że to ten łyysy ) Szybki, dobrze się pokazjue na pozycji, Tylko w ogóle podań nie dostawał prawie.
Zawiódł mnie trochę Kowal, pokazał pare sztuczek technicznych, ale utkwił mi w pamięci 5 spalonymi w jedenj połowie.
Komar też nie najlwpiej, aczkolwiek chyba nie miał swojego dnia, bo zawsze grał na dobrym poiomie. Wczoraj też parę razy pokazał co potrafi. Tylko, żeby braki szybkościowe nadrobił, bo najbardziej z nim kojarzy mi się sytuacja z meczu z Lechem, kiedy na 10 mterach Lechita go o 5 metrów ścignął
Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
A powiedzcie mi, kto gra z 30 numerem? W pierwszej połowie grał na prawym skrzydle, a w drugiej w środku i trochę na lewej flance? Bo widać, ze koleś jest niezły.(EDIT: To był właśnie ten Jarymowicz, bo ja myślałem, że to ten łyysy ) Szybki, dobrze się pokazjue na pozycji, Tylko w ogóle podań nie dostawał prawie.
Zawiódł mnie trochę Kowal, pokazał pare sztuczek technicznych, ale utkwił mi w pamięci 5 spalonymi w jedenj połowie.
Komar też nie najlwpiej, aczkolwiek chyba nie miał swojego dnia, bo zawsze grał na dobrym poiomie. Wczoraj też parę razy pokazał co potrafi. Tylko, żeby braki szybkościowe nadrobił, bo najbardziej z nim kojarzy mi się sytuacja z meczu z Lechem, kiedy na 10 mterach Lechita go o 5 metrów ścignął
Mnie również in minus zaskakuje i Kowal i Komar. Szczególnie ten drugi, widać, że walczy i ma ambicje ale czasami strasznie wolny, rzadko dobrze wystawia się w polu karnym a jak już dostanie setkę to wszyscy, którzy byli wczoraj na meczu pamiętają jak to się skończyło. Kowal z drugiej strony technike jako taką ma, ale za dużo chce się kiwać i też problemy z ustawieniem ma (te ww spalone).
Mnie zdecydowanie na plus zaskoczył gracz z nr. 13 na koszulce (i 26 na spodenkach), łysy grający pierwszą połowę na prawej flance - naprawdę widać było, że to jeden z pewniejszych punktów naszej obrony w tym meczu. Fajnie, że wraca Skrzypek już pokazywał, że w obronie będzie "profesorem".
Odp: Sparingi przed runda wiosenną 2006 - 05/08/2007 11:15
ale generalnie trzeba sobie jasno powiedziec ze o 3 lige nie bedzie tak latwo
to juz nie b klasa gdzie wszystich sie jechalo 10:0
atak i pomoc jeszcze jako tako ale obroba do bani
po tym meczu nie jestem juz takim optymista ale coz zrobic chodzic trzeba
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.