Noll - dno totalne, temu pajacowi powinni chyba wlepić jakąś kurwa karę bo to co on odpierdala to jest skandal !!!!
Frączczak na prawej obronie - waleczny, ogółem na +
Golla - jedna przypadkowa strata po której mogło być groźnie, poza tym na +
Edi jakiś taki bez wyrazu, parę dobrych podań - ani na + ani na minus
Donald - dobra gra, pięknie mieszał w 1 połowie
Williams - momentami niepewny, ale będzie z niego duży pożytek - strzelił bramkę - na plus
Hernani - sporo strat, ale nic groźnego z tego nie wynikało
Aka - ładnie szarpał ale moim zdaniem on jest za wolny...
Ława - porażka
Pietruszka - porażka, Kolendowicz jest dużo lepszy a na obronę dać właśnie Pietruchę, Noll niech wypierdala sabotażysta jeden...
Drużyna jest źle przygotowana fizycznie i to widać - brak szybkości, brak motoryki, po 60 minucie skurcze ?! Za mało gry środkiem pola, dalej są długie wykopy na napastnika - nie przyniosło to pożytku...
Po tym meczu o awans niestety będzie ciężko...grali lepiej, dużo lepiej niż z Termaliką ale przed nami Arka, Zawisza i Bogdanka ....
To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć !!
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/04/2012 20:08
Pomimo tego, że zawsze chwale Kolendowicza i poza Radkiem jest moim ulubionym zawodnikiem naszej Pogoni to dzisiaj bez rewelacji, często bardzo późno wracał do obrony przez co Flota w końcówce miała za dużo miejsca po lewej stronie, z przodu niestety wiele też nie zdziałał chociaż podania od drewNolla mu to skutecznie uniemożliwiały, dobra próba ciekawej akcji z kotletem zaraz po jego wejściu a poza tym to wszystko tak schematyczne i czytelne w ofensywie, że masakra. Trzeba przyznać, że to zwycięstwo ledwo ledwo... Pietrucha fajnie zagrał jego zejście to był dla mnie szok, jak widziałem szykującego się Roberta to byłem w 120% przekonany, że zejdzie drewNoll a jednak... Frączczak w miare chociaż zaliczył kilka strat, które mogły się groźnie skończyć a to na pozycji obrońcy jest newralgiczne, no ale zarówno Hricko jak i Rogal też się tego nie wystrzegają. Bardzo dobry mecz Golli moim zdaniem, sporo odbiorów, walka - zdecydowanie lepszy od Szałka. Grając 4-5-1 z taką dziurą między pomocą a atakiem, Djousse jest niezbędny, potrafi się zastawić, kiwnąć dać czas na dojście pomocników do akcji a kotlet jak to on, wchodzi w drugiej połowie a nawet sił nie ma żeby podbiec do bramkarza czy obrońcy i zacząć naciskać... U Williamsa jednak razi w oczy ta nieporadność, jak nie może podać do Hernaniego to nie wie co zrobić i albo wypierdala piłkę na ślepo albo próbuje do Radka odgrywać, ale w sumie on nie ma być rozgrywającym więc takie obowiązki powinien przejmować Hernani. Ława o dziwo kilka razy powalczył o piłkę aż sam nie wierzyłem . Na Ediego trudno narzekać bo wszyscy w lidze wiedzą, że 90% akcji idzie przez niego i są na to przygotowani. Troche moim zdaniem w porównaniu do pierwszego sezonu w Pogoni loty obniżył Aka, mało produktywnych podań, sporo niedokładności, często zapominał że gra na skrzydle i zostawała dziura po prawej stronie. Jednak spróbowałbym na prawym skrzydle Frączczaka, który widać że ma ciąg na bramkę tylko kogo w obronie? Hricko?
No i na koniec oczywista oczywistość czyli jak to KURWA MAĆ jest możliwe, że jebany drewNoll mecz w mecz wychodzi w pierwszym składzie a do tego to Pietrucha a nie on schodzi po 1 połowie? Na lewą stronę tylko Pietrucha z Kolendowiczem.
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/04/2012 20:19
Na temat meczu mam tylko jedno spostrzeżenie :Wyspiarze za bardzo się nie starali by wygrać i tylko tyle .Ale nie ku...a musze to dodać :po jakiego grzyba ten Null w składzie Dziękuje dobranoc
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
coś w tym jest. Ogółem (kolejne) fatalne spotkanie Pogoni a jakoś cały mecz byłem dziwnie spokojny, że i tak nic nam się nie może stać ... na wyjazdach z taką grą komplet porażek - niestety. 0 pomysłu na grę, fatalna postawa w obronie, 0 motoryki...
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
to nie tylko twoje spostrzeżenie, Flota zagrała najgorszy mecz jaki był podczas wielkich derbów. a czemu tak było wiedzą tylko wtajemniczeni
poza tym cieszenie się z 3 punktów na siłę szybko może się zemścić w meczach w Ząbkach, w Szczecinie z Kolejarzem Stróże, z Górnikiem w Łęczniej i Zawiszą w Bydgoszczy, biorąc pod uwagę, że przy obecnej grze wymęczą jeszcze zwycięstwo z Katowicami
mam pytanie zamknięte do Grzegorza Smolnego. podoba się panu gra piłkarzy? wiele razy podkreślał pan tą widowiskowość i skuteczność. dziś było widać, że trenera trzeba zwolnić z miejsca, a połowę składu odesłać do rezerw. no, ale cóż za szaleniec przyzna się do tym, że bawi się w eksperta i menadżera, którym nigdy się nie było i nie będzie
bardziej ciesza 3 punkty, niz sama gra, ale faktycznie Flota poza czescia 2 polowy gorsza, niz zazwyczaj.
Oceny generalnie podobne mam, choc pominales m.in. Lawe, mial ze 2 dobre wejscia, a reszta podobnioe jak reszta, czyli srednio
Fraczczak- zgoda co do 1 polowy, w drugiej im pozniej tym bardziej padal i chyba wymagal zmiany
Nie wiem dlaczego ze 2 Pogońiarzy sie nie rozgrzewalo pod koniec.
Wejscie Szalka za Golle to mozna uznac czesciowo za brak rozgrzania, ale generalnie chlopak nie ma pojecia jak sie ustawiac na boisku
Edi- bardziej waleczny, niz w poprzednich meczach,czasem sa m ruszal po pilke, po ktora ktos mlodszy lub blizej powinien
W obronie jeszcze OK Hernani , co oznacza srednio+, choc cala obrona do kupy z Radkiem jednak dosc niepewna i Flota mogla juz na poczatku wbic i ustawic mecz
Vuk- jak wiekszosc, czyli srednio, na pewno o niebo lepszy od paru naszych
Nie żebym był jakimś obrońcą Ławy, ale dzisiaj chłop mnie pozytywnie zaskoczył tym ile biegał (tak powinien wyglądać w każdym meczu) i tym, że mocno motywował całą drużynę. Niby takie proste rzeczy, podstawowe. Czym my (ja) się zachwycam..?
Williamsowi to albo zabronili "lagować" do przodu, ale się jeszcze trochę boi.
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/04/2012 21:25
Mecz poza pierwszymi 15-20 minutami senny, wolny i nudny. Zupełnie jakby grali sparring w jakiejś Turcji. Piłkarze obu drużyn ruszali się jak muchy w smole.
Gra odrobinę lepsza niż poprzednio. Pozytywy takie, że jednak częściej próbowali rozgrywać piłkę dołem, mniej lagowali do przodu. W drugiej połowie to już totalna bryndza, a Flota wyraźnie sprawiała wrażenie jakby jej nie zależało na ugraniu czegokolwiek.
Obrona popełniała mniej błędów, ale to chyba głównie z tego względu, że rywal ich nie wymuszał. Największy błąd o dziwo popełnił Janukiewicz jak około 15 minuty nie mógł się zdecydować co do wyjścia do piłki. W efekcie zostawił pustą bramkę i zaskoczonego tym rywala, który koncertowo to spaprał.
Najmniej błędów w ustawieniu popełnia Williams, ale z niego z kolei nie ma żadnego pożytku przy wyprowadzaniu akcji. Wyraźnie boi się to robić i gra na alibi.
W pomocy nawet mnie dzisiaj nie irytował zbytnio Ława. Jak na niego to sporo biegał, sporo biegał też Edi. Dodajmy do tego przyzwoitego Gollę i aktywnego Pietruszkę. Wreszcie to my mieliśmy przewagę w środku pola.
Przełożyło się to bezpośrednio na grę Donalda, który dostawał więcej piłek po ziemi i na wolne pole. Dzięki temu pokazał kilka niezłych akcji. Jak wszedł za niego KFC, to graliśmy w dziesiątkę.
Generalnie wynik wreszcie do przodu. Gra odrobinę lepsza, choć nie taka by myśleć o awansie. Pytanie na ile jest to efekt poprawy we własnych szeregach, a na ile wynik zadziwiająco słabej gry Floty.
P.S. Ten gość, co zarobił czerwoną kartkę to niezły głupek
Tam wezwali mnie bym do nich dołączył, dołączył do tańca umarłych.
W krąg ognia podążyłem za nimi, do samego środka......Kiedy czujesz, że nadchodzi twój czas, bądź gotów.
Pożegnaj się ze wszystkimi, łyknij gorzałki i zmów modlitwę.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 21/04/2012 22:12
Nie bardzo rozumiem plusów dla Frączczaka skoro przegrywał w 2 połowie każdą główkę z tym kudłatym niższym o dwie głowy.
Po meczu stałem sie fanem Szałka, no tak kompletnie bezradnego chłopaka to dawno nie widziałem ale jakoś uroczy w tym wszystkim był ( oczywiście pół żartem pół serio to pisze ).
Pietruszka super mecz a raczej połowa bo zdjęcie jego to chyba największy szok w tej rundzie.
Edi bardzo słabo, dośrodkowania kompletnie niedokładne a i w pierwszej połowie gdyby potrafił sie chyba dwukrotnie zachować przy partactwie obrońców Floty to moglibyśmy prowadzić.
Kolendowicz robi tylko i wyłacznie wiatr. Walczak, no ale to jezdziec bez głowy.
Prawego skrzydła nie było w ogóle.
Null to gra taki piach ,że ja będąc z nim w obronie byłbym caly czas osrany czy czegoś nie spieprzy i mało ,że robiłbym swoją robotę to jeszcze obserwował co on może wywinąć.
Aha , szalenie było mi żal tych wszystkich dzieciaków , którzy po meczu podeszli do płotu, nawet skandowal "chodzcie do nas" a nikt chyba oprócz Nulla nie raczył do nich podejść. Przykre.
Jako podsumowanie i odniesienie się do przełamania sie Zespołu powiem tak, czekam na najbliższy mecz wyjazdowy, który potwierdzi na ile przełamanie nastąpiło. I tyle. Flota w dniu dzisiejszym zagrała tak aby krzywdy Nam nie zrobić. Najważniejsze przed Nami i to będzie uczciwa weryfikacja od umiejętności po aspiracje...
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.