Jeszcze Nam potrzebnych jest takich 10 i możemy grać ku...wa ! Co do Ławy i jego gry oraz "trafnych" komentarzy i zapowiedzi, niech przejdzie na futsal w całości i tam wieńczy swoją karierę gwiazdy. Tu ma być Zespół a nie grupa pod wezwaniem. Za Kapitana drużyny dziękuje już Panu.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 10/04/2012 21:04
dzieki za link do tego wywiadu.to tylko potwierdza,ze w tej druzynie tylko on ma jaja.w sobotnim meczu tylko dla niego dobry doping i wsparcie,a reszcie pokazmy co o ich zaangazowaniu myslimy i Lawie trzeba czytelnie dac do zrozumienia kto powinien byc kapitanem.
dzieki za link do tego wywiadu.to tylko potwierdza,ze w tej druzynie tylko on ma jaja.w sobotnim meczu tylko dla niego dobry doping i wsparcie,a reszcie pokazmy co o ich zaangazowaniu myslimy i Lawie trzeba czytelnie dac do zrozumienia kto powinien byc kapitanem.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 10/04/2012 21:13
Tak po za tym, ktoś mógłby przybliżyć to co działo się na treningu, oprócz opublikowanych transów. Niestety, praca uniemożliwia osobiste wstawiennictwo.
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 10/04/2012 21:17
Rozgrzewka + gierka wewnętrzna. Podział na dwie drużyny (chyba proponowana wyjściowa 11 vs rezerwowi). Juniorzy w 3/4 osoby klepali piłkę na poboczu.
Ze strony kibiców kilka okrzyków "mobilizujących" + "Radek Janukiewicz" jako wyraz aprobaty dla jego zachowania (i w domyśle zmiany kapitana).
Odp: Występy Pogoni w I lidze. - 10/04/2012 21:35
Tiaaa i jeszcze "Bartuś ładne buciki! Męskie się skończy? ;D|" i "radek na kapitana" ale to takie jednostki. z bardziej zorganizowanych było "walczyć, trenować bo Pogoń musi panować!" i "Radek Janukiewicz" jak kolega wyżej napisał. Dziwne, że spacerowiczowi się nie dostało
My przedstawimy mu sytuacje i czterech zawodników [Łuszkiewicz, Matuszczyk, Mandrysz, Wólkiewicz – przyp. red.]. Wszystko się może zmienić. To jest temat do dyskusji i decyzje zapadną zapewne w ciągu paru najbliższych dni.
Moze ktos wreszcie pojdzie po rozum do głowy i da im szanse.
My przedstawimy mu sytuacje i czterech zawodników [Łuszkiewicz, Matuszczyk, Mandrysz, Wólkiewicz – przyp. red.]. Wszystko się może zmienić. To jest temat do dyskusji i decyzje zapadną zapewne w ciągu paru najbliższych dni.
Nie róbmy też z wymienionej 4-ki jakichś cudotwórców, którzy odmienili by sposób gry drużyny.
1) Mandrysz - kompletna padaczka, kiedy grał to grał słabo niesamowicie - według mnie dobra decyzja z odsunięciem go od 1 drużyny;
2) Łuszkiewicz - jeden dobry mecz (?) - również nic specjalnego nie grał, kiedy grał to dużo lepiej od Szałka się nie prezentował;
3) Wólkiewicz - wiecznie niespełniony, młody talent - nie wiem czy miałby miejsce w składzie kiedy na jego pozycji grają m.in. Frączczak czy Budka;
4) Matuszczyk - chyba jedyny z tej 4-ki, który naprawdę zasługuje na powrót do drużyny, tym bardziej, że na prawej stronie strasznie niepewnie występuje każdy kolejny sprawdzany tam zawodnik (Hricko, Rogalski);
Nie róbmy też z wymienionej 4-ki jakichś cudotwórców, którzy odmienili by sposób gry drużyny.
1) Mandrysz - kompletna padaczka, kiedy grał to grał słabo niesamowicie - według mnie dobra decyzja z odsunięciem go od 1 drużyny;
2) Łuszkiewicz - jeden dobry mecz (?) - również nic specjalnego nie grał, kiedy grał to dużo lepiej od Szałka się nie prezentował;
3) Wólkiewicz - wiecznie niespełniony, młody talent - nie wiem czy miałby miejsce w składzie kiedy na jego pozycji grają m.in. Frączczak czy Budka;
4) Matuszczyk - chyba jedyny z tej 4-ki, który naprawdę zasługuje na powrót do drużyny, tym bardziej, że na prawej stronie strasznie niepewnie występuje każdy kolejny sprawdzany tam zawodnik (Hricko, Rogalski);
Pomimo sympatii do tego nazwiska, mamy lepszych młodych.
Tutaj w sumie też płaczu nie ma.
Ten podkreślony to szczerze mówiąc nic nie gra. Poza strzeloną bramką z Piastem, nie pamiętałbym, że On gra u nas. Dlatego nie skreślałbym Wólkiewicza. Parafrazując oprawę Legii z finału PP rozgrywanego w Bełchatowie. Siła woli i determinacji niszczy siłę nazwiska.
Odsunięcie tego piłkarza wobec obecnie posiadanych zasobów ludzkich to na prawdę była zadziwiająca decyzja. Noll to null heh...
coś pokręciłeś przecież Matuszczyk to lewy obrońca, a ja tak z innej beczki. Zastanawia mnie jedno dlaczego mając Mosnikova, Golle, Wiliamsa gra np Ława, Edi który na prawdę jest bez formy dużo niecelnych podań,strat o Szałku nie wspomnę wystarczy obejżeć spotkanie z Niecieczą. A po za tym Williams gra w kadrze a nie gra u nas może warto dać mu szansę u boku z Hernanim
"honor, który w każdym zdaniu traci honor, to coś jak gdyby burdel dziewic, gdyby to było możliwe" Julio Cortázar
To czy Tarasiewicz odmieni grę jest wielką niewiadomą. Jednak wydaję się to bardziej prawdopodobne niż trwanie z Sasalem. Ten drugi w ogóle nie wyciągał wniosków, cały czas stawiał na tych samych ludzi - którzy co mecz zawodzili. Zgadzam się z tym, że brakuje na prawdę nie wiele, żeby wrócić na właściwy tor. Oby tym impulsem był nowy trener.
Analizując jaką taktykę stosował za kadencji w Śląsku nie ma się co spodziewać gry dwoma napastnikami. Najczęściej występował z jednym wysuniętym...Sotirovicem, który strzelał wtedy sporo bramek. Widać, że lubi silnych napastników. We Wrocławiu stawiał na Sotirovica i Szewczuka, a ostatnio w Łodzi na Mięciela.
Do sobotniego meczu bardzo mało czasu, także większych roszad już teraz nie ma co się spodziewać. Liczę jednak na inne nastawienie i podejściu do meczu. Oby efekt nowej miotły zadziałał i w tym wypadku, bo zwycięstwo jest nam wręcz niezbędne.
Transfery Hernaniego i Budki zostały przeprowadzone za szybko, to nie są goście na tą ligę. Nie te walory tutaj decydują o zdobywaniu punktów. Postawienie na nich, do tego okrzyknięcie nas już pewniakiem do awansu przyniosło marny skutek. Taki wstrząs i ostatnie wyniki powinny uzmysłowić co niektórym, że ten awans trzeba wyszarpać w każdym meczu i tego się od nich oczekuje.
Z wymienionej czwórki 'banitów' największe szanse na powrót do składu dawałbym Łuszkiewiczowi. Może z grą do przodu u niego nieco gorzej, ale charakteru i walki na boisku odmówić mu nigdy nie można było. Golla i Szałek pod tym względem mu ustępują, a brakuje mi takiego walczaka w środku pola.
coś pokręciłeś przecież Matuszczyk to lewy obrońca,
Nie pokręciłem, pamiętam że Matuszczyk grał na paru pozycjach w obronie i zazwyczaj grał dość pewnie
Fakt, może z tym Budką się rozpędziłem - ciekawi mnie jego słaba dyspozycja, spodziewałem się po nim dużo lepszej gry (tzn. takiego drugiego Kolendowicza) - nie wiem za bardzo z czego to wynika bo predyspozycje ma, może z tego że za często się cofa do zadań defensywnych (choć te też mu wybitnie nie wychodzą - miał udział przy min. 2 bramkach w ostatnich meczach)?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.